+36-93-787050
Nagykanizsa, Sugár út 8.
 Régi oldal
kezdőlap / hírek / Gépjárműbeszerzés és eltitkolt beruházások
2023. szeptember 14. csütörtök 11:59
Gépjárműbeszerzés és eltitkolt beruházások
Két napirendről tárgyalt az önkormányzat szerdán a Vasemberházban.
Nagykanizsa

Két napirendről tárgyalt az önkormányzat szerdán a Vasemberházban. „A baloldali ÉVE-frakció saját érdemeként könyvelné el azokat a beruházásokat, amiket az 588 milliós kormányzati támogatás valósított meg Nagykanizsán” – fogalmazott Bizzer András a soron kívüli közgyűlésen. A kinevezett alpolgármester Fodor Csaba általi szóbeli előterjesztésére reagált ily’ módon. Az ÉVE frakcióvezetőjének javaslata szerint a polgármesternek kötelessége beszámolni a városban történő beruházásokról. Ez okozott némi nézeteltérést a két frakció között. A másik napirendi javaslatot, a NESZI gépjárműbeszerzését, egyhangúlag támogatták.

A legutóbbi soros közgyűlésen már esett szó a NESZI gépjárműállományának felméréséről. Szeptember 15-ig most van mód ilyen célra pályázni, ezért volt sürgős az önkormányzat döntése. 10 millió forintos támogatást lehet nyerni, ami nem fedezné egy új gépkocsi becserzését, ezért a plusz forrásról kellett dönteni a képviselőknek.

–Egy új gépjárművet, és az átalakítással együtt szeretnénk megpályázni, ennek az összege körülbelül 17,5 millió forint körül van, tehát egy 7,5 millió forintot legalább az önkormányzatnak kell majd biztosítania, amennyiben a pályázaton sikerül nyernünk, és most erről döntöttünk. Mivel a pályázat beadási határideje szeptember 15-e, ezt a döntést a héten minél előbb meg kellett hozni, hogy holnap erről a Társulás is tudjon dönteni –emelte ki Schauta Marcell, az ÉVE önkormányzati képviselője.

Hiába volt nagy az egyetértés a megjelent képviselők között, Fodor Csaba –Balogh László szavaival élve – Kazinczy-díjas szóbeli előterjesztését már nem fogadta akkora összhang. Az ÉVE frakcióvezetője elmondta, az utóbbi időben egyre gyakrabban tapasztalták, hogy a polgármester nem tájékoztatja az önkormányzati többséget arról, hogy milyen beruházások indulnak a városban. Így pedig a lakosságot sem tudják értesíteni a felújításokkal kapcsolatban. Ezen a héten például 11 munkaterület átadásra kerül sor, amiről szintén hallgatott a városvezető. Bizzer András alpolgármester nemtetszését fejezte ki azzal kapcsolatban, hogy az ÉVE a sajátjaként tüntetné fel azokat a fejlesztéseket, melyeket szerinte a kormánynak, illetve Cseresnyés Péter országgyűlési képviselő közbenjárásának köszönhet Nagykanizsa.

–Ezeket a fejlesztéseket akarja az ÉVE frakció most kisajátítani, nyilván az információkat arra fogják felhasználni, hogy úgy állítsák majd be ezeket a fejlesztéseket, hogy azok nekik köszönhetők, holott a valóság az, hogy a polgármester urunk, illetve a térség országgyűlési képviselője lobbizott annak idején azért, hogy ezt az 588 millió forintot a kormányzattól megkapja ez a város, és ennek köszönhetően, a forrásnak köszönhetően ezeket a beruházásokat meg tudja valósítani – fogalamzott Bizzer András, Nagykanizsa alpolgármestere.

Bizzerr András hozzátette, a beruházások mintegy 2 éves csúszásáról is egyértelműen az ÉVE tehet, hiszen számos alkalommal akadékoskodtak a fejlesztési listával kapcsolatban. Fodor Csaba stábunknak elmondta, az alpolgármester kétszer is meggondolhatná a kormányzattal kapcsolatos kijelentéseit, hiszen koránt sem olyan támogató ez a rendszer, mint ahogy ő gondolja.

–A kormányzat sokkal több pénzt elvon Nagykanizsától, mint ez az 588 millió forint, és az, hogy valaki elvisz mondjuk 100 egységnyi pénzt, és abból visszaad 50-et, az nem gondolom, hogy dicsérendő dolog lenne. Akkor lenne dicsérendő, ha elvenne 100-at, és visszaadna 120-at. De hát ugye, itt ma Magyarországon nem ez a divat a mai Fidesz-kormányzatnál. A mai Fidesz-kormányzat tönkreteszi az önkormányzatokat, ez világosan látszik. Egyrészt feladatokat von el, hatásköröket von el, másrészt pedig jelentős pénzeszközöket von el, éppen azokból a szabad felhasználású pénzekből, amelyeket az önkormányzat a saját települése, városa fejlesztésére fordíthatna –mondta el Fodor Csaba, az ÉVE frakcióvezetője.

Fodor Csaba reméli, hogy Balogh László polgármesteri kötelességeként betartja majd a közgyűlés által elfogadott határozatot, annak ellenére, hogy a többször volt már rá példa, hogy nem tette.    

 

Galéria
további friss hírek
26
szep.
15:35
4
Murakeresztúr
A futóversenyt a helyi általános iskola és a Zrínyi Kadétok Egyesület közösen szervezte. A kezdeményezés célja, hogy a sport szeretetét közvetítse a fiatalok felé.
26
szep.
15:19
4
Nagykanizsa
A két költőóriás kapcsolatát Tóth Péter Lóránt „Toldi írójához elküldöm lelkemet” című önálló estjén keresztül ismerhette meg a kanizsai közönség.
26
szep.
15:16
4
Nagykanizsa
A Kanizsa Arénában rendezett mérkőzés már az első félidőben eldőlt.
Tizenhét gólos vereséget szenvedett a Siófoktól a Tungsram SE Nagykanizsa női kézilabdacsapata az NB II-es bajnokság legutóbbi játéknapján. A Kanizsa Arénában rendezett mérkőzés már az első..tovább olvasom
26
szep.
15:12
4
Nagykanizsa
A nagykanizsai kötődésű művész nyári, bemutatkozó tárlata után, újabb alkotásokkal várja a nagyközönséget.
Gábriel Salerosa fantáziavilága köszön vissza a Honvéd Kaszinó kiállítóterében látható festővásznakról. A nagykanizsai kötődésű művész nyári, bemutatkozó tárlata után,..tovább olvasom
26
szep.
15:09
4
Nagykanizsa
Az iskolakezdés után Kanizsán is berobbant a légúti fertőzések időszaka, egyre többen keresik fel az orvosi rendelőket. A szakértők mind a gyerekek, mind a felnőttek számára javasolják a megfelelő higiénia betartását és az immunrendszer erő
26
szep.
15:06
4
Nagykanizsa
Legújabb megjelent művéről és sok minden másról is hallhatták a népszerű műsorvezetőt hétfőn este a Hevesi Sándor Művelődési Központban.
26
szep.
14:58
4
Nagykanizsa
Az elmúlt napokban a Teleki-Platán rekonstrukciónál az utolsó javításokat végezték. A beruházás áprilisban indult, és mintegy 1 milliárd forintból valósult meg.
26
szep.
13:45
3
online
adás
Kövesse élőben a Kanizsa Tv adását!
kanizsa tv
magazin
Nézze vissza magazinjainkat online!
kanizsa tv
híradó
Nézze vissza napi híradónkat online!
Ismerje meg a Pannon Egyetem Nagykanizsai kampuszának életét!
mai műsor
03:25
Négy évszak a Hortobágyon - Ősz
03:40
Info blokk, benne Híradó, Időjárás, Napi Kanizsa, Kommentár nélkül
04:10
Lapozó
06:30
Info blokk, benne Híradó, Időjárás, Napi Kanizsa, Kommentár nélkül
07:00
07:30
Info blokk, benne Híradó, Időjárás, Napi Kanizsa, Kommentár nélkül, Üzenet
08:00
08:30
Híradó
08:45
Nagykanizsa - Pécsi VSE NB II-es férfi kézilabda mérkőzés felvételről
09:55
Négy évszak a Hortobágyon - Ősz
10:10
Info blokk, benne Híradó, Időjárás, Napi Kanizsa, Kommentár nélkül
10:40
Lapozó
12:00
12:30
13:00
Nagykanizsa - Pécsi VSE NB II-es férfi kézilabda mérkőzés felvételről
14:10
Négy évszak a Hortobágyon - Ősz
14:25
Lapozó
18:00
Info blokk, benne Híradó, Időjárás, Napi Kanizsa, Kommentár nélkül
18:30
Kibeszélő
19:00
Info blokk, benne Híradó, Időjárás, Napi Kanizsa, Kommentár nélkül, Üzenet
19:30
20:00
Híradó
20:15
Tungsram - Siófok KC NB-II-es női kézilabda mérkőzés felvételről
21:25
Négy évszak a Hortobágyon - Tél
21:40
Info blokk, benne Híradó, Időjárás, Napi Kanizsa, Kommentár nélkül
22:10
Lapozó
híradó 2023.09.26

FEJLESZTÉS   A héten zárul az ivóvíz-rekonstrukció   

BARTÓK HAGYATÉKA, PITYPANGOK ÉS A TINÉDZSER LÉLEK  Megnyílt Gábriel Selarosa új tárlata a HEMO-ban   

ZRÍNYI KUPAAz esős időjárás ellenére is népszerű volt a futóverseny

A NAPOS B OLDAL Bemutatta új könyvét Jakupcsek Gabriella a HSMK-ban  

partnereink
Nagykanizsa Vagyongazdálkodási és Szolgáltató Zrt.
Nagykanizsa Online
VIA Kanizsa
Kanizsai Kulturális Központ
ZNET TELEKOM Zrt.
zalaerdő.hu
dzviz
Halis
MTVA2
Telefon: +36-93-787050; Telefax: +36-93-787050 Email: kanizsatv@kanizsatv.hu
Felügyeleti szerv: Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság 1015 Budapest, Ostrom u. 23-25. Telefonszám: (+36 1 457 7100) Web: www.nmhh.hu