+36-93-787050
Nagykanizsa, Sugár út 8.
 Régi oldal
kezdőlap / hírek / Aratás és közlekedés: figyelem!
2023. július 24. hétfő 14:33
Aratás és közlekedés: figyelem!
A megváltozott közlekedési viszonyok egyaránt figyelmet igényelnek a személyautók és a mezőgazdasági járművek sofőrjeitől.
Nagykanizsa

A nyári aratási időszakban ugrásszerűen megnő a kombájnok és traktorok száma a közutakon. Lovkó Balázs, a helyi rendőrkapitányság bűnmegelőzési főelőadója hangsúlyozta, a megváltozott közlekedési viszonyok egyaránt figyelmet igényelnek a személyautók és a mezőgazdasági járművek sofőrjeitől.

A traktorok és a kombájnok lassabb végsebessége miatt előfordulhat, hogy feltorlódik mögöttük a forgalom, majd a személygépjárművet vezető sofőrök a gyorsabb haladás miatt sokszor szabálytalan helyeken próbálják megelőzni őket.  Lovkó Balázs felhívja a figyelmet, hogy ezek a járművek magasabb felépítményűek, kevésbé belátható tőlük az út, egyúttal korlátozottabb a szembe jövő forgalom észlelhetősége is, így egy előzés jóval kockázatosabbnak számít velük szemben. A rendőrtiszt hangsúlyozza, a mezőgazdasági jármű sofőrjének figyelmén sok múlhat, ám csak a KRESZ kölcsönös betartása akadályozhatja meg a baleseteket. - A jármű vezetője mindig törekedjen arra, hogy a lehetséges mértékben jobbra tartva közlekedjen, természetesen a személy és vagyonbiztonságra figyelemmel. Biztosítva ezzel az egyéb közlekedőknek a dinamikusabb haladását. Minden közlekedőnél fontos, hogy ismerje a KRESZ-szabályokat, de az ilyen gépekkel közlekedőknek még a túlméretes járművekre vonatkozó szabályokat is kell, hogy ismerjék. Különösen nagy figyelmet kell fordítani a járművek rakományára, megfelelően kell azt rögzíteni, illetve ha szóródó, szemes takarmányról van szó, akkor azt le kell fedni - mondta el Lovkó Balázs balesetmegelőzési főelőadó.

A gazdálkodók megfelelő idő esetén éjszakába nyúlóan kint tartózkodnak a földeken, ahová a közutakon keresztül tudnak eljutni. Ács Norbert szerint tavaly jobban tudtak haladni az aratási munkálatokkal, idén azonban még csak a betakarítás felét tudták elvégezni. A mezőgazdasági szakember úgy látja, a személyautó-tulajdonosok jó része már elfogadta fokozott jelenlétüket az utakon. - A sofőrök többsége elnéző azzal kapcsolatban, hogy ezekkel a nagy gépekkel, eszközökkel közlekedünk a közutakon. Összességében nézve azért türelmesek és megértőek. Nyilvánvaló, hogy van kivétel, vannak, akik nagyon rosszul nézik azt, hogy mi egyáltalán oda kimegyünk és közlekedünk. Sajnos repülni nem tudunk, valahogyan ki kell jutnunk nekünk is – fogalmazott Ács Norbert mezőgazdasági vállalkozó. A nyári betakarítási munkálatok néhány hét múlva fejeződnek be Nagykanizsa környékén. 

Galéria
további friss hírek
26
szep.
15:35
4
Murakeresztúr
A futóversenyt a helyi általános iskola és a Zrínyi Kadétok Egyesület közösen szervezte. A kezdeményezés célja, hogy a sport szeretetét közvetítse a fiatalok felé.
26
szep.
15:19
4
Nagykanizsa
A két költőóriás kapcsolatát Tóth Péter Lóránt „Toldi írójához elküldöm lelkemet” című önálló estjén keresztül ismerhette meg a kanizsai közönség.
26
szep.
15:16
4
Nagykanizsa
A Kanizsa Arénában rendezett mérkőzés már az első félidőben eldőlt.
Tizenhét gólos vereséget szenvedett a Siófoktól a Tungsram SE Nagykanizsa női kézilabdacsapata az NB II-es bajnokság legutóbbi játéknapján. A Kanizsa Arénában rendezett mérkőzés már az első..tovább olvasom
26
szep.
15:12
4
Nagykanizsa
A nagykanizsai kötődésű művész nyári, bemutatkozó tárlata után, újabb alkotásokkal várja a nagyközönséget.
Gábriel Salerosa fantáziavilága köszön vissza a Honvéd Kaszinó kiállítóterében látható festővásznakról. A nagykanizsai kötődésű művész nyári, bemutatkozó tárlata után,..tovább olvasom
26
szep.
15:09
4
Nagykanizsa
Az iskolakezdés után Kanizsán is berobbant a légúti fertőzések időszaka, egyre többen keresik fel az orvosi rendelőket. A szakértők mind a gyerekek, mind a felnőttek számára javasolják a megfelelő higiénia betartását és az immunrendszer erő
26
szep.
15:06
4
Nagykanizsa
Legújabb megjelent művéről és sok minden másról is hallhatták a népszerű műsorvezetőt hétfőn este a Hevesi Sándor Művelődési Központban.
26
szep.
14:58
4
Nagykanizsa
Az elmúlt napokban a Teleki-Platán rekonstrukciónál az utolsó javításokat végezték. A beruházás áprilisban indult, és mintegy 1 milliárd forintból valósult meg.
26
szep.
13:45
3
online
adás
Kövesse élőben a Kanizsa Tv adását!
kanizsa tv
magazin
Nézze vissza magazinjainkat online!
kanizsa tv
híradó
Nézze vissza napi híradónkat online!
Ismerje meg a Pannon Egyetem Nagykanizsai kampuszának életét!
mai műsor
03:40
Info blokk, benne Híradó, Időjárás, Napi Kanizsa, Kommentár nélkül
04:10
Lapozó
06:30
Info blokk, benne Híradó, Időjárás, Napi Kanizsa, Kommentár nélkül
07:00
07:30
Info blokk, benne Híradó, Időjárás, Napi Kanizsa, Kommentár nélkül, Üzenet
08:00
08:30
Híradó
08:45
Nagykanizsa - Pécsi VSE NB II-es férfi kézilabda mérkőzés felvételről
09:55
Négy évszak a Hortobágyon - Ősz
10:10
Info blokk, benne Híradó, Időjárás, Napi Kanizsa, Kommentár nélkül
10:40
Lapozó
12:00
12:30
13:00
Nagykanizsa - Pécsi VSE NB II-es férfi kézilabda mérkőzés felvételről
14:10
Négy évszak a Hortobágyon - Ősz
14:25
Lapozó
18:00
Info blokk, benne Híradó, Időjárás, Napi Kanizsa, Kommentár nélkül
18:30
Kibeszélő
19:00
Info blokk, benne Híradó, Időjárás, Napi Kanizsa, Kommentár nélkül, Üzenet
19:30
20:00
Híradó
20:15
Tungsram - Siófok KC NB-II-es női kézilabda mérkőzés felvételről
21:25
Négy évszak a Hortobágyon - Tél
21:40
Info blokk, benne Híradó, Időjárás, Napi Kanizsa, Kommentár nélkül
22:10
Lapozó
híradó 2023.09.26

FEJLESZTÉS   A héten zárul az ivóvíz-rekonstrukció   

BARTÓK HAGYATÉKA, PITYPANGOK ÉS A TINÉDZSER LÉLEK  Megnyílt Gábriel Selarosa új tárlata a HEMO-ban   

ZRÍNYI KUPAAz esős időjárás ellenére is népszerű volt a futóverseny

A NAPOS B OLDAL Bemutatta új könyvét Jakupcsek Gabriella a HSMK-ban  

partnereink
Nagykanizsa Vagyongazdálkodási és Szolgáltató Zrt.
Nagykanizsa Online
VIA Kanizsa
Kanizsai Kulturális Központ
ZNET TELEKOM Zrt.
zalaerdő.hu
dzviz
Halis
MTVA2
Telefon: +36-93-787050; Telefax: +36-93-787050 Email: kanizsatv@kanizsatv.hu
Felügyeleti szerv: Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság 1015 Budapest, Ostrom u. 23-25. Telefonszám: (+36 1 457 7100) Web: www.nmhh.hu