+36-93-787050
Nagykanizsa, Sugár út 8.
 Régi oldal
kezdőlap / hírek / Tűzoltóverseny Miháldon
2023. szeptember 13. szerda 13:51
Tűzoltóverseny Miháldon
Miháldon rendezték az idei országos kismotorfecskendő-szerelő bajnokság utolsó előtti fordulóját
Miháld

Miháldon rendezték az idei országos kismotorfecskendő-szerelő bajnokság utolsó előtti fordulóját. A megmérettetésen szép számmal képviseltették magukat a zalai önkéntes tűzoltóegyesületek.

Tizenhárom évvel ezelőtt Balatongyörökön hívták életre az önkéntes és ifjúősági tűzoltók részére a bajnokságot, amelyben idén már nyolc futamot rendeznek. A csapatok retro és modern kategóriájú kismotorfecskendőket szereltek össze a pályákon, miközben nemcsak egymással, hanem az óra ellen is versenyeztek. Nemes István fő szervező szerint évről-évre növekszik a versenysorozat presztízse.

–Két héttel ezelőtt volt egy verseny Balatongyörökön, ott 37 csapat volt, közte három határontúli magyar, Erdélyből, Felvidékről és Vajdaságból is érkeztek. Tehát elég nagy presztízse van ennek a bajnokságnak, mióta az első volt –emelte ki Nemes István, az Országos Kismotorfecskendő-szerelő Bajnokság elnöke.

Miháldon 17 csapat nevezett a kihívásra, Bicskéről is szép számmal érkeztek versenyzők. A csapat vezetője stábunknak elmondta, egyik legfontosabb feladatuk, hogy a fiatalok bevonásával kineveljék a saját utánpótlásukat.

–Elkezdjük bevonni a fiatalokat, mindenhol, az iskolában is hirdetjük. Aki eljön és megtetszik neki, körülbelül egy 10 százalékuk megmarad tűzoltónak, hivatásos vagy önkormányzati részen. Nagyon fontos az utánpótlásnak a pótlása és ezekből a fiatalokból lesz úgymond a jövő –  árulta el Gál István, a Bicskei Önkéntes Tűzoltóegyesület megbízott csapatvezetője.

A szabályok értelmében a nyolcból legalább öt állomáson kell versenyezni ahhoz, hogy egy gárdát értékeljenek az év végi összetettben. A szervezők a pontrendszert direkt úgy alakították ki, hogy a bajnoki címek sorsa az utolsó fordulóig nyitott legyen. A versengés első tíz helyezettje kap pontot egy-egy helyszínen, az első 25, a második 18, a harmadik pedig 15 egységgel gazdagodik. Az egyik legnagyobb létszámban a murakeresztúriak képviselték az egyesületüket. Béli Csongor csapattag úgy látja, a legfontosabb, hogy jó közösséget alkossanak és ezt az ilyen versenyek is elősegítik.

–Egyes beavatkozók vagyunk, tehát tűzesetekhez is riasztanak bennünket, ezen kívül pedig nagyon sokszor veszünk részt közösségi rendezvényeken és mindenhol segítünk a közösségnek – hangsúlyozta Béli Csongor, a Murakeresztúri Önkéntes Tűzoltó Egyesület csapattagja.

A hölgyek szintén próbára tették tudásukat a pályán. A murakeresztúri csapatot kolléganőnk Budavölgyi Veronika is erősítette. A Kanizsa Médiaház szerkesztő-riportere már tavaly is szerepelt hasonló versenyben, az esemény legnagyobb értékének viszont a közös időtöltést tartja.

–A fiúk jó példával szolgáltak előttünk, többünknek a férje vagy valamilyen rokona játszik a férfi csapatban, ezért mi is úgy döntöttünk – többségben anyukák vagyunk a női mezőnyben - , hogy kipróbáljuk magunkat. Igazából jó a társaság, kicsit mozgunk egyet, ezért is gondoltuk, hogy elindulunk a versenyen – véleményezte Kovacsicsné Budavölgyi Veronika, a Murakeresztúri Önkéntes Tűzoltó Egyesület csapattagja. 

Az idei országos kismotorfecskendő-szerelő bajnokság utolsó fordulóját szeptember 23-án, Jászberényben rendezik.  

Galéria
további friss hírek
26
szep.
15:35
4
Murakeresztúr
A futóversenyt a helyi általános iskola és a Zrínyi Kadétok Egyesület közösen szervezte. A kezdeményezés célja, hogy a sport szeretetét közvetítse a fiatalok felé.
26
szep.
15:19
4
Nagykanizsa
A két költőóriás kapcsolatát Tóth Péter Lóránt „Toldi írójához elküldöm lelkemet” című önálló estjén keresztül ismerhette meg a kanizsai közönség.
26
szep.
15:16
4
Nagykanizsa
A Kanizsa Arénában rendezett mérkőzés már az első félidőben eldőlt.
Tizenhét gólos vereséget szenvedett a Siófoktól a Tungsram SE Nagykanizsa női kézilabdacsapata az NB II-es bajnokság legutóbbi játéknapján. A Kanizsa Arénában rendezett mérkőzés már az első..tovább olvasom
26
szep.
15:12
4
Nagykanizsa
A nagykanizsai kötődésű művész nyári, bemutatkozó tárlata után, újabb alkotásokkal várja a nagyközönséget.
Gábriel Salerosa fantáziavilága köszön vissza a Honvéd Kaszinó kiállítóterében látható festővásznakról. A nagykanizsai kötődésű művész nyári, bemutatkozó tárlata után,..tovább olvasom
26
szep.
15:09
4
Nagykanizsa
Az iskolakezdés után Kanizsán is berobbant a légúti fertőzések időszaka, egyre többen keresik fel az orvosi rendelőket. A szakértők mind a gyerekek, mind a felnőttek számára javasolják a megfelelő higiénia betartását és az immunrendszer erő
26
szep.
15:06
4
Nagykanizsa
Legújabb megjelent művéről és sok minden másról is hallhatták a népszerű műsorvezetőt hétfőn este a Hevesi Sándor Művelődési Központban.
26
szep.
14:58
4
Nagykanizsa
Az elmúlt napokban a Teleki-Platán rekonstrukciónál az utolsó javításokat végezték. A beruházás áprilisban indult, és mintegy 1 milliárd forintból valósult meg.
26
szep.
13:45
3
online
adás
Kövesse élőben a Kanizsa Tv adását!
kanizsa tv
magazin
Nézze vissza magazinjainkat online!
kanizsa tv
híradó
Nézze vissza napi híradónkat online!
Ismerje meg a Pannon Egyetem Nagykanizsai kampuszának életét!
mai műsor
04:10
Lapozó
06:30
Info blokk, benne Híradó, Időjárás, Napi Kanizsa, Kommentár nélkül
07:00
07:30
Info blokk, benne Híradó, Időjárás, Napi Kanizsa, Kommentár nélkül, Üzenet
08:00
08:30
Híradó
08:45
Nagykanizsa - Pécsi VSE NB II-es férfi kézilabda mérkőzés felvételről
09:55
Négy évszak a Hortobágyon - Ősz
10:10
Info blokk, benne Híradó, Időjárás, Napi Kanizsa, Kommentár nélkül
10:40
Lapozó
12:00
12:30
13:00
Nagykanizsa - Pécsi VSE NB II-es férfi kézilabda mérkőzés felvételről
14:10
Négy évszak a Hortobágyon - Ősz
14:25
Lapozó
18:00
Info blokk, benne Híradó, Időjárás, Napi Kanizsa, Kommentár nélkül
18:30
Kibeszélő
19:00
Info blokk, benne Híradó, Időjárás, Napi Kanizsa, Kommentár nélkül, Üzenet
19:30
20:00
Híradó
20:15
Tungsram - Siófok KC NB-II-es női kézilabda mérkőzés felvételről
21:25
Négy évszak a Hortobágyon - Tél
21:40
Info blokk, benne Híradó, Időjárás, Napi Kanizsa, Kommentár nélkül
22:10
Lapozó
híradó 2023.09.26

FEJLESZTÉS   A héten zárul az ivóvíz-rekonstrukció   

BARTÓK HAGYATÉKA, PITYPANGOK ÉS A TINÉDZSER LÉLEK  Megnyílt Gábriel Selarosa új tárlata a HEMO-ban   

ZRÍNYI KUPAAz esős időjárás ellenére is népszerű volt a futóverseny

A NAPOS B OLDAL Bemutatta új könyvét Jakupcsek Gabriella a HSMK-ban  

partnereink
Nagykanizsa Vagyongazdálkodási és Szolgáltató Zrt.
Nagykanizsa Online
VIA Kanizsa
Kanizsai Kulturális Központ
ZNET TELEKOM Zrt.
zalaerdő.hu
dzviz
Halis
MTVA2
Telefon: +36-93-787050; Telefax: +36-93-787050 Email: kanizsatv@kanizsatv.hu
Felügyeleti szerv: Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság 1015 Budapest, Ostrom u. 23-25. Telefonszám: (+36 1 457 7100) Web: www.nmhh.hu