+36-93-787050
Nagykanizsa, Sugár út 8.
 Régi oldal
kezdőlap / hírek / Hoztunk valamit magunkból
2023. május 25. csütörtök 13:27
Hoztunk valamit magunkból
Beck Zoltán és Grecsó Krisztián járt szerda este Nagykanizsán.
Nagykanizsa

Beck Zoltán és Grecsó Krisztián járt szerda este Nagykanizsán. A zenész felolvasott, az író zenélt és az így létrejött, Hoztunk valamit magunkból… című pódiumesten beszéltek szerelemről, barátságról. A Medgyaszay Házban tartott zenés irodalmi időutazást egy minitárlat is kísérte. 

A 30Y frontembere, Beck Zoltán énekes és Grecsó Krisztián író, dalszerző közös munkája a Nagykanizsán is hallható előadás, amin a zene és az irodalom egészítette ki egymást, a két művész gondolataival összefonva.

–Van egy egység, és ez az egység most már ez a duó. Ez a duó egy olyan előadást hoz ide, amelyben nincsenek külön prózák már, mert azok előadását is közösen csináljuk. Nincsenek külön dalok, mert együtt írtuk a dalokat. Amit magunkból hoztunk, azt közösen hoztuk és nem az van, hogy két ember azt gondolta, hogy arccal a kasza felé haknizni kezd -emelte ki Grecsó Krisztián, József Attila-díjas költő.

A művészek az előadáson nagy elődök munkásságát is megidézve beszélnek szerelemről, barátságról, az életről. A lemezen is megjelent megénekelt versek hosszú telefonbeszélgetések, a közös gondolkodás lenyomatai. Beck Zoli szerint egy színpadra vitt színpadon kívüli alkotói dialógus.

–Bár megírt dalokat és megírt szövegeket játszunk és mondunk, megírt helyzetekben, alapvetően mi magunk benne nem vagyunk megírva. A mimagunkság az mindig kérdés. Hogy hogyan és milyen erővel tudjuk képviselni azokat a gondolatokat, szövegeket, amiket nekünk a színpadra fel kell raknunk - hangsúlyozta  Beck Zoltá, énekes, egyetemi adjunktus.

A művészek kanizsai pódiumestjéhez vizuális élmény is kapcsolódott. A színekkel játszó Szalai Lilian festőművész ugyanis elhozta azokat a festményeit, amelyeket a dalok hatására alkotott.

–Mindegyik festmény, amelyet most láthatnak az az albumon található dalok egyike, így összeköttetésben vannak. Például van a Sárga nyár dal, az a Sárga nyár festmény és így tovább - mondta el Szalai Lilian, festőművész.

A Beck-Grecsó alkotói közösség produkciója Kanizsán is nagy siker volt. Bár a művészek lemeze még csak az elmúlt év végén jelent meg, de a páros már készül a következő albummal.

Galéria
további friss hírek
26
máj.
17:00
1
Nagykanizsa
SAJTÓTÁJÉKOZTATÓ A KÖZGYŰLÉSRŐL
26
máj.
17:00
1
Nagykanizsa
TALÁLKOZÁS VÉGVÁRI ÁDÁMMAL
26
máj.
14:53
4
Nagykanizsa
Angol nyelvű nyári egyetemi programot rendeztek csütörtök délután a Pannon Egyetem Nagykanizsa Körforgásos Gazdaság Egyetemi Központban.
26
máj.
14:50
4
Nagykanizsa
A II. világháború utáni magyar-jugoszláv kapcsolatokról és hírszerzésről szóló könyvet mutattak be szerda délután a Honvéd Kaszinóban.
26
máj.
14:46
4
Nagykanizsa
Minikoncertet adott csütörtök este a Plakát Ház udvarán Végvári Ádám.
Minikoncertet adott csütörtök este a Plakát Ház udvarán Végvári Ádám. Az örökifjú énekes fellépése egy előzetes, egy hangolódás volt a júniusi retroestre, amikoris több együttes..tovább olvasom
26
máj.
14:02
4
Nagykanizsa
Lovkó Csaba tanítványai 92-84-re verték a CVSE Vulkán-Fürdőt a Kanizsa Arénában.
Győzelemmel zárta az NB II Nyugati csoportjának 2022/23-as idényét a Kanizsa KK férfi kosárlabdacsapata. Lovkó Csaba tanítványai – akik már korábban bebiztosították harmadik helyüket a tabellán –..tovább olvasom
26
máj.
12:46
4
Nagykanizsa
A hétfői tanácskozás zárt ülésén 15 százalékos béremelést és négy havi jutalmat szavaztak meg az önkormányzati cégek vezetőinek.
26
máj.
12:43
4
Nagykanizsa
Tusrajzok, akvarellek, szekkók díszítik szerdától a nagykanizsai református templom falait.
Tusrajzok, akvarellek, szekkók díszítik szerdától a nagykanizsai református templom falait. A művek egy nagykanizsai kötődésű festőművész első kanizsai kiállítására invitálják az érdeklődőket. Szente..tovább olvasom
online
adás
Kövesse élőben a Kanizsa Tv adását!
kanizsa tv
magazin
Nézze vissza magazinjainkat online!
kanizsa tv
híradó
Nézze vissza napi híradónkat online!
Ismerje meg a Pannon Egyetem Nagykanizsai kampuszának életét!
mai műsor
18:10
Mise/Istentisztelet
19:10
Székely gazda
19:40
Info blokk, benne Napi Kanizsa, Kommentár nélkül
19:50
Sztárportré
20:20
Közösségi magány
20:45
Ökoportrék - Labanc, Ökoportrék Breuer
21:50
Info blokk, benne Híradó, Időjárás, Napi Kanizsa, Kommentár nélkül
22:00
Lapozó
híradó 2023.05.26

KÖZGYŰLÉSI SAJTÓTÁJÉKOZTATÓ - Szabó Szilárd testvére, a fizetésemelések és a parkolóépítések is szóba kerültek az ÉVE értékelőjén

FŐSZEREPBEN A MEGÚJULÓ ENERGIÁK - Nemzetközi nyári egyetemi programot tartott a PEN

GYŐZTES ZÁRÁS - Magabiztos játékkal búcsúztatta a szezont a kanizsai kosárcsapat

partnereink
Nagykanizsa Vagyongazdálkodási és Szolgáltató Zrt.
Nagykanizsa Online
VIA Kanizsa
Kanizsai Kulturális Központ
ZNET TELEKOM Zrt.
zalaerdő.hu
dzviz
Halis
MTVA2
Telefon: +36-93-787050; Telefax: +36-93-787050 Email: kanizsatv@kanizsatv.hu
Felügyeleti szerv: Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság 1015 Budapest, Ostrom u. 23-25. Telefonszám: (+36 1 457 7100) Web: www.nmhh.hu