+36-93-787050
Nagykanizsa, Sugár út 8.
 Régi oldal
kezdőlap / hírek / Kórház és a parkolási nehézségek
2023. május 25. csütörtök 13:44
Kórház és a parkolási nehézségek
A Kossuth tér füves területének átalakítása is segíthetné a kórház parkolási problémáit
Nagykanizsa

A Kossuth tér füves területének átalakítása is segíthetné a kórház parkolási problémáit – erre tett javaslatot a legutóbbi közgyűlésen Berta Krisztián, az ÉVE önkormányzati képviselője. A Teleki és Kórház utca kereszteződésében lévő telek vízelvezetése kapcsán hosszan vitáztak a felek a leendő parkolókról, hiszen a kormányoldal szerint az itt épülő élelmiszerbolt és a leendő gyorsétterem csak ront a helyzeten, hiába építtetne melléjük még 100 parkolót a többségi frakció.

Már 2020 januárjában foglalkoztunk a felvetéssel, akkor az ÉVE terve az átmeneti parkolók kialakítása, majd a telek értékesítése volt. Anno – közleményben – reagált megkeresésünkre Balogh László és Bizzer András. A polgármester és a későbbi alpolgármester azon a véleményen volt, hogy a terület értékesítése nagyobb hasznára válna a városnak.

– Egyetértek azzal, hogy a kórház parkolási problémáját, ez a Teleki utca - Kórház utcai tömb fejlesztése nem hogy megoldaná vagy a megoldás irányába vinné, hanem bonyolítja a dolgokat. Még nagyobb lesz a forgalom, még kevesebb lesz a parkoló, azzal a felvetéssel, amivel Berta úr él – véleményezte Balogh László, Nagykanizsa polgármestere.

Berta Krisztián azt terjesztette elő a közgyűlésen, hogy az említett foghíjtelek mellett, más területeket is mérjenek fel, mint leendő parkolók a kórház körül.

Meglepődve fogadta a képviselő már a közgyűlésen is, hogy a kormánypárti városatyák szerint az nem oldja meg a parkolási nehézségeket, ha legalább elindítják az új helyszínek keresését. Ráadásul Balogh László azóta a közösségi oldalán is azt posztolta, hogy: „a baloldali ÉVE-frakció úgy döntött, parkolót nem építtet a város a kórház közelébe…”

– Hogy egy ott elhangzó, pár mondatos módosító, kiegészítő javaslat ne menjen át fejben, azt nehezen tudtam eddig elképzelni. Az én módosítóm arról szólt, hogy igen, tiszta sor, a Kórház-Teleki sarkon vizsgáljuk meg, hogy az önkormányzati tulajdonban maradt területen parkolót alakítsunk ki, viszont én úgy fogalmaztam, azon a területen és a kórház környéki más területeket is vizsgáljunk meg, hogy milyen lehetőségeink vannak arra, hogy további parkolókat tudjunk kialakítani. Ennek a keretében jöttünk most a Kossuth térre –emelte ki Berta Krisztián, az ÉVE önkormányzati képviselő.

Berta Krisztián hozzátette, már 2020 óta forszírozza ezt a projektet, de a Covid- majd a gazdasági válság eddig nem engedte, hogy megvalósításig jusson. Szerinte szükség lenne a pakolók esetében forgalmi átalakításra is. Ezt korábban Károlyi Attila is javasolta, ugyanakkor az ötlet jogosságáról megoszlanak a vélemények. Az általunk megkérdezett autósoktató szerint a közlekedési átalakítás csak rontana a helyzeten, elég lenne előrehajolni a kormányig és kidugni az autó orrát.

Galéria
további friss hírek
26
máj.
17:00
1
Nagykanizsa
SAJTÓTÁJÉKOZTATÓ A KÖZGYŰLÉSRŐL
26
máj.
17:00
1
Nagykanizsa
TALÁLKOZÁS VÉGVÁRI ÁDÁMMAL
26
máj.
14:53
4
Nagykanizsa
Angol nyelvű nyári egyetemi programot rendeztek csütörtök délután a Pannon Egyetem Nagykanizsa Körforgásos Gazdaság Egyetemi Központban.
26
máj.
14:50
4
Nagykanizsa
A II. világháború utáni magyar-jugoszláv kapcsolatokról és hírszerzésről szóló könyvet mutattak be szerda délután a Honvéd Kaszinóban.
26
máj.
14:46
4
Nagykanizsa
Minikoncertet adott csütörtök este a Plakát Ház udvarán Végvári Ádám.
Minikoncertet adott csütörtök este a Plakát Ház udvarán Végvári Ádám. Az örökifjú énekes fellépése egy előzetes, egy hangolódás volt a júniusi retroestre, amikoris több együttes..tovább olvasom
26
máj.
14:02
4
Nagykanizsa
Lovkó Csaba tanítványai 92-84-re verték a CVSE Vulkán-Fürdőt a Kanizsa Arénában.
Győzelemmel zárta az NB II Nyugati csoportjának 2022/23-as idényét a Kanizsa KK férfi kosárlabdacsapata. Lovkó Csaba tanítványai – akik már korábban bebiztosították harmadik helyüket a tabellán –..tovább olvasom
26
máj.
12:46
4
Nagykanizsa
A hétfői tanácskozás zárt ülésén 15 százalékos béremelést és négy havi jutalmat szavaztak meg az önkormányzati cégek vezetőinek.
26
máj.
12:43
4
Nagykanizsa
Tusrajzok, akvarellek, szekkók díszítik szerdától a nagykanizsai református templom falait.
Tusrajzok, akvarellek, szekkók díszítik szerdától a nagykanizsai református templom falait. A művek egy nagykanizsai kötődésű festőművész első kanizsai kiállítására invitálják az érdeklődőket. Szente..tovább olvasom
online
adás
Kövesse élőben a Kanizsa Tv adását!
kanizsa tv
magazin
Nézze vissza magazinjainkat online!
kanizsa tv
híradó
Nézze vissza napi híradónkat online!
Ismerje meg a Pannon Egyetem Nagykanizsai kampuszának életét!
mai műsor
18:00
Info blokk, benne Napi Kanizsa, Kommentár nélkül
18:10
Mise/Istentisztelet
19:10
Székely gazda
19:40
Info blokk, benne Napi Kanizsa, Kommentár nélkül
19:50
Sztárportré
20:20
Közösségi magány
20:45
Ökoportrék - Labanc, Ökoportrék Breuer
21:50
Info blokk, benne Híradó, Időjárás, Napi Kanizsa, Kommentár nélkül
22:00
Lapozó
híradó 2023.05.26

KÖZGYŰLÉSI SAJTÓTÁJÉKOZTATÓ - Szabó Szilárd testvére, a fizetésemelések és a parkolóépítések is szóba kerültek az ÉVE értékelőjén

FŐSZEREPBEN A MEGÚJULÓ ENERGIÁK - Nemzetközi nyári egyetemi programot tartott a PEN

GYŐZTES ZÁRÁS - Magabiztos játékkal búcsúztatta a szezont a kanizsai kosárcsapat

partnereink
Nagykanizsa Vagyongazdálkodási és Szolgáltató Zrt.
Nagykanizsa Online
VIA Kanizsa
Kanizsai Kulturális Központ
ZNET TELEKOM Zrt.
zalaerdő.hu
dzviz
Halis
MTVA2
Telefon: +36-93-787050; Telefax: +36-93-787050 Email: kanizsatv@kanizsatv.hu
Felügyeleti szerv: Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság 1015 Budapest, Ostrom u. 23-25. Telefonszám: (+36 1 457 7100) Web: www.nmhh.hu