+36-93-787050
Nagykanizsa, Sugár út 8.
 Régi oldal
kezdőlap / hírek / Pozitív változások?
2023. május 25. csütörtök 15:18
Pozitív változások?
Csökkenő alapanyagárakkal számolhatnak a pékségek a következő időszakban, erről Domborai Anett számolt be Híradónknak.
Nagykanizsa

Csökkenő alapanyagárakkal számolhatnak a pékségek a következő időszakban, erről Domborai Anett számolt be Híradónknak. Az üzletvezető hozzátette, más hozzávalókkal ellentétben a liszt továbbra sem lett olcsóbb.   

–Majdnem annyian járnak, mint régen, viszonylag egy picit kevesebben, de majdnem annyian mint régen - mondta el Szőke Lászlóné.

Az általunk megkérdezett nagykanizsaiak szerint is átalakultak a helyiek péksüteményvásárlási szokásai az elmúlt időszakban. 

Stábunk többször is foglalkozott a pékségek helyzetével az energiaválság kapcsán. Az ágazatot először a gabonaválság, majd az infláció sújtotta. Domborai Anett is kénytelen volt átalakítani üzlete működését, amelyet négy hónapra be is zárt. Az üzletvezető az utóbbi idők legpozitívabb változásának nevezte, hogy az alapanyagokat hónapok óta először olcsóbb nagykereskedelmi áron tudják beszerezni. 

–Négy hónapon keresztül nem gyártottunk, most kezdtük el újból a gyártást. Azt tapasztaltuk, hogy az alapanyagárak csökkenése abszolút megfigyelhető. Tejtermékeknél, sajtok esetében, tejfölnél, túrónál A lisztnél kisebb mértékben figyelhető meg sajnos. Ez ugye minket érintene pozitívan, ha ugye a lisztnél is ezt tapasztalnánk. De a tejtermékeknél látjuk leginkább. ezt a fajta csökkenést, ami nyilván számunkra kedvező – emelte ki Domborai Anett, a Pékkuckó tulajdonosa.

A decemberi árakhoz képest a tejtermékek nagykereskedelmi ára 50 százalékkal csökkent Domborai Anett szerint, aki reméli, hamarosan a vevők is érezni fogják a pozitív változásokat.   

Galéria
további friss hírek
26
máj.
17:00
1
Nagykanizsa
SAJTÓTÁJÉKOZTATÓ A KÖZGYŰLÉSRŐL
26
máj.
17:00
1
Nagykanizsa
TALÁLKOZÁS VÉGVÁRI ÁDÁMMAL
26
máj.
14:53
4
Nagykanizsa
Angol nyelvű nyári egyetemi programot rendeztek csütörtök délután a Pannon Egyetem Nagykanizsa Körforgásos Gazdaság Egyetemi Központban.
26
máj.
14:50
4
Nagykanizsa
A II. világháború utáni magyar-jugoszláv kapcsolatokról és hírszerzésről szóló könyvet mutattak be szerda délután a Honvéd Kaszinóban.
26
máj.
14:46
4
Nagykanizsa
Minikoncertet adott csütörtök este a Plakát Ház udvarán Végvári Ádám.
Minikoncertet adott csütörtök este a Plakát Ház udvarán Végvári Ádám. Az örökifjú énekes fellépése egy előzetes, egy hangolódás volt a júniusi retroestre, amikoris több együttes..tovább olvasom
26
máj.
14:02
4
Nagykanizsa
Lovkó Csaba tanítványai 92-84-re verték a CVSE Vulkán-Fürdőt a Kanizsa Arénában.
Győzelemmel zárta az NB II Nyugati csoportjának 2022/23-as idényét a Kanizsa KK férfi kosárlabdacsapata. Lovkó Csaba tanítványai – akik már korábban bebiztosították harmadik helyüket a tabellán –..tovább olvasom
26
máj.
12:46
4
Nagykanizsa
A hétfői tanácskozás zárt ülésén 15 százalékos béremelést és négy havi jutalmat szavaztak meg az önkormányzati cégek vezetőinek.
26
máj.
12:43
4
Nagykanizsa
Tusrajzok, akvarellek, szekkók díszítik szerdától a nagykanizsai református templom falait.
Tusrajzok, akvarellek, szekkók díszítik szerdától a nagykanizsai református templom falait. A művek egy nagykanizsai kötődésű festőművész első kanizsai kiállítására invitálják az érdeklődőket. Szente..tovább olvasom
online
adás
Kövesse élőben a Kanizsa Tv adását!
kanizsa tv
magazin
Nézze vissza magazinjainkat online!
kanizsa tv
híradó
Nézze vissza napi híradónkat online!
Ismerje meg a Pannon Egyetem Nagykanizsai kampuszának életét!
mai műsor
19:10
Székely gazda
19:40
Info blokk, benne Napi Kanizsa, Kommentár nélkül
19:50
Sztárportré
20:20
Közösségi magány
20:45
Ökoportrék - Labanc, Ökoportrék Breuer
21:50
Info blokk, benne Híradó, Időjárás, Napi Kanizsa, Kommentár nélkül
22:00
Lapozó
híradó 2023.05.26

KÖZGYŰLÉSI SAJTÓTÁJÉKOZTATÓ - Szabó Szilárd testvére, a fizetésemelések és a parkolóépítések is szóba kerültek az ÉVE értékelőjén

FŐSZEREPBEN A MEGÚJULÓ ENERGIÁK - Nemzetközi nyári egyetemi programot tartott a PEN

GYŐZTES ZÁRÁS - Magabiztos játékkal búcsúztatta a szezont a kanizsai kosárcsapat

partnereink
Nagykanizsa Vagyongazdálkodási és Szolgáltató Zrt.
Nagykanizsa Online
VIA Kanizsa
Kanizsai Kulturális Központ
ZNET TELEKOM Zrt.
zalaerdő.hu
dzviz
Halis
MTVA2
Telefon: +36-93-787050; Telefax: +36-93-787050 Email: kanizsatv@kanizsatv.hu
Felügyeleti szerv: Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság 1015 Budapest, Ostrom u. 23-25. Telefonszám: (+36 1 457 7100) Web: www.nmhh.hu