+36-93-787050
Nagykanizsa, Sugár út 8.
 Régi oldal
kezdőlap / hírek / Egy régi probléma lett megoldva
2023. szeptember 8. péntek 13:12
Egy régi probléma lett megoldva
A módosítások után, összesen 206 millió forintot különített el a Vianak a városvezetés, amit a cég a közutak, hidak üzemeltetésére és felújítására költhet.
Nagykanizsa

A módosítások után, összesen 206 millió forintot különített el a Vianak a városvezetés, amit a cég a közutak, hidak üzemeltetésére és felújítására költhet. Ezen a soron kiemelt tétel a Teleki 1-3. közötti szakasz, ahol a héten már el is kezdték a munkát a szakemberek.

A Platán sor 10/A parkolójához hasonlóan, a Teleki 1-3 lakói is számos alkalommal keresték már az éppen aktuális önkormányzati képviselőjüket, hogy lépjen fel a javításért. Berta Krisztián elmondta, ahogy a Sberbanktól visszakapott forrás és a további többletbevételek lehetővé tették, ő jelezte a kérést, amit ezúttal már a gyakorlatba is át tudtak ültetni. – Ez az a forrás, ami még a Sberbankban ragadt, amihez tavaly nem jutottunk hozzá. S idén, azt most ne firtassuk, hogy hogyan, mert az szerintem a polgármesteréknek kellemetlen, hogy milyen körülmények között jutottunk hozzá a várost megillető pénzhez. Ezt ugye a költségvetésbe beépítettük. S a költségvetésben megneveztük külön soron. Úgy, ahogy mondjuk a Herman Ottó parkolóbővítést, ami szerintem idén csak a tervezésig fog eljutni – mondta el Berta Krisztián, az ÉVE önkormányzati képviselője.

Szintén még idén elkészül a Mező-gimnázium előtti szakaszon az útburkolat-javítás, de új gyalogátkelőhelyeket alakítanak még ki a Csengery, Kaposvári utcákban is, valamint a Városkapu és Kazanlak körúton. – Elkülönítettünk a mostani költségvetésből a Platán soron az iskola előtti zebrához egy összeget, hogy azt is meg tudjuk csinálni, hiszen a mostani felújítások során olyan mértékben romlott az út állapota, hogy gyakorlatilag tengelytörő kátyúk is már lassan kialakulnak. S ezzel is sürgősen kezdeni kell valamit, ezért tettük bele – tette hozzá a képviselő. Egy másik, szintén évtizedek óta húzódó probléma végére is pont kerülhet a módosítások után. Ugyanis a Dózsa György utca 117 és 119. közötti gépjárművek elhelyezését szolgáló beruházás is bekerült a Via feladatai közé. A parkolók kialakítására itt Károlyi Attila tett javaslatot. A képviselő még tavaly májusban nyilatkozta azt, hogy az ott lakó embereknek kedvezményt kell biztosítani az új parkoló használására. 

Galéria
további friss hírek
26
szep.
15:35
4
Murakeresztúr
A futóversenyt a helyi általános iskola és a Zrínyi Kadétok Egyesület közösen szervezte. A kezdeményezés célja, hogy a sport szeretetét közvetítse a fiatalok felé.
26
szep.
15:19
4
Nagykanizsa
A két költőóriás kapcsolatát Tóth Péter Lóránt „Toldi írójához elküldöm lelkemet” című önálló estjén keresztül ismerhette meg a kanizsai közönség.
26
szep.
15:16
4
Nagykanizsa
A Kanizsa Arénában rendezett mérkőzés már az első félidőben eldőlt.
Tizenhét gólos vereséget szenvedett a Siófoktól a Tungsram SE Nagykanizsa női kézilabdacsapata az NB II-es bajnokság legutóbbi játéknapján. A Kanizsa Arénában rendezett mérkőzés már az első..tovább olvasom
26
szep.
15:12
4
Nagykanizsa
A nagykanizsai kötődésű művész nyári, bemutatkozó tárlata után, újabb alkotásokkal várja a nagyközönséget.
Gábriel Salerosa fantáziavilága köszön vissza a Honvéd Kaszinó kiállítóterében látható festővásznakról. A nagykanizsai kötődésű művész nyári, bemutatkozó tárlata után,..tovább olvasom
26
szep.
15:09
4
Nagykanizsa
Az iskolakezdés után Kanizsán is berobbant a légúti fertőzések időszaka, egyre többen keresik fel az orvosi rendelőket. A szakértők mind a gyerekek, mind a felnőttek számára javasolják a megfelelő higiénia betartását és az immunrendszer erő
26
szep.
15:06
4
Nagykanizsa
Legújabb megjelent művéről és sok minden másról is hallhatták a népszerű műsorvezetőt hétfőn este a Hevesi Sándor Művelődési Központban.
26
szep.
14:58
4
Nagykanizsa
Az elmúlt napokban a Teleki-Platán rekonstrukciónál az utolsó javításokat végezték. A beruházás áprilisban indult, és mintegy 1 milliárd forintból valósult meg.
26
szep.
13:45
3
online
adás
Kövesse élőben a Kanizsa Tv adását!
kanizsa tv
magazin
Nézze vissza magazinjainkat online!
kanizsa tv
híradó
Nézze vissza napi híradónkat online!
Ismerje meg a Pannon Egyetem Nagykanizsai kampuszának életét!
mai műsor
04:10
Lapozó
06:30
Info blokk, benne Híradó, Időjárás, Napi Kanizsa, Kommentár nélkül
07:00
07:30
Info blokk, benne Híradó, Időjárás, Napi Kanizsa, Kommentár nélkül, Üzenet
08:00
08:30
Híradó
08:45
Nagykanizsa - Pécsi VSE NB II-es férfi kézilabda mérkőzés felvételről
09:55
Négy évszak a Hortobágyon - Ősz
10:10
Info blokk, benne Híradó, Időjárás, Napi Kanizsa, Kommentár nélkül
10:40
Lapozó
12:00
12:30
13:00
Nagykanizsa - Pécsi VSE NB II-es férfi kézilabda mérkőzés felvételről
14:10
Négy évszak a Hortobágyon - Ősz
14:25
Lapozó
18:00
Info blokk, benne Híradó, Időjárás, Napi Kanizsa, Kommentár nélkül
18:30
Kibeszélő
19:00
Info blokk, benne Híradó, Időjárás, Napi Kanizsa, Kommentár nélkül, Üzenet
19:30
20:00
Híradó
20:15
Tungsram - Siófok KC NB-II-es női kézilabda mérkőzés felvételről
21:25
Négy évszak a Hortobágyon - Tél
21:40
Info blokk, benne Híradó, Időjárás, Napi Kanizsa, Kommentár nélkül
22:10
Lapozó
híradó 2023.09.26

FEJLESZTÉS   A héten zárul az ivóvíz-rekonstrukció   

BARTÓK HAGYATÉKA, PITYPANGOK ÉS A TINÉDZSER LÉLEK  Megnyílt Gábriel Selarosa új tárlata a HEMO-ban   

ZRÍNYI KUPAAz esős időjárás ellenére is népszerű volt a futóverseny

A NAPOS B OLDAL Bemutatta új könyvét Jakupcsek Gabriella a HSMK-ban  

partnereink
Nagykanizsa Vagyongazdálkodási és Szolgáltató Zrt.
Nagykanizsa Online
VIA Kanizsa
Kanizsai Kulturális Központ
ZNET TELEKOM Zrt.
zalaerdő.hu
dzviz
Halis
MTVA2
Telefon: +36-93-787050; Telefax: +36-93-787050 Email: kanizsatv@kanizsatv.hu
Felügyeleti szerv: Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság 1015 Budapest, Ostrom u. 23-25. Telefonszám: (+36 1 457 7100) Web: www.nmhh.hu