+36-93-787050
Nagykanizsa, Sugár út 8.
 Régi oldal
kezdőlap / hírek / Újraindul a felsőfokú képzés
2023. május 25. csütörtök 13:31
Újraindul a felsőfokú képzés
Újraindulnak városunkban a Pécsi Tudományegyetem képzései.
Nagykanizsa

Újraindulnak városunkban a Pécsi Tudományegyetem képzései. A Nagykanizsai Roma Nemzetiségi Önkormányzat évtizedes kapcsolatban áll a baranyai egyetemmel. A felek ma jelentették be, hogy pár év kihagyás után, a közös erőfeszítésnek köszönhetően ősztől újra felsőfokú képzés indul a nemzetiségi önkormányzat szervezésében.

Volt egy holtpont, amikor nem indultak felsőfokú képzések, de a Nagykanizsai Roma Nemzetiségi Önkormányzat Teleki úti intézménye továbbra is a Pécsi Tudományegyetem kihelyezett telephelye – szögezte le Teleki László a mai sajtótájékoztatón.

-Elsősorban pedagógusoknak lesznek átképzések, amelyek olyan kreditpontokat adnak, amik megszerzéséhez eddig el kellett utazni Pécsre, Kaposvárra vagy Szekszárdra. Most viszont Nagykanizsán lesz lehetőség a kreditpontok megszerzésére. Illetve nem csak pedagógusoknak, egészségügyi dolgozóknak, közalkalmazottaknak nyílik lehetőség, azoknak, akik már diplomával rendelkeznek, a kreditpontjukat itt meg tudják szerezni – tájékoztatta stábunkat Teleki László, a  Nagykanizsai Roma Nemzetiségi Önkormányzat elnöke.

A Pécsi Tudományegyetemnek egykor sikeres telephelye volt a nagykanizsai, a célkitűzés pedig az, hogy újra életet leheljünk bele – fogalmazott Szécsi Gábor professzor, a Pécsi Tudományegyetem dékánja, aki telefonon keresztül kapcsolódott a mai sajtótájékoztatóhoz. 

-Ezért döntöttünk úgy, hogy több lépcsőben megjelenünk újra a képzési kínálatunkkal Nagykanizsán. A több lépcső azt jelenti, hogy eleinte továbbképzésekben, tanfolyamokban gondolkodunk, majd, ha megerősödik az érdeklődés a Pécsi Tudományegyetem és karunk képzései iránt, akkor nem tartanánk lehetetlennek, hogy esetleg alap- és mesterképzésekkel is megjelennénk a városban –fogalmazott Szécsi Gábor, a Pécsi Tudományegyetem dékánja.

A Nagykanizsai Roma Nemzetiségi Önkormányzat az elmúlt évtizedekben nagyban hozzájárult ahhoz, hogy a város oktatási, képzési palettája színesedjen – mondta el a sajtótájékoztatón Fodor Csaba, önkormányzati képviselő, az ÉVE frakcióvezetője. Szerinte a szeptembertől induló képzés is rendkívül fontos.

-Ezeket a képzési formákat majd nagykanizsai és Nagykanizsa környéki pedagógusok, egészségügyi dolgozók és mások vehetik igénybe. Éppen azért, mert a hivatásukhoz szükséges továbbképzést, kreditpontokat meg tudják szerezni, és nem kell több száz kilométert utazni, vagy esetleg több napra szállást szerezni. Ezt a képzést itt helyben meg tudják szerezni –mondta el Fodor Csaba, önkormányzati képviselő, az ÉVE frakcióvezetője.

Az érdeklődők minden fontos információt megkapnak az induló képzésekről a Nagykanizsai Roma Nemzetiségi Önkormányzatnál.

Galéria
további friss hírek
26
máj.
17:00
1
Nagykanizsa
SAJTÓTÁJÉKOZTATÓ A KÖZGYŰLÉSRŐL
26
máj.
17:00
1
Nagykanizsa
TALÁLKOZÁS VÉGVÁRI ÁDÁMMAL
26
máj.
14:53
4
Nagykanizsa
Angol nyelvű nyári egyetemi programot rendeztek csütörtök délután a Pannon Egyetem Nagykanizsa Körforgásos Gazdaság Egyetemi Központban.
26
máj.
14:50
4
Nagykanizsa
A II. világháború utáni magyar-jugoszláv kapcsolatokról és hírszerzésről szóló könyvet mutattak be szerda délután a Honvéd Kaszinóban.
26
máj.
14:46
4
Nagykanizsa
Minikoncertet adott csütörtök este a Plakát Ház udvarán Végvári Ádám.
Minikoncertet adott csütörtök este a Plakát Ház udvarán Végvári Ádám. Az örökifjú énekes fellépése egy előzetes, egy hangolódás volt a júniusi retroestre, amikoris több együttes..tovább olvasom
26
máj.
14:02
4
Nagykanizsa
Lovkó Csaba tanítványai 92-84-re verték a CVSE Vulkán-Fürdőt a Kanizsa Arénában.
Győzelemmel zárta az NB II Nyugati csoportjának 2022/23-as idényét a Kanizsa KK férfi kosárlabdacsapata. Lovkó Csaba tanítványai – akik már korábban bebiztosították harmadik helyüket a tabellán –..tovább olvasom
26
máj.
12:46
4
Nagykanizsa
A hétfői tanácskozás zárt ülésén 15 százalékos béremelést és négy havi jutalmat szavaztak meg az önkormányzati cégek vezetőinek.
26
máj.
12:43
4
Nagykanizsa
Tusrajzok, akvarellek, szekkók díszítik szerdától a nagykanizsai református templom falait.
Tusrajzok, akvarellek, szekkók díszítik szerdától a nagykanizsai református templom falait. A művek egy nagykanizsai kötődésű festőművész első kanizsai kiállítására invitálják az érdeklődőket. Szente..tovább olvasom
online
adás
Kövesse élőben a Kanizsa Tv adását!
kanizsa tv
magazin
Nézze vissza magazinjainkat online!
kanizsa tv
híradó
Nézze vissza napi híradónkat online!
Ismerje meg a Pannon Egyetem Nagykanizsai kampuszának életét!
mai műsor
18:00
Info blokk, benne Napi Kanizsa, Kommentár nélkül
18:10
Mise/Istentisztelet
19:10
Székely gazda
19:40
Info blokk, benne Napi Kanizsa, Kommentár nélkül
19:50
Sztárportré
20:20
Közösségi magány
20:45
Ökoportrék - Labanc, Ökoportrék Breuer
21:50
Info blokk, benne Híradó, Időjárás, Napi Kanizsa, Kommentár nélkül
22:00
Lapozó
híradó 2023.05.26

KÖZGYŰLÉSI SAJTÓTÁJÉKOZTATÓ - Szabó Szilárd testvére, a fizetésemelések és a parkolóépítések is szóba kerültek az ÉVE értékelőjén

FŐSZEREPBEN A MEGÚJULÓ ENERGIÁK - Nemzetközi nyári egyetemi programot tartott a PEN

GYŐZTES ZÁRÁS - Magabiztos játékkal búcsúztatta a szezont a kanizsai kosárcsapat

partnereink
Nagykanizsa Vagyongazdálkodási és Szolgáltató Zrt.
Nagykanizsa Online
VIA Kanizsa
Kanizsai Kulturális Központ
ZNET TELEKOM Zrt.
zalaerdő.hu
dzviz
Halis
MTVA2
Telefon: +36-93-787050; Telefax: +36-93-787050 Email: kanizsatv@kanizsatv.hu
Felügyeleti szerv: Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság 1015 Budapest, Ostrom u. 23-25. Telefonszám: (+36 1 457 7100) Web: www.nmhh.hu