+36-93-787050
Nagykanizsa, Sugár út 8.
 Régi oldal
kezdőlap / hírek / A médiaház bemutatja- Jocó bácsi Kanizsán
2023. szeptember 13. szerda 14:09
A médiaház bemutatja- Jocó bácsi Kanizsán
Interaktív könyvbemutatót és előadást tart Balatoni József, ismertebb nevén Jocó bácsi, egykori pedagógus Nagykanizsán.
Nagykanizsa

Interaktív könyvbemutatót és előadást tart Balatoni József, ismertebb nevén Jocó bácsi, egykori pedagógus Nagykanizsán. A Kanizsa Médiaház által rendezett eseményt szeptember 19-én 18 órakor tekinthetik meg az érdeklődők a Honvéd Kaszinóban.

Nagyjából két éve döntött az önkormányzat arról, hogy a Médiaház rendezvényszervezési tevékenységet is folytathasson. A koronavírus-járvány idején a városi fesztiválok rendezése lett volna a feladat, de ezek akkor a korlátozások miatt elmaradtak. Idén nyáron döntött úgy az ügyvezető, hogy a cég nyit a rendezvények irányába.

–Valamikor a nyáron keresett meg Farkas Tibi, aki valamikor a KKK igazgatója is volt, illetve dolgozott Budapesten is, majd Vonyarcvashegyen vezette az ottani művelődési központot. Ő keresett meg azzal, hogy éppen ráér. Én meg mondtam, hogy ha ráér, akkor próbáljuk meg ezt a rendezvényszervezési lábat megnyitni, és megpróbálni, hogy mit tudunk ezzel csinálni. Az első ötlete az volt, hogy hívjuk le Jocó bácsit, ezt az egykori tanárt, aki a történetét elmeséli, ebből egy ilyen kisebb színpadi, színházi produkció készül, ezt tekinthetik meg a nézők, akik kíváncsiak rá, és eljönnek jövő héten a HEMO-ba – fogalamazott Tar Mihály, a Kanizsa Médiaház Nonprfit Kft. ügyvezetője.   

Farkas Tibor, a Médiaház rendezvényszervezője Budapesten, egy edukációs programnak köszönhetően ismerte meg személyesen Jocó bácsit és munkásságát. A volt pedagógus csaknem százezres követőtáborral rendelkezik az egyik legnagyobb közösségi oldalon, illetve számos könyve jelent már meg a tanárhelyzettel kapcsolatos témákban. Az egyik ilyen könyvből a Momentán Társulat színészeinek közreműködésével egy színpadi darab is készült, ezt láthatja majd a kanizsai közönség is.

–Akik követik a Jocó bácsi világa nevű Facebook oldalt, ők nagyjából már ismerik, akik nem, azoknak pedig azért ajánlom, mert élőben találkozni Jocóval és a stábbal mindig jó élményt jelent. Több helyen vannak az országban, nagyon sok helyre viszik ezt a programot, illetve az a produkció Jocó nemrég megjelent könyvéből, a Tanár vagyok! És? című könyvből készült, ezt Tibenszky Moni Lisa, a Felelős Szülők Iskolája vezetője rendezte ezt az előadást –mondta el Farkas Tibor, a Kanizsa Médiaház rendezvényszervezője.

A szervező reméli, hogy akár egész iskolai osztályok, illetve tantestületek látogatnak majd el az előadásra, hiszen ők azok, akik igazán átérezhetik a Jocó bácsi történeteiben megbúvó tanulságokat.

Galéria
további friss hírek
26
szep.
15:35
4
Murakeresztúr
A futóversenyt a helyi általános iskola és a Zrínyi Kadétok Egyesület közösen szervezte. A kezdeményezés célja, hogy a sport szeretetét közvetítse a fiatalok felé.
26
szep.
15:19
4
Nagykanizsa
A két költőóriás kapcsolatát Tóth Péter Lóránt „Toldi írójához elküldöm lelkemet” című önálló estjén keresztül ismerhette meg a kanizsai közönség.
26
szep.
15:16
4
Nagykanizsa
A Kanizsa Arénában rendezett mérkőzés már az első félidőben eldőlt.
Tizenhét gólos vereséget szenvedett a Siófoktól a Tungsram SE Nagykanizsa női kézilabdacsapata az NB II-es bajnokság legutóbbi játéknapján. A Kanizsa Arénában rendezett mérkőzés már az első..tovább olvasom
26
szep.
15:12
4
Nagykanizsa
A nagykanizsai kötődésű művész nyári, bemutatkozó tárlata után, újabb alkotásokkal várja a nagyközönséget.
Gábriel Salerosa fantáziavilága köszön vissza a Honvéd Kaszinó kiállítóterében látható festővásznakról. A nagykanizsai kötődésű művész nyári, bemutatkozó tárlata után,..tovább olvasom
26
szep.
15:09
4
Nagykanizsa
Az iskolakezdés után Kanizsán is berobbant a légúti fertőzések időszaka, egyre többen keresik fel az orvosi rendelőket. A szakértők mind a gyerekek, mind a felnőttek számára javasolják a megfelelő higiénia betartását és az immunrendszer erő
26
szep.
15:06
4
Nagykanizsa
Legújabb megjelent művéről és sok minden másról is hallhatták a népszerű műsorvezetőt hétfőn este a Hevesi Sándor Művelődési Központban.
26
szep.
14:58
4
Nagykanizsa
Az elmúlt napokban a Teleki-Platán rekonstrukciónál az utolsó javításokat végezték. A beruházás áprilisban indult, és mintegy 1 milliárd forintból valósult meg.
26
szep.
13:45
3
online
adás
Kövesse élőben a Kanizsa Tv adását!
kanizsa tv
magazin
Nézze vissza magazinjainkat online!
kanizsa tv
híradó
Nézze vissza napi híradónkat online!
Ismerje meg a Pannon Egyetem Nagykanizsai kampuszának életét!
mai műsor
04:10
Lapozó
06:30
Info blokk, benne Híradó, Időjárás, Napi Kanizsa, Kommentár nélkül
07:00
07:30
Info blokk, benne Híradó, Időjárás, Napi Kanizsa, Kommentár nélkül, Üzenet
08:00
08:30
Híradó
08:45
Nagykanizsa - Pécsi VSE NB II-es férfi kézilabda mérkőzés felvételről
09:55
Négy évszak a Hortobágyon - Ősz
10:10
Info blokk, benne Híradó, Időjárás, Napi Kanizsa, Kommentár nélkül
10:40
Lapozó
12:00
12:30
13:00
Nagykanizsa - Pécsi VSE NB II-es férfi kézilabda mérkőzés felvételről
14:10
Négy évszak a Hortobágyon - Ősz
14:25
Lapozó
18:00
Info blokk, benne Híradó, Időjárás, Napi Kanizsa, Kommentár nélkül
18:30
Kibeszélő
19:00
Info blokk, benne Híradó, Időjárás, Napi Kanizsa, Kommentár nélkül, Üzenet
19:30
20:00
Híradó
20:15
Tungsram - Siófok KC NB-II-es női kézilabda mérkőzés felvételről
21:25
Négy évszak a Hortobágyon - Tél
21:40
Info blokk, benne Híradó, Időjárás, Napi Kanizsa, Kommentár nélkül
22:10
Lapozó
híradó 2023.09.26

FEJLESZTÉS   A héten zárul az ivóvíz-rekonstrukció   

BARTÓK HAGYATÉKA, PITYPANGOK ÉS A TINÉDZSER LÉLEK  Megnyílt Gábriel Selarosa új tárlata a HEMO-ban   

ZRÍNYI KUPAAz esős időjárás ellenére is népszerű volt a futóverseny

A NAPOS B OLDAL Bemutatta új könyvét Jakupcsek Gabriella a HSMK-ban  

partnereink
Nagykanizsa Vagyongazdálkodási és Szolgáltató Zrt.
Nagykanizsa Online
VIA Kanizsa
Kanizsai Kulturális Központ
ZNET TELEKOM Zrt.
zalaerdő.hu
dzviz
Halis
MTVA2
Telefon: +36-93-787050; Telefax: +36-93-787050 Email: kanizsatv@kanizsatv.hu
Felügyeleti szerv: Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság 1015 Budapest, Ostrom u. 23-25. Telefonszám: (+36 1 457 7100) Web: www.nmhh.hu