+36-93-787050
Nagykanizsa, Sugár út 8.
 Régi oldal
kezdőlap / hírek / Győzelem a szezonzárón
2023. május 26. péntek 14:02
Győzelem a szezonzárón
Lovkó Csaba tanítványai 92-84-re verték a CVSE Vulkán-Fürdőt a Kanizsa Arénában.
Nagykanizsa

Győzelemmel zárta az NB II Nyugati csoportjának 2022/23-as idényét a Kanizsa KK férfi kosárlabdacsapata. Lovkó Csaba tanítványai – akik már korábban bebiztosították harmadik helyüket a tabellán – 92-84-re verték a CVSE Vulkán-Fürdőt a Kanizsa Arénában.

Eredetileg március elején rendezték volna a rangadót, amely akkor betegség miatt elmaradt, így a két csapat a szezon utolsó meccsén csaphatott össze. A celldömölki gárdából többen hiányoztak, a kanizsaiaknál pedig Lovkó Csaba vezetőedző nem tudott részt venni a találkozón, így Silló Zsolt irányította a dél-zalaiakat. A hazaiak már az első negyedben kontrollálták a játékot és tíz perc után 29-17-re vezettek, majd a nagyszünetben további négy ponttal növelték a különbséget. A harmadik játékrész végén már 82-62 állt az eredményjelzőn, így a mérkőzés lényegében harminc perc alatt eldőlt. A zárónegyedben a CVSE faragott a hátrányán, igazán közel azonban nem tudott kerülni ellenfeléhez és a Kanizsa KK végül megérdemelten aratott nyolcpontos győzelmet. - Elég hullámzó volt a mérkőzés, voltak jó periódusaink, de volt, amikor kicsit alább hagyott a figyelem. Kicsit szorosabb lett a vége, mint ahogy szerettük volna, de jó lett. Végül is mindenki tudott játszani, mert szerettem volna a fiataloknak is lehetőséget adni, hogy kicsit pályára lépjenek – mondta el Silló Zsolt, a Kanizsa KK másodedzője.

A vendégek úgy utaztak Nagykanizsára, hogy tudták, a második helyet már megszerezték, és a Kanizsa harmadik pozíciója sem forgott veszélyben. Grebenár Péter, vezetőedző szerint ennek ellenére presztízsmeccset vívtak a felek az Arénában. - Ezt a mérkőzést mi foghíjasan vállaltuk, hétköznap volt. Nem tudtunk teljes kerettel játszani, de megpróbáltunk ellenállást tanúsítani. Kijött, hogy rutinban jobb volt a Kanizsa, mi a fiatalos erőnket próbáltuk kamatoztatni, de ez nem volt elég – fogalmazott Grebenár Péter, a CVSE Vulkán-Fürdő  vezetőedzője.

A vendégek legjobb pontszerzője a 26 pontos Nagy Máté volt, a kanizsaiaknál Horváth Gergő és a szintén 26-ig jutó, pontkirály Koma Dániel is kiemelkedett, a legeredményesebb játékos viszont ezúttal Kiss Kornél volt.  A hat triplát bedobó sportoló szerint a szezonzáró megnyerése valódi csapatmunka volt. - Szépen zártuk a szezont. A saját teljesítményemről annyit mondanék, hogy nagyon jó kiszolgálást kaptam a csapattársaimtól, szerencsére a dobások bementek és úgy érzem, hogy kondiban is elég jól bírtuk a mérkőzést. Szerintem ez volt a siker kulcsa – mondta Kiss Kornél László, a Kanizsa KK kosárlabdázója. A Kanizsa KK 10-6-os mérleggel zárta harmadik helyen az NB II Nyugati csoportját a PTE-PEAC és a CVSE mögött. A szakvezetés célja, hogy a keret magját együtt tartsák és a következő idényben ennél is fényesebb érmet szerezzenek. A találkozót pünkösdhétfőn este teljes egészében megmutatjuk a Kanizsa Televízióban.

Galéria
további friss hírek
26
máj.
17:00
1
Nagykanizsa
SAJTÓTÁJÉKOZTATÓ A KÖZGYŰLÉSRŐL
26
máj.
17:00
1
Nagykanizsa
TALÁLKOZÁS VÉGVÁRI ÁDÁMMAL
26
máj.
14:53
4
Nagykanizsa
Angol nyelvű nyári egyetemi programot rendeztek csütörtök délután a Pannon Egyetem Nagykanizsa Körforgásos Gazdaság Egyetemi Központban.
26
máj.
14:50
4
Nagykanizsa
A II. világháború utáni magyar-jugoszláv kapcsolatokról és hírszerzésről szóló könyvet mutattak be szerda délután a Honvéd Kaszinóban.
26
máj.
14:46
4
Nagykanizsa
Minikoncertet adott csütörtök este a Plakát Ház udvarán Végvári Ádám.
Minikoncertet adott csütörtök este a Plakát Ház udvarán Végvári Ádám. Az örökifjú énekes fellépése egy előzetes, egy hangolódás volt a júniusi retroestre, amikoris több együttes..tovább olvasom
26
máj.
12:46
4
Nagykanizsa
A hétfői tanácskozás zárt ülésén 15 százalékos béremelést és négy havi jutalmat szavaztak meg az önkormányzati cégek vezetőinek.
26
máj.
12:43
4
Nagykanizsa
Tusrajzok, akvarellek, szekkók díszítik szerdától a nagykanizsai református templom falait.
Tusrajzok, akvarellek, szekkók díszítik szerdától a nagykanizsai református templom falait. A művek egy nagykanizsai kötődésű festőművész első kanizsai kiállítására invitálják az érdeklődőket. Szente..tovább olvasom
26
máj.
12:38
4
Nagykanizsa
Poprádi Zoltán nyugállományú ezredes előadásában a történelem mellett a laktanyai mindennapok bemutatása is fontos szerepet kapott.
online
adás
Kövesse élőben a Kanizsa Tv adását!
kanizsa tv
magazin
Nézze vissza magazinjainkat online!
kanizsa tv
híradó
Nézze vissza napi híradónkat online!
Ismerje meg a Pannon Egyetem Nagykanizsai kampuszának életét!
mai műsor
19:40
Info blokk, benne Napi Kanizsa, Kommentár nélkül
19:50
Sztárportré
20:20
Közösségi magány
20:45
Ökoportrék - Labanc, Ökoportrék Breuer
21:50
Info blokk, benne Híradó, Időjárás, Napi Kanizsa, Kommentár nélkül
22:00
Lapozó
híradó 2023.05.26

KÖZGYŰLÉSI SAJTÓTÁJÉKOZTATÓ - Szabó Szilárd testvére, a fizetésemelések és a parkolóépítések is szóba kerültek az ÉVE értékelőjén

FŐSZEREPBEN A MEGÚJULÓ ENERGIÁK - Nemzetközi nyári egyetemi programot tartott a PEN

GYŐZTES ZÁRÁS - Magabiztos játékkal búcsúztatta a szezont a kanizsai kosárcsapat

partnereink
Nagykanizsa Vagyongazdálkodási és Szolgáltató Zrt.
Nagykanizsa Online
VIA Kanizsa
Kanizsai Kulturális Központ
ZNET TELEKOM Zrt.
zalaerdő.hu
dzviz
Halis
MTVA2
Telefon: +36-93-787050; Telefax: +36-93-787050 Email: kanizsatv@kanizsatv.hu
Felügyeleti szerv: Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság 1015 Budapest, Ostrom u. 23-25. Telefonszám: (+36 1 457 7100) Web: www.nmhh.hu