+36-93-787050
Nagykanizsa, Sugár út 8.
 Régi oldal
kezdőlap / hírek / Együttműködési megállapodás
2023. szeptember 15. péntek 14:57
Együttműködési megállapodás
A megállapodás értelmében a helyi csapatokat üzemeltető cégeknek elő kell segíteniük, hogy az egyesületek a következő időszakban magasabb osztályban tudjanak szerepelni.
Nagykanizsa

Együttműködési szerződést kötött a nagykanizsai önkormányzat a helyi labdarúgócsapatot és a kézilabdaklubot üzemeltető Kft-vel. A megállapodás értelmében a helyi csapatokat üzemeltető cégeknek elő kell segíteniük, hogy az egyesületek a következő időszakban magasabb osztályban tudjanak szerepelni.

A támogatások kérdéséről az augusztus 30-i közgyűlésen szavaztak a képviselők. Gondi Zoltán sportért felelős tanácsnok szerint két szempontot vizsgáltak a határozat esetében: az anyagi fenntarthatóságot és az eredményességet. Az FC Nagykanizsával kapcsolatos napirendet egyhangúlag fogadták el a városatyák, a kézilabdával kapcsolatos döntést azonban 8 igennel és 7 tartózkodással szavazták meg. - A tulajdonosi bizottság két dolgot kijelentett. Az egyik az, hogy nagyon örülne neki, - a labdarúgó Kft-t nézzük -, ha a 2023/24-es bajnokság végén jussanak fel a magasabb osztályba, tehát az NB II-be. Ez, akárhogy is nézzük egy nagyon fontos kijelentés, a másik ilyen kijelentés az az, hogy amik most az üzleti tervben szerepeltek azok ugyanúgy érvényesüljenek, mert a város egyszemélyben nem akar támogatója lenni a Kft-nek – mondta el Gondi Zoltán önkormányzati képviselő.

A futballklubot üzemeltető Kft nem sokkal a 2018-as feljutást követően jött létre és többször pályázott már támogatásra, a városi sportkeretre szánt összeg azonban erre nem biztosított keretet. Stratégiai céljaik között szerepel, hogy szintet lépjenek és az utánpótlásképzésben, valamint a piacképességben is fejlődjenek. - Nagyon fontos, mert nem tudjuk fenntartani önerőből ezt a szintű versenyeztetést. Mi mindig azt kértük, hogy a költségvetésünk 25 százalékát támogassa a város, és a többit megoldjuk, ez hosszú éveken keresztül nem sikerült és most ezzel a megállapodással megkaptuk ezt a mértékű támogatást. Ez stabilitást ad a következő évekre - fogalmazott Lánczos Attila, az FC Nagykanizsa Kft. ügyvezetője.

A kézilabdaklub a 2019-es NB I/B-ből való kiesését követően folyamatosan küzdött a magasabb osztályba kerülésért. A Dél-Zalai Kézilabda Klub Kft-t az elmúlt évben hozták létre, mivel a gazdasági társaság létrejötte alapfeltétel a másodosztályú szerepléshez. A felek két évre szóló megállapodást kötöttek. - Valahol a munkánknak az elismerése is – mégha csak rövid ideje is működik ez a cég -, hogy az önkormányzat számol azzal, hogy egy potenciális támogatója lehet ennek a cégnek. De hangsúlyozom, ez csak lehetőség, tehát ez a megállapodás nem konkrét számokról szól, nem azt mondja, hogy az önkormányzat mindenképpen támogatja. A lehetősége van meg annak, hogy amennyiben a cég által versenyeztetett, jelen pillanatban NB II-ben szereplő csapat, ha megérdemli, akkor valamennyi összegről szóló megállapodást kapni fog – mondta el Musits Róbert a Dél-Zalai Kézilabda Klub Kft. ügyvezetője. Gondi Zoltán hozzátette, a döntésekre azért is szükség volt, mert a mai látványsportok esetében alapelvárásnak számít, hogy a magasabb szinten szereplő klubokat egy kft. üzemeltesse.

Galéria
további friss hírek
26
szep.
15:35
4
Murakeresztúr
A futóversenyt a helyi általános iskola és a Zrínyi Kadétok Egyesület közösen szervezte. A kezdeményezés célja, hogy a sport szeretetét közvetítse a fiatalok felé.
26
szep.
15:19
4
Nagykanizsa
A két költőóriás kapcsolatát Tóth Péter Lóránt „Toldi írójához elküldöm lelkemet” című önálló estjén keresztül ismerhette meg a kanizsai közönség.
26
szep.
15:16
4
Nagykanizsa
A Kanizsa Arénában rendezett mérkőzés már az első félidőben eldőlt.
Tizenhét gólos vereséget szenvedett a Siófoktól a Tungsram SE Nagykanizsa női kézilabdacsapata az NB II-es bajnokság legutóbbi játéknapján. A Kanizsa Arénában rendezett mérkőzés már az első..tovább olvasom
26
szep.
15:12
4
Nagykanizsa
A nagykanizsai kötődésű művész nyári, bemutatkozó tárlata után, újabb alkotásokkal várja a nagyközönséget.
Gábriel Salerosa fantáziavilága köszön vissza a Honvéd Kaszinó kiállítóterében látható festővásznakról. A nagykanizsai kötődésű művész nyári, bemutatkozó tárlata után,..tovább olvasom
26
szep.
15:09
4
Nagykanizsa
Az iskolakezdés után Kanizsán is berobbant a légúti fertőzések időszaka, egyre többen keresik fel az orvosi rendelőket. A szakértők mind a gyerekek, mind a felnőttek számára javasolják a megfelelő higiénia betartását és az immunrendszer erő
26
szep.
15:06
4
Nagykanizsa
Legújabb megjelent művéről és sok minden másról is hallhatták a népszerű műsorvezetőt hétfőn este a Hevesi Sándor Művelődési Központban.
26
szep.
14:58
4
Nagykanizsa
Az elmúlt napokban a Teleki-Platán rekonstrukciónál az utolsó javításokat végezték. A beruházás áprilisban indult, és mintegy 1 milliárd forintból valósult meg.
26
szep.
13:45
3
online
adás
Kövesse élőben a Kanizsa Tv adását!
kanizsa tv
magazin
Nézze vissza magazinjainkat online!
kanizsa tv
híradó
Nézze vissza napi híradónkat online!
Ismerje meg a Pannon Egyetem Nagykanizsai kampuszának életét!
mai műsor
03:25
Négy évszak a Hortobágyon - Ősz
03:40
Info blokk, benne Híradó, Időjárás, Napi Kanizsa, Kommentár nélkül
04:10
Lapozó
06:30
Info blokk, benne Híradó, Időjárás, Napi Kanizsa, Kommentár nélkül
07:00
07:30
Info blokk, benne Híradó, Időjárás, Napi Kanizsa, Kommentár nélkül, Üzenet
08:00
08:30
Híradó
08:45
Nagykanizsa - Pécsi VSE NB II-es férfi kézilabda mérkőzés felvételről
09:55
Négy évszak a Hortobágyon - Ősz
10:10
Info blokk, benne Híradó, Időjárás, Napi Kanizsa, Kommentár nélkül
10:40
Lapozó
12:00
12:30
13:00
Nagykanizsa - Pécsi VSE NB II-es férfi kézilabda mérkőzés felvételről
14:10
Négy évszak a Hortobágyon - Ősz
14:25
Lapozó
18:00
Info blokk, benne Híradó, Időjárás, Napi Kanizsa, Kommentár nélkül
18:30
Kibeszélő
19:00
Info blokk, benne Híradó, Időjárás, Napi Kanizsa, Kommentár nélkül, Üzenet
19:30
20:00
Híradó
20:15
Tungsram - Siófok KC NB-II-es női kézilabda mérkőzés felvételről
21:25
Négy évszak a Hortobágyon - Tél
21:40
Info blokk, benne Híradó, Időjárás, Napi Kanizsa, Kommentár nélkül
22:10
Lapozó
híradó 2023.09.26

FEJLESZTÉS   A héten zárul az ivóvíz-rekonstrukció   

BARTÓK HAGYATÉKA, PITYPANGOK ÉS A TINÉDZSER LÉLEK  Megnyílt Gábriel Selarosa új tárlata a HEMO-ban   

ZRÍNYI KUPAAz esős időjárás ellenére is népszerű volt a futóverseny

A NAPOS B OLDAL Bemutatta új könyvét Jakupcsek Gabriella a HSMK-ban  

partnereink
Nagykanizsa Vagyongazdálkodási és Szolgáltató Zrt.
Nagykanizsa Online
VIA Kanizsa
Kanizsai Kulturális Központ
ZNET TELEKOM Zrt.
zalaerdő.hu
dzviz
Halis
MTVA2
Telefon: +36-93-787050; Telefax: +36-93-787050 Email: kanizsatv@kanizsatv.hu
Felügyeleti szerv: Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság 1015 Budapest, Ostrom u. 23-25. Telefonszám: (+36 1 457 7100) Web: www.nmhh.hu