+36-93-787050
Nagykanizsa, Sugár út 8.
 Régi oldal
kezdőlap / hírek / Új zebrák a biztonság érdekében
2023. szeptember 15. péntek 14:53
Új zebrák a biztonság érdekében
Új, a láthatóság érdekében saját közvilágítással ellátott gyalogátkelő helyet létesítenek a Petőfi és a Hunyadi utcák kereszteződésénél.
Nagykanizsa

Új, a láthatóság érdekében saját közvilágítással ellátott gyalogátkelő helyet létesítenek a Petőfi és a Hunyadi utcák kereszteződésénél. A 13 millió forintos önkormányzati támogatással létrejövő beruházás oka az útszakaszon történt balesetek száma volt. Az új átkelőhelyet várhatóan novemberben adják át.

Bodó László, az ÉVE önkormányzati képviselője még 2020-ban vett részt az egyik Honvéd utcai társasház lakógyűlésén, ahol tájékoztatták a Petőfi utcai buszmegálló gyalogos megközelítésének problémáiról. A kérdéses útszakaszon korábban már halálos közlekedési baleset is történt. A képviselő szerint a kormány elhibázott gazdasági döntéseinek köszönhetően eddig nem állt rendelkezésre a szükséges forrás, mely most a 2023-as költségvetés részeként valósulhat meg. - Ma történik hivatalosan a munkaterület átadása, melyről természetesen Balogh László, Nagykanizsa polgármestere nem értesítette engem, mint a körzet önkormányzati képviselőjét. Tudomásom szerint a munkaterület mai átvétele után napokon belül megkezdődik a felvonulás, a munkaterület szemrevételezésével, illetve a munkák elkezdésével – mondta Bodó László, az ÉVe önkormányzati képviselője.

A kivitelezést a Reaszfalt Építőipari, Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. nyerte meg. A tervezett gyalogos-átkelőhely 3,00 m szélességgel kerül megvalósításra, és a Petőfi utcával párhuzamos gyalog-és kerékpárutat nem érinti az építés. Az átkelő túloldalán, a Honvéd utca kereszteződésében a régi, aszfalt burkolatú járdának az érintett szakaszát is átépítik.  A meglévő egyirányú forgalmi rendet nem befolyásolja majd az átalakítás. - Itt az egyirányú oldalt 3 és fél méterre le fogják szűkíteni, itt a mellettünk látható 38-as számú házhoz fog kivezetni a 3 és fél méteres gyalogátkelőhely. Felfestve lesz, az aszfaltot felmarják, illetve a világítást megoldják mindkét oldalon – tette hozzá Bodó László. Az ÉVE frakció döntése alapján több zebrát is korszerűsítenek a városban. A Balaton utcán négy darab meglévő gyalogos átkelőhelyet okoszebrává alakítanak az következő hetekben. A kialakítási munkálatokat a Pearl Enterprises Ipari, Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. mintegy 14 millió forint összegben szintén novemberi átadási idővel végzi el. 

Galéria
további friss hírek
26
szep.
15:35
4
Murakeresztúr
A futóversenyt a helyi általános iskola és a Zrínyi Kadétok Egyesület közösen szervezte. A kezdeményezés célja, hogy a sport szeretetét közvetítse a fiatalok felé.
26
szep.
15:19
4
Nagykanizsa
A két költőóriás kapcsolatát Tóth Péter Lóránt „Toldi írójához elküldöm lelkemet” című önálló estjén keresztül ismerhette meg a kanizsai közönség.
26
szep.
15:16
4
Nagykanizsa
A Kanizsa Arénában rendezett mérkőzés már az első félidőben eldőlt.
Tizenhét gólos vereséget szenvedett a Siófoktól a Tungsram SE Nagykanizsa női kézilabdacsapata az NB II-es bajnokság legutóbbi játéknapján. A Kanizsa Arénában rendezett mérkőzés már az első..tovább olvasom
26
szep.
15:12
4
Nagykanizsa
A nagykanizsai kötődésű művész nyári, bemutatkozó tárlata után, újabb alkotásokkal várja a nagyközönséget.
Gábriel Salerosa fantáziavilága köszön vissza a Honvéd Kaszinó kiállítóterében látható festővásznakról. A nagykanizsai kötődésű művész nyári, bemutatkozó tárlata után,..tovább olvasom
26
szep.
15:09
4
Nagykanizsa
Az iskolakezdés után Kanizsán is berobbant a légúti fertőzések időszaka, egyre többen keresik fel az orvosi rendelőket. A szakértők mind a gyerekek, mind a felnőttek számára javasolják a megfelelő higiénia betartását és az immunrendszer erő
26
szep.
15:06
4
Nagykanizsa
Legújabb megjelent művéről és sok minden másról is hallhatták a népszerű műsorvezetőt hétfőn este a Hevesi Sándor Művelődési Központban.
26
szep.
14:58
4
Nagykanizsa
Az elmúlt napokban a Teleki-Platán rekonstrukciónál az utolsó javításokat végezték. A beruházás áprilisban indult, és mintegy 1 milliárd forintból valósult meg.
26
szep.
13:45
3
online
adás
Kövesse élőben a Kanizsa Tv adását!
kanizsa tv
magazin
Nézze vissza magazinjainkat online!
kanizsa tv
híradó
Nézze vissza napi híradónkat online!
Ismerje meg a Pannon Egyetem Nagykanizsai kampuszának életét!
mai műsor
04:10
Lapozó
06:30
Info blokk, benne Híradó, Időjárás, Napi Kanizsa, Kommentár nélkül
07:00
07:30
Info blokk, benne Híradó, Időjárás, Napi Kanizsa, Kommentár nélkül, Üzenet
08:00
08:30
Híradó
08:45
Nagykanizsa - Pécsi VSE NB II-es férfi kézilabda mérkőzés felvételről
09:55
Négy évszak a Hortobágyon - Ősz
10:10
Info blokk, benne Híradó, Időjárás, Napi Kanizsa, Kommentár nélkül
10:40
Lapozó
12:00
12:30
13:00
Nagykanizsa - Pécsi VSE NB II-es férfi kézilabda mérkőzés felvételről
14:10
Négy évszak a Hortobágyon - Ősz
14:25
Lapozó
18:00
Info blokk, benne Híradó, Időjárás, Napi Kanizsa, Kommentár nélkül
18:30
Kibeszélő
19:00
Info blokk, benne Híradó, Időjárás, Napi Kanizsa, Kommentár nélkül, Üzenet
19:30
20:00
Híradó
20:15
Tungsram - Siófok KC NB-II-es női kézilabda mérkőzés felvételről
21:25
Négy évszak a Hortobágyon - Tél
21:40
Info blokk, benne Híradó, Időjárás, Napi Kanizsa, Kommentár nélkül
22:10
Lapozó
híradó 2023.09.26

FEJLESZTÉS   A héten zárul az ivóvíz-rekonstrukció   

BARTÓK HAGYATÉKA, PITYPANGOK ÉS A TINÉDZSER LÉLEK  Megnyílt Gábriel Selarosa új tárlata a HEMO-ban   

ZRÍNYI KUPAAz esős időjárás ellenére is népszerű volt a futóverseny

A NAPOS B OLDAL Bemutatta új könyvét Jakupcsek Gabriella a HSMK-ban  

partnereink
Nagykanizsa Vagyongazdálkodási és Szolgáltató Zrt.
Nagykanizsa Online
VIA Kanizsa
Kanizsai Kulturális Központ
ZNET TELEKOM Zrt.
zalaerdő.hu
dzviz
Halis
MTVA2
Telefon: +36-93-787050; Telefax: +36-93-787050 Email: kanizsatv@kanizsatv.hu
Felügyeleti szerv: Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság 1015 Budapest, Ostrom u. 23-25. Telefonszám: (+36 1 457 7100) Web: www.nmhh.hu