+36-93-787050
Nagykanizsa, Sugár út 8.
 Régi oldal
kezdőlap / hírek / Aranyakkord koncert
2023. szeptember 15. péntek 14:36
Aranyakkord koncert
Az idén ötéves trió pszichedelikus – akusztikus rockzenével szórakoztatta a kanizsai publikumot.
Nagykanizsa

Az Aranyakkord adott koncert csütörtökön este a Medgyaszay Házban. Az idén ötéves trió pszichedelikus – akusztikus rockzenével szórakoztatta a kanizsai publikumot.

2018-ban duóként alakult meg az Aranyakkord a Quimbyből ismert Kiss Tibor és a Kutya vacsorájában zenélő Vastag Gábor közreműködésével. A formáció a zenészek fő zenekarai mellett is rendkívül aktív, többször koncerteztek az Egyesült Államokban, de Zürichben is felléptek. Az elmúlt években az együttműködésben tucatnyi dal született, amelyet az énekes annak tud be, hogy a tagok örömzenélésként tekintenek a produkciókra. - Eleve az egész úgy alakult, hogy Vastikával üldögéltünk egy kanapén és voltak maradék dalok és mindenfélét játszottunk és együtt muzsikáltunk. Elhívtak egy önálló estre és mondtam, hogy én elviszem magammal Vastikát, mert együtt zenélni jobb és akkor így megalakultunk – mondta el Kiss Tibor énekes-zenész.

Gábor Andor néhány hónappal az alakulást követően csatlakozott a csapathoz. Azóta ő felelős az Aranyakkordban az ütős hangszerekért. Ő is évtizedes jó viszonyt ápol zenésztársaival, így örömmel vállalt szerepet a formációban. - A Quimby nagy koncertjein sokszor voltam vendég és az Arénás koncertekre is többször hívtak meg, hogy avanzsáljak ütőhangszeres részeket. Ebből a barátságból, munkakapcsolatból, Vastag Gáborral is volt több stúdiómunkánk és zenéltünk együtt más zenekarokban – például Kutya vacsorájában – és érezték, hogy ők ketten kevesek és kéne valami ember, aki ritmikusan csapkod, akkor kerültem én ide - fogalmazott Gábor Andor „Ufo” zenész.

A trió tagjai egyfajta „dalkeltetőként” tekintenek a zenei projektre, az első gyűjtésük a „Dalok a bolhapiacról” címet kapta. - Az első nagy merítés dalcsokra ez és egy képzeletbeli színdarab ihlette meg, ami még nem született meg teljesen, csak majdnem. A „Dalok a bolhapiacról” címmel volt egy ilyen kicsit szcenírozott koncert, de az alapötlet az egy nagy színházi műből jön, ami még csak a fejünkben létezik – mondta Vastag Gábor „Vasti” zenész. Az Aranyakkord ősszel több klubban és művelődési központban is szerepel. A  nagykanizsai koncert után a fővárosban, Siófokon és Cegléden is fellépnek, valamint Dunaszerdahelyre is ellátogatnak a zenészek. A koncertről bővebb összeállítást láthatnak KanizsaKult című magazinműsorunk későbbi adásában. 

Galéria
további friss hírek
26
szep.
15:35
4
Murakeresztúr
A futóversenyt a helyi általános iskola és a Zrínyi Kadétok Egyesület közösen szervezte. A kezdeményezés célja, hogy a sport szeretetét közvetítse a fiatalok felé.
26
szep.
15:19
4
Nagykanizsa
A két költőóriás kapcsolatát Tóth Péter Lóránt „Toldi írójához elküldöm lelkemet” című önálló estjén keresztül ismerhette meg a kanizsai közönség.
26
szep.
15:16
4
Nagykanizsa
A Kanizsa Arénában rendezett mérkőzés már az első félidőben eldőlt.
Tizenhét gólos vereséget szenvedett a Siófoktól a Tungsram SE Nagykanizsa női kézilabdacsapata az NB II-es bajnokság legutóbbi játéknapján. A Kanizsa Arénában rendezett mérkőzés már az első..tovább olvasom
26
szep.
15:12
4
Nagykanizsa
A nagykanizsai kötődésű művész nyári, bemutatkozó tárlata után, újabb alkotásokkal várja a nagyközönséget.
Gábriel Salerosa fantáziavilága köszön vissza a Honvéd Kaszinó kiállítóterében látható festővásznakról. A nagykanizsai kötődésű művész nyári, bemutatkozó tárlata után,..tovább olvasom
26
szep.
15:09
4
Nagykanizsa
Az iskolakezdés után Kanizsán is berobbant a légúti fertőzések időszaka, egyre többen keresik fel az orvosi rendelőket. A szakértők mind a gyerekek, mind a felnőttek számára javasolják a megfelelő higiénia betartását és az immunrendszer erő
26
szep.
15:06
4
Nagykanizsa
Legújabb megjelent művéről és sok minden másról is hallhatták a népszerű műsorvezetőt hétfőn este a Hevesi Sándor Művelődési Központban.
26
szep.
14:58
4
Nagykanizsa
Az elmúlt napokban a Teleki-Platán rekonstrukciónál az utolsó javításokat végezték. A beruházás áprilisban indult, és mintegy 1 milliárd forintból valósult meg.
26
szep.
13:45
3
online
adás
Kövesse élőben a Kanizsa Tv adását!
kanizsa tv
magazin
Nézze vissza magazinjainkat online!
kanizsa tv
híradó
Nézze vissza napi híradónkat online!
Ismerje meg a Pannon Egyetem Nagykanizsai kampuszának életét!
mai műsor
06:30
Info blokk, benne Híradó, Időjárás, Napi Kanizsa, Kommentár nélkül
07:00
07:30
Info blokk, benne Híradó, Időjárás, Napi Kanizsa, Kommentár nélkül, Üzenet
08:00
08:30
Híradó
08:45
Nagykanizsa - Pécsi VSE NB II-es férfi kézilabda mérkőzés felvételről
09:55
Négy évszak a Hortobágyon - Ősz
10:10
Info blokk, benne Híradó, Időjárás, Napi Kanizsa, Kommentár nélkül
10:40
Lapozó
12:00
12:30
13:00
Nagykanizsa - Pécsi VSE NB II-es férfi kézilabda mérkőzés felvételről
14:10
Négy évszak a Hortobágyon - Ősz
14:25
Lapozó
18:00
Info blokk, benne Híradó, Időjárás, Napi Kanizsa, Kommentár nélkül
18:30
Kibeszélő
19:00
Info blokk, benne Híradó, Időjárás, Napi Kanizsa, Kommentár nélkül, Üzenet
19:30
20:00
Híradó
20:15
Tungsram - Siófok KC NB-II-es női kézilabda mérkőzés felvételről
21:25
Négy évszak a Hortobágyon - Tél
21:40
Info blokk, benne Híradó, Időjárás, Napi Kanizsa, Kommentár nélkül
22:10
Lapozó
híradó 2023.09.26

FEJLESZTÉS   A héten zárul az ivóvíz-rekonstrukció   

BARTÓK HAGYATÉKA, PITYPANGOK ÉS A TINÉDZSER LÉLEK  Megnyílt Gábriel Selarosa új tárlata a HEMO-ban   

ZRÍNYI KUPAAz esős időjárás ellenére is népszerű volt a futóverseny

A NAPOS B OLDAL Bemutatta új könyvét Jakupcsek Gabriella a HSMK-ban  

partnereink
Nagykanizsa Vagyongazdálkodási és Szolgáltató Zrt.
Nagykanizsa Online
VIA Kanizsa
Kanizsai Kulturális Központ
ZNET TELEKOM Zrt.
zalaerdő.hu
dzviz
Halis
MTVA2
Telefon: +36-93-787050; Telefax: +36-93-787050 Email: kanizsatv@kanizsatv.hu
Felügyeleti szerv: Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság 1015 Budapest, Ostrom u. 23-25. Telefonszám: (+36 1 457 7100) Web: www.nmhh.hu