+36-93-787050
Nagykanizsa, Sugár út 8.
 Régi oldal
kezdőlap / hírek / Kapustalálkozó
2023. május 25. csütörtök 14:04
Kapustalálkozó
Kapustalálkozót szervezett Vlaszák Géza szerda délutánra az Olajbányász Stadionba.
Nagykanizsa

Kapustalálkozót szervezett Vlaszák Géza szerda délutánra az Olajbányász Stadionba. A programon a jövő hálóőrei Borsi Bencétől, a magyar válogatott kerettag Demjén Patriktól és ifjabb Vlaszák Gézától tanulhattak.

A résztvevő fiatalok először elméleti oktatást kaptak ifjabb Vlaszák Gézától és Demjén Patriktól, majd a vendégekkel együtt a kanizsai szakmai stáb bemutatóedzésén vettek részt. A fő szervező úgy látja, ma már egyre inkább megbecsülik a kapusokat, így jóval több gyerek képzeli el a jövőjét a kapuban, mint évtizedekkel ezelőtt. Az eseményre több tucat ifjú hálóőr érkezett.

–Harmadik alkalommal tartunk kapustalálkozót, közbejött a Covid és az energiatakarékosság, így két éve nem tudtuk megrendezni. Most végre sikerült, huszonhat gyerekünk lesz itt, a 2006-tól születettek a 2012-esekig. Tulajdonképpen öt korosztály képviseli magát –  árulta el Vlaszák Géza, korábbi labdarúgó.

Demjén Patrik néhány héttel ezelőtt Magyar Kupát nyert a Zalaegerszeg színeiben. A válogatott kerettag labdarúgó szerint a gyerekeknek fontos, hogy találkozzanak olyan magyar játékosokkal, akiket hétről hétre látnak a televízióban, mert az ő tanácsaiknak köszönhetően tudnak tovább fejlődni.  

–Biztos vagyok benne, hogyha nekem is megadatott valami hasonló lehetőség, hogy találkozzak korszakos játékosokkal. Nyilván én nem vagyok legenda, de találkoztam olyan legendákkal, mint például Szűcs Lajossal, akikre felnéztem, kapusdologban. Biztos vagyok benne, hogy egy olyan lökést, segítséget adott volna, hogy olyan akarok lenni, mint ő - mondta el Demjén Patrik, Magyar Kupagyőztes labdarúgó. 

Az elméleti beszélgetés során a kapusok mentális felkészültségének témája is teret kapott. Borsi Bence, szerint fontos, hogy a csapatokban a játékosok ne posztriválisként tekintsenek egymásra, hanem csapattársra, akitől lehet tanulni.

–Mindig van mit tanulni és fontos, hogy a kapusok is külön egy jó csapatot alkossanak. Egymást biztassuk, egymást húzzuk felfelé. Hiszen lehet olyan, hogy nekünk van egy rossz napunk és akkor pont lehet, hogy Peti vagy Henrik jobb napjával sikerül az én teljesítményemet is felfelé húzni –  hangsúlyozta Borsi Bence, az FC Nagykanizsa labdarúgója.

Szakértők szerint az utóbbi évtizedben a kapusposzt fejlődött leginkább a labdarúgásban. A korábbi válogatott kapuvédő, ifjabb Vlaszák Géza látásmódja szerint az alapok nem változtak, de ma már nem elég, ha a poszt képviselői jól védenek, az összjátékból lábbal is ki kell venniük a részüket.

–Abban tényleg történt forradalmasítás, hogy nagyon sokszor hazaadják a labdát és 6 a 4 elleni szituációban meg kell oldani a legnehezebb helyzetben, hogy ne veszítsük el a labdát, mert abban a pillanatban gólt kapunk. Ilyen szempontból tényleg változott, de a mai napig tartja magát a mondás, hogy először végy egy kapust, aki jól véd. Utána lehet beszélni arról, hogyan indít vagy hogyan játszik lábbal, de elsősorban ne kapjunk gólt -  vélekedett Ifjabb Vlaszák Géza, egykori válogatott labdarúgó.

A meghívott vendégek mellett a közös edzésen részt vett Sáfár Csaba és Munkácsi Zsolt is, az FC Nagykanizsa felnőtt és utánpótláscsapatának kapusedzője.  

Galéria
további friss hírek
26
máj.
17:00
1
Nagykanizsa
SAJTÓTÁJÉKOZTATÓ A KÖZGYŰLÉSRŐL
26
máj.
17:00
1
Nagykanizsa
TALÁLKOZÁS VÉGVÁRI ÁDÁMMAL
26
máj.
14:53
4
Nagykanizsa
Angol nyelvű nyári egyetemi programot rendeztek csütörtök délután a Pannon Egyetem Nagykanizsa Körforgásos Gazdaság Egyetemi Központban.
26
máj.
14:50
4
Nagykanizsa
A II. világháború utáni magyar-jugoszláv kapcsolatokról és hírszerzésről szóló könyvet mutattak be szerda délután a Honvéd Kaszinóban.
26
máj.
14:46
4
Nagykanizsa
Minikoncertet adott csütörtök este a Plakát Ház udvarán Végvári Ádám.
Minikoncertet adott csütörtök este a Plakát Ház udvarán Végvári Ádám. Az örökifjú énekes fellépése egy előzetes, egy hangolódás volt a júniusi retroestre, amikoris több együttes..tovább olvasom
26
máj.
14:02
4
Nagykanizsa
Lovkó Csaba tanítványai 92-84-re verték a CVSE Vulkán-Fürdőt a Kanizsa Arénában.
Győzelemmel zárta az NB II Nyugati csoportjának 2022/23-as idényét a Kanizsa KK férfi kosárlabdacsapata. Lovkó Csaba tanítványai – akik már korábban bebiztosították harmadik helyüket a tabellán –..tovább olvasom
26
máj.
12:46
4
Nagykanizsa
A hétfői tanácskozás zárt ülésén 15 százalékos béremelést és négy havi jutalmat szavaztak meg az önkormányzati cégek vezetőinek.
26
máj.
12:43
4
Nagykanizsa
Tusrajzok, akvarellek, szekkók díszítik szerdától a nagykanizsai református templom falait.
Tusrajzok, akvarellek, szekkók díszítik szerdától a nagykanizsai református templom falait. A művek egy nagykanizsai kötődésű festőművész első kanizsai kiállítására invitálják az érdeklődőket. Szente..tovább olvasom
online
adás
Kövesse élőben a Kanizsa Tv adását!
kanizsa tv
magazin
Nézze vissza magazinjainkat online!
kanizsa tv
híradó
Nézze vissza napi híradónkat online!
Ismerje meg a Pannon Egyetem Nagykanizsai kampuszának életét!
mai műsor
19:10
Székely gazda
19:40
Info blokk, benne Napi Kanizsa, Kommentár nélkül
19:50
Sztárportré
20:20
Közösségi magány
20:45
Ökoportrék - Labanc, Ökoportrék Breuer
21:50
Info blokk, benne Híradó, Időjárás, Napi Kanizsa, Kommentár nélkül
22:00
Lapozó
híradó 2023.05.26

KÖZGYŰLÉSI SAJTÓTÁJÉKOZTATÓ - Szabó Szilárd testvére, a fizetésemelések és a parkolóépítések is szóba kerültek az ÉVE értékelőjén

FŐSZEREPBEN A MEGÚJULÓ ENERGIÁK - Nemzetközi nyári egyetemi programot tartott a PEN

GYŐZTES ZÁRÁS - Magabiztos játékkal búcsúztatta a szezont a kanizsai kosárcsapat

partnereink
Nagykanizsa Vagyongazdálkodási és Szolgáltató Zrt.
Nagykanizsa Online
VIA Kanizsa
Kanizsai Kulturális Központ
ZNET TELEKOM Zrt.
zalaerdő.hu
dzviz
Halis
MTVA2
Telefon: +36-93-787050; Telefax: +36-93-787050 Email: kanizsatv@kanizsatv.hu
Felügyeleti szerv: Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság 1015 Budapest, Ostrom u. 23-25. Telefonszám: (+36 1 457 7100) Web: www.nmhh.hu