+36-93-787050
Nagykanizsa, Sugár út 8.
 Régi oldal
kezdőlap / hírek / Főszerepben a megújuló energia
2023. május 26. péntek 14:53
Főszerepben a megújuló energia
Angol nyelvű nyári egyetemi programot rendeztek csütörtök délután a Pannon Egyetem Nagykanizsa Körforgásos Gazdaság Egyetemi Központban.
Nagykanizsa

Angol nyelvű nyári egyetemi programot rendeztek csütörtök délután a Pannon Egyetem Nagykanizsa Körforgásos Gazdaság Egyetemi Központban. A meghívott vendégek a megújuló energiaforrások témaköréről hallhattak előadásokat.

Három évvel ezelőtt kezdődött a nagykanizsai kampusz és a bulgáriai Trakia University szakmai együttműködése. A két intézmény főként műszaki és gazdasági területen dolgozott egymással. Az eseményen a sztara zagorai egyetem munkatársai mellett, indiai és magyar előadók is szerepeltek. A nap első felében az időjárásfüggő megújuló energiaforrások kérdése került előtérbe.

–Szóba került a vizes téma is, ugyanis a víz is megkerülhetetlen. Ezután újra visszakanyarodunk az energiához, egy picit más szemszögből. Sokkal inkább rendszerirányítási szempontból vizsgáljuk, mintsem a megújuló energiaforrásoknak kiaknázása mikéntjéből vizsgáljuk a nyári egyetem végén ezeket a projekteket – vélekedett Pintér Gábor, a Megújuló Energiaforrások Kutatócsoport, PEN vezetője.

Hegedűsné Baranyai Nóra a háztartási méretű kiserőművek használatából tartott prezentációt. Az egyetemi docens szerint hazánkban jelentős az ilyen jellegű erőműveknek a száma, amelyek mennyisége különböző mérőszámokkal és tényezőkkel is meghatározható.

–Magyarország nem egységes ebben a tekintetben sem. Vannak olyan területek, ahol a háztartási méretű kiserőművek száma jelentős. Ezek az ipari területek, így például Debrecen, Pécs, Szeged, Miskolc. Ugyanígy a turisztikai régiók térsége, például ahol családi házak vannak, ott jelentősen megnő a háztartási méretű kiserőművek száma – árulta el Hegedűsné Baranyai Nóra, a PEN egyetemi docense.

Pintér Gábor hozzátette ezek a rendezvények segítik a kanizsai egyetemet abban, hogy szorosabbra fűzze szakmai kapcsolatát a bolgár egyetemmel.  

Galéria
további friss hírek
26
máj.
17:00
1
Nagykanizsa
SAJTÓTÁJÉKOZTATÓ A KÖZGYŰLÉSRŐL
26
máj.
17:00
1
Nagykanizsa
TALÁLKOZÁS VÉGVÁRI ÁDÁMMAL
26
máj.
14:50
4
Nagykanizsa
A II. világháború utáni magyar-jugoszláv kapcsolatokról és hírszerzésről szóló könyvet mutattak be szerda délután a Honvéd Kaszinóban.
26
máj.
14:46
4
Nagykanizsa
Minikoncertet adott csütörtök este a Plakát Ház udvarán Végvári Ádám.
Minikoncertet adott csütörtök este a Plakát Ház udvarán Végvári Ádám. Az örökifjú énekes fellépése egy előzetes, egy hangolódás volt a júniusi retroestre, amikoris több együttes..tovább olvasom
26
máj.
14:02
4
Nagykanizsa
Lovkó Csaba tanítványai 92-84-re verték a CVSE Vulkán-Fürdőt a Kanizsa Arénában.
Győzelemmel zárta az NB II Nyugati csoportjának 2022/23-as idényét a Kanizsa KK férfi kosárlabdacsapata. Lovkó Csaba tanítványai – akik már korábban bebiztosították harmadik helyüket a tabellán –..tovább olvasom
26
máj.
12:46
4
Nagykanizsa
A hétfői tanácskozás zárt ülésén 15 százalékos béremelést és négy havi jutalmat szavaztak meg az önkormányzati cégek vezetőinek.
26
máj.
12:43
4
Nagykanizsa
Tusrajzok, akvarellek, szekkók díszítik szerdától a nagykanizsai református templom falait.
Tusrajzok, akvarellek, szekkók díszítik szerdától a nagykanizsai református templom falait. A művek egy nagykanizsai kötődésű festőművész első kanizsai kiállítására invitálják az érdeklődőket. Szente..tovább olvasom
26
máj.
12:38
4
Nagykanizsa
Poprádi Zoltán nyugállományú ezredes előadásában a történelem mellett a laktanyai mindennapok bemutatása is fontos szerepet kapott.
online
adás
Kövesse élőben a Kanizsa Tv adását!
kanizsa tv
magazin
Nézze vissza magazinjainkat online!
kanizsa tv
híradó
Nézze vissza napi híradónkat online!
Ismerje meg a Pannon Egyetem Nagykanizsai kampuszának életét!
mai műsor
19:10
Székely gazda
19:40
Info blokk, benne Napi Kanizsa, Kommentár nélkül
19:50
Sztárportré
20:20
Közösségi magány
20:45
Ökoportrék - Labanc, Ökoportrék Breuer
21:50
Info blokk, benne Híradó, Időjárás, Napi Kanizsa, Kommentár nélkül
22:00
Lapozó
híradó 2023.05.26

KÖZGYŰLÉSI SAJTÓTÁJÉKOZTATÓ - Szabó Szilárd testvére, a fizetésemelések és a parkolóépítések is szóba kerültek az ÉVE értékelőjén

FŐSZEREPBEN A MEGÚJULÓ ENERGIÁK - Nemzetközi nyári egyetemi programot tartott a PEN

GYŐZTES ZÁRÁS - Magabiztos játékkal búcsúztatta a szezont a kanizsai kosárcsapat

partnereink
Nagykanizsa Vagyongazdálkodási és Szolgáltató Zrt.
Nagykanizsa Online
VIA Kanizsa
Kanizsai Kulturális Központ
ZNET TELEKOM Zrt.
zalaerdő.hu
dzviz
Halis
MTVA2
Telefon: +36-93-787050; Telefax: +36-93-787050 Email: kanizsatv@kanizsatv.hu
Felügyeleti szerv: Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság 1015 Budapest, Ostrom u. 23-25. Telefonszám: (+36 1 457 7100) Web: www.nmhh.hu