+36-93-787050
Nagykanizsa, Sugár út 8.
 Régi oldal
kezdőlap / hírek / Vereség a rangadón
2023. szeptember 11. hétfő 12:48
Vereség a rangadón
Kikapott Szentlőrincen az FC Nagykanizsa.
Szentlőrinc

A legutóbbi szezonban még az NB II-ben szereplő Baranya vármegyeiek a forduló előtt a kevesebb lőtt góljuk miatt álltak a harmadosztály dél-nyugati csoportjának második helyén. Az egyaránt a feljutást megcélzó gárdák csatáját 4-2-re nyerték a hazaiak, így a Kanizsa hátránya 7 pont lett az élen álló Iváncsa-Szentlőrinc duóhoz képest.  Jól kezdte a nagy téttel bíró találkozót a Kanizsa, az első percekben bátran játszottak a dél-zalaiak. Alig telt el 3 perc a meccsből, amikor Lőrincz Bence be is vette a hazaiak kapuját, de a gólt Szommer Attila les címén nem adta meg. Az ítéletet a kanizsai pad hosszan vitatta, a későbbi kamerakép alapján nem is alaptalanul. A végig feszült hangulatú találkozón a vezetést azonban a hazaiak szerezték meg. A szentlőrinciek belső védője, Keresztes Bence egy hete 60 méterről lőtt gólt és a Kanizsa ellen sem ment el a lövőkedve. A semmiből jött gól érezhetően megfogta a Kanizsát, a vezetés mellett a labdabirtoklási fölényt is átvette a Szentlőrinc. A 30. perc tájékán azonban visszajött a meccsbe Gombos Zsolt együttese, ismét a bal szél és Lőrincz Bence volt aktív. Előbb Keresztes mellett esett el a szélső, de a játékvezető nem látott büntetőt. 7 perccel később azonban már betalált a legutóbbi szezon gólkirálya. Éppen csak felocsúdott az egyenlítés utáni örömből a szép számú kanizsai publikum, jött is a hazai válasz. A vendég védelem megingását Grabant Bence használta ki. A kanizsai nevelésű, szepetneki játékos a gólja után nem lopta be magát a vendég drukkerek szívébe, hiszen feléjük mutogatott, amit azonban megúszott lap nélkül.  A szünetben centerben változtatott Gombos Zsolt, Fehér Barnabás keveset volt játékban, a helyét Kondor Kristóf vette át. Az első helyzet viszont a hazaiak előtt adódott, ekkor Kálovits bravúrja mentette meg a kanizsaiakat. Ez ébresztőként hatott a vendégekre, akik főleg a széleken kerültek a Szentlőrinc mögé. A 63. percben a sokadik ilyen akció aztán eredményt hozott. A forgatókönyv azonban szinte megegyezett az első játékrészével, ezúttal sem támadhatott sokáig a vezető gólért a Kanizsa. A hazai előnyt ezúttal Rétyi hozta vissza. A hazaiak támadásban maradtak, és 10 perccel később a negyedik góljukat is megszerezték. Ekkor Godzsajev esett el gyanús körülmények között, a játékvezető azonban nem látott szabálytalanságot, így Rétyi centerezését Németh Márk könnyedén lőtte a vendég kapuba. A hátralévő időben Lőrincz szépíthetett volna, de a Vargától kapott labdát mellé pörgette. Az utolsó percekben újabb helyzetek már nem, faultok azonban annál inkább adódtak, végül összesen 9 sárgát osztott ki Szommer Attila.  Pichler Gábor szerint egy jó gárdát vertek meg, főleg a jobb egyéni megoldások és a csapata mentális erejének köszönhetően.  

– Az egyéniségek döntötték el a mai mérkőzést. Nálunk egy-kettővel több egyéniség volt, aki meg tudott villanni. Az jól jött, hogy a kapott gól után egy-két percen belül tudtunk válaszolni, nem ültünk bele a hibáinkba. Azt gondolom, a Nagykanizsa jó csapat, óriási bravúrnak érzem, hogy ilyen meccsen tudtunk győzni – nyilatkozta Pichler Gábor, a Szentlőrinc vezetőedzője.

Gombos Zsolt a vereség ellenére dicsérte az övéit, hiszen úgy látta, a focit a Kanizsa játszotta, egy olyan csapat ellen, amelynek a magja néhány hónapja még az NB II-ben szerepelt. A kanizsai vezetőedző hangsúlyozta: a 7 pontos hátrány ellenére, nem mondanak le a feljutási terveikről.

– A cél az változatlan. Azért, mert egy ilyen jó csapat ellen kikaptunk, s 7 pontra nőtt a különbség, ugyanazok a célok. Jönnek ők még hozzánk. S az is bebizonyosodott, hogy nem tudsz minden mérkőzésre úgy koncentrálni, lásd az Iváncsa pontvesztése, s a Szentlőrincnek a Pécs elleni pontvesztése. Még sok forduló van, ugyanúgy megyünk tovább, dolgozunk, megpróbáljuk kimaxolni, aztán meglátjuk mi lesz – árulta el Gombos Zsolt, az FC Nagykanizsa vezetőedzője.

A bajnokságban szünet lesz a hétvégén, ugyanis kupakör vár a csapatokra. Az FC Nagykanizsa a Győr-Moson-Sopron vármegyei bajnokságban szereplő, de több volt NB I-es játékossal felálló Mezőörs KSE-hez látogat.

Galéria
további friss hírek
26
szep.
15:35
4
Murakeresztúr
A futóversenyt a helyi általános iskola és a Zrínyi Kadétok Egyesület közösen szervezte. A kezdeményezés célja, hogy a sport szeretetét közvetítse a fiatalok felé.
26
szep.
15:19
4
Nagykanizsa
A két költőóriás kapcsolatát Tóth Péter Lóránt „Toldi írójához elküldöm lelkemet” című önálló estjén keresztül ismerhette meg a kanizsai közönség.
26
szep.
15:16
4
Nagykanizsa
A Kanizsa Arénában rendezett mérkőzés már az első félidőben eldőlt.
Tizenhét gólos vereséget szenvedett a Siófoktól a Tungsram SE Nagykanizsa női kézilabdacsapata az NB II-es bajnokság legutóbbi játéknapján. A Kanizsa Arénában rendezett mérkőzés már az első..tovább olvasom
26
szep.
15:12
4
Nagykanizsa
A nagykanizsai kötődésű művész nyári, bemutatkozó tárlata után, újabb alkotásokkal várja a nagyközönséget.
Gábriel Salerosa fantáziavilága köszön vissza a Honvéd Kaszinó kiállítóterében látható festővásznakról. A nagykanizsai kötődésű művész nyári, bemutatkozó tárlata után,..tovább olvasom
26
szep.
15:09
4
Nagykanizsa
Az iskolakezdés után Kanizsán is berobbant a légúti fertőzések időszaka, egyre többen keresik fel az orvosi rendelőket. A szakértők mind a gyerekek, mind a felnőttek számára javasolják a megfelelő higiénia betartását és az immunrendszer erő
26
szep.
15:06
4
Nagykanizsa
Legújabb megjelent művéről és sok minden másról is hallhatták a népszerű műsorvezetőt hétfőn este a Hevesi Sándor Művelődési Központban.
26
szep.
14:58
4
Nagykanizsa
Az elmúlt napokban a Teleki-Platán rekonstrukciónál az utolsó javításokat végezték. A beruházás áprilisban indult, és mintegy 1 milliárd forintból valósult meg.
26
szep.
13:45
3
online
adás
Kövesse élőben a Kanizsa Tv adását!
kanizsa tv
magazin
Nézze vissza magazinjainkat online!
kanizsa tv
híradó
Nézze vissza napi híradónkat online!
Ismerje meg a Pannon Egyetem Nagykanizsai kampuszának életét!
mai műsor
03:25
Négy évszak a Hortobágyon - Ősz
03:40
Info blokk, benne Híradó, Időjárás, Napi Kanizsa, Kommentár nélkül
04:10
Lapozó
06:30
Info blokk, benne Híradó, Időjárás, Napi Kanizsa, Kommentár nélkül
07:00
07:30
Info blokk, benne Híradó, Időjárás, Napi Kanizsa, Kommentár nélkül, Üzenet
08:00
08:30
Híradó
08:45
Nagykanizsa - Pécsi VSE NB II-es férfi kézilabda mérkőzés felvételről
09:55
Négy évszak a Hortobágyon - Ősz
10:10
Info blokk, benne Híradó, Időjárás, Napi Kanizsa, Kommentár nélkül
10:40
Lapozó
12:00
12:30
13:00
Nagykanizsa - Pécsi VSE NB II-es férfi kézilabda mérkőzés felvételről
14:10
Négy évszak a Hortobágyon - Ősz
14:25
Lapozó
18:00
Info blokk, benne Híradó, Időjárás, Napi Kanizsa, Kommentár nélkül
18:30
Kibeszélő
19:00
Info blokk, benne Híradó, Időjárás, Napi Kanizsa, Kommentár nélkül, Üzenet
19:30
20:00
Híradó
20:15
Tungsram - Siófok KC NB-II-es női kézilabda mérkőzés felvételről
21:25
Négy évszak a Hortobágyon - Tél
21:40
Info blokk, benne Híradó, Időjárás, Napi Kanizsa, Kommentár nélkül
22:10
Lapozó
híradó 2023.09.26

FEJLESZTÉS   A héten zárul az ivóvíz-rekonstrukció   

BARTÓK HAGYATÉKA, PITYPANGOK ÉS A TINÉDZSER LÉLEK  Megnyílt Gábriel Selarosa új tárlata a HEMO-ban   

ZRÍNYI KUPAAz esős időjárás ellenére is népszerű volt a futóverseny

A NAPOS B OLDAL Bemutatta új könyvét Jakupcsek Gabriella a HSMK-ban  

partnereink
Nagykanizsa Vagyongazdálkodási és Szolgáltató Zrt.
Nagykanizsa Online
VIA Kanizsa
Kanizsai Kulturális Központ
ZNET TELEKOM Zrt.
zalaerdő.hu
dzviz
Halis
MTVA2
Telefon: +36-93-787050; Telefax: +36-93-787050 Email: kanizsatv@kanizsatv.hu
Felügyeleti szerv: Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság 1015 Budapest, Ostrom u. 23-25. Telefonszám: (+36 1 457 7100) Web: www.nmhh.hu