+36-93-787050
Nagykanizsa, Sugár út 8.
 Régi oldal
kezdőlap / hírek / Szent Rita Katolikus Tábor
2023. július 10. hétfő 14:05
Szent Rita Katolikus Tábor
A 6 és 12 év közötti gyermekek turnusa vasárnap vette kezdetét, a fiatalokra számtalan program vár a következő napokban.
Újudvar

Elindult a Szent Rita Katolikus Ifjúsági Tábor Újudvaron. A 6 és 12 év közötti gyermekek turnusa vasárnap vette kezdetét, a fiatalokra számtalan program vár a következő napokban.

A tábor célja a vallás és a keresztény értékek megismertetése mellett a közösségépítés, amit kiscsoportos beszélgetésekkel is igyekeznek segíteni. A játék szintén fontos szerepet kap minden évben, amit számos előadással és programmal színesítenek a szervezők. A régi hagyományokat megőrizve, de megújult formában, idén is két turnusban szervezik meg a tábort, mintegy 200 gyerekkel – árulta el Gál Gábor, táborvezető. Idén az első nap a családoké volt.  – A tábor most már közel 30 éves múltra tekint vissza, még Fliszár Károly atya 1994-ben szervezte meg az első tábort, akkor ő Újudvaron volt plébános, és úgy gondolta, hogy a keresztény fiataloknak teremt egy olyan lehetőséget, ahol keresztény közegben, egy hittanos tábor keretei között tudnak pihenni, tanulni, a hitben elmélyülni. Akkor szervezte meg az akkori lehetőségeknek között itt a TV-torony mellett az első ilyen tábort, ami hatalmas sikert aratott, és hála Istennek ez a lelkesedés azóta is kitart – mondta el Gál Gábor táborvezető.

Kálóczi Anita is táborozóként vett részt hosszú évekig, 19 éves kora óta rendszeresen visszajár, most már szervező és segítő. – Mindenképpen tartjuk a kedvenceket, tehát ami ilyen belső program, hogy éjszakai túra, tábortűz, kézműveskédés, sportprogramok, akadályversenyek, vetélkedők, amiket nagyon szeretnek. De mindig törekszünk arra, hogy legyen valami érdekes előadás vagy valami interaktív program. Az idei évben egy kutyás bemutató lesz, ahol megnézhetik a kutyák tanítását, hogy lehet figyelni rájuk, ez fog elhangozni. Erdészeti előadás, papokkal lesz beszélgetős fórum nekik délután – fogalmazott Kálóczi Anita fő szervező.

Merencsics Regina már több éve visszajár a táborba. Azért ajánlaná másoknak is a tábort, hogy megismerjék ezt szép környezetet, sok új barátot szerezzenek, és közelebb kerüljenek Jézushoz. – Harmadik alkalommal veszek részt. Igazából a programok miatt, meg jók a programok, mindig élvezetesek, mindig van, ami jó. Igazából a sátorozást is nagyon élvezem, meg hogy másokkal is vagyok, és tudok barátkozni is. A kaja is jó, és nagyon jó az egész –mondta Merencsics Regina.

Második alkalommal tért vissza Hársfalvi Áron. A tavaly a legnagyobb élménye a tűzoltókhoz köthető, amikor mindenkit lefröcsöltek. Reméli, ez a program az idei táborban is szerepel. – Nekem nagyon tetszett ez az itt alvós, sátorban alvás, mert otthon is sokat szoktam. Nagyon szeretek sátorozni. Szerintem mindenki megtalálja azt a dolgot a táborban amire vágyik, amit szeret, mert rengeteg program van és tényleg tudom ajánlani ezt a tábort, mert tényleg egy pozitív csalódás volt tavaly is – árulta el Hársfalvi Áron. A misék és közös imádságok mellett több vendéget is hívtak a szervezők. Stábunk ottjártakor az iharosi Szent László Király Lovagrend tartott bemutatót a gyerekeknek és szüleinek.

Galéria
további friss hírek
26
szep.
15:35
4
Murakeresztúr
A futóversenyt a helyi általános iskola és a Zrínyi Kadétok Egyesület közösen szervezte. A kezdeményezés célja, hogy a sport szeretetét közvetítse a fiatalok felé.
26
szep.
15:19
4
Nagykanizsa
A két költőóriás kapcsolatát Tóth Péter Lóránt „Toldi írójához elküldöm lelkemet” című önálló estjén keresztül ismerhette meg a kanizsai közönség.
26
szep.
15:16
4
Nagykanizsa
A Kanizsa Arénában rendezett mérkőzés már az első félidőben eldőlt.
Tizenhét gólos vereséget szenvedett a Siófoktól a Tungsram SE Nagykanizsa női kézilabdacsapata az NB II-es bajnokság legutóbbi játéknapján. A Kanizsa Arénában rendezett mérkőzés már az első..tovább olvasom
26
szep.
15:12
4
Nagykanizsa
A nagykanizsai kötődésű művész nyári, bemutatkozó tárlata után, újabb alkotásokkal várja a nagyközönséget.
Gábriel Salerosa fantáziavilága köszön vissza a Honvéd Kaszinó kiállítóterében látható festővásznakról. A nagykanizsai kötődésű művész nyári, bemutatkozó tárlata után,..tovább olvasom
26
szep.
15:09
4
Nagykanizsa
Az iskolakezdés után Kanizsán is berobbant a légúti fertőzések időszaka, egyre többen keresik fel az orvosi rendelőket. A szakértők mind a gyerekek, mind a felnőttek számára javasolják a megfelelő higiénia betartását és az immunrendszer erő
26
szep.
15:06
4
Nagykanizsa
Legújabb megjelent művéről és sok minden másról is hallhatták a népszerű műsorvezetőt hétfőn este a Hevesi Sándor Művelődési Központban.
26
szep.
14:58
4
Nagykanizsa
Az elmúlt napokban a Teleki-Platán rekonstrukciónál az utolsó javításokat végezték. A beruházás áprilisban indult, és mintegy 1 milliárd forintból valósult meg.
26
szep.
13:45
3
online
adás
Kövesse élőben a Kanizsa Tv adását!
kanizsa tv
magazin
Nézze vissza magazinjainkat online!
kanizsa tv
híradó
Nézze vissza napi híradónkat online!
Ismerje meg a Pannon Egyetem Nagykanizsai kampuszának életét!
mai műsor
04:10
Lapozó
06:30
Info blokk, benne Híradó, Időjárás, Napi Kanizsa, Kommentár nélkül
07:00
07:30
Info blokk, benne Híradó, Időjárás, Napi Kanizsa, Kommentár nélkül, Üzenet
08:00
08:30
Híradó
08:45
Nagykanizsa - Pécsi VSE NB II-es férfi kézilabda mérkőzés felvételről
09:55
Négy évszak a Hortobágyon - Ősz
10:10
Info blokk, benne Híradó, Időjárás, Napi Kanizsa, Kommentár nélkül
10:40
Lapozó
12:00
12:30
13:00
Nagykanizsa - Pécsi VSE NB II-es férfi kézilabda mérkőzés felvételről
14:10
Négy évszak a Hortobágyon - Ősz
14:25
Lapozó
18:00
Info blokk, benne Híradó, Időjárás, Napi Kanizsa, Kommentár nélkül
18:30
Kibeszélő
19:00
Info blokk, benne Híradó, Időjárás, Napi Kanizsa, Kommentár nélkül, Üzenet
19:30
20:00
Híradó
20:15
Tungsram - Siófok KC NB-II-es női kézilabda mérkőzés felvételről
21:25
Négy évszak a Hortobágyon - Tél
21:40
Info blokk, benne Híradó, Időjárás, Napi Kanizsa, Kommentár nélkül
22:10
Lapozó
híradó 2023.09.26

FEJLESZTÉS   A héten zárul az ivóvíz-rekonstrukció   

BARTÓK HAGYATÉKA, PITYPANGOK ÉS A TINÉDZSER LÉLEK  Megnyílt Gábriel Selarosa új tárlata a HEMO-ban   

ZRÍNYI KUPAAz esős időjárás ellenére is népszerű volt a futóverseny

A NAPOS B OLDAL Bemutatta új könyvét Jakupcsek Gabriella a HSMK-ban  

partnereink
Nagykanizsa Vagyongazdálkodási és Szolgáltató Zrt.
Nagykanizsa Online
VIA Kanizsa
Kanizsai Kulturális Központ
ZNET TELEKOM Zrt.
zalaerdő.hu
dzviz
Halis
MTVA2
Telefon: +36-93-787050; Telefax: +36-93-787050 Email: kanizsatv@kanizsatv.hu
Felügyeleti szerv: Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság 1015 Budapest, Ostrom u. 23-25. Telefonszám: (+36 1 457 7100) Web: www.nmhh.hu