+36-93-787050
Nagykanizsa, Sugár út 8.
 Régi oldal
kezdőlap / hírek / 3 világbajnoki arany
2023. május 25. csütörtök 13:19
3 világbajnoki arany
3 arany-, 4 ezüst- és 6 bronzéremmel tértek haza a Szan-Dia versenyzői a poreci DanceStar világbajnokságról. A kanizsai klub 51 táncossal és 26 gyakorlattal vett részt a megmérettetésen.
Nagykanizsa

3 arany-, 4 ezüst- és 6 bronzéremmel tértek haza a Szan-Dia versenyzői a poreci DanceStar világbajnokságról. A kanizsai klub 51 táncossal és 26 gyakorlattal vett részt a megmérettetésen. 

A Szan-Dia FSC Porec-ben az egyik legnépesebb és legtöbb gyakorlattal induló klub volt. A világversenyre csaknem 7000 táncos érkezett, 3 kontinens 30 országából. A kanizsai egyesület az open kategóriában és a musical versenyszámokban nyújtott kimagaslót.

– A nagy társaság szerdán indult egy 50 fős busszal, 51 versenyzőnk volt a világbajnokságon. Én azt gondolom, hogy minden idők legnépesebb és legerősebb mezőnye volt az idei. Nem versenyeztünk még sosem ilyen erős mezőnyben, úgyhogy bármelyik eredményünknek, akár az aranyéremnek és a 27. helynek is nagyon örültünk, mert volt, ahol 40-50 induló volt egy kategóriában – emelte ki Tóthné Vágó Alexandra, a Szan-Dia Fitness Sport Club vezetőedzője.

Hosszú volt a felkészülés, hiszen már tavaly nyár óta próbáltak a horvátországi világversenyre. Szerdahelyi Enikő nagyon jól érezte magát a magas színvonalú megmérettetésen, úgy érzi, sok tapasztalatot szerezett és rengeteget tanult.

– Négy gyakorlatom volt a világbajnokságon, ebből kettő szóló, illetve kettő formációs gyakorlat volt. Az egyik szóló gyakorlatom open kategóriában indult, amivel harmadik helyezést értem el, ami számomra egy nagy szó, ugyanis nagyon népes volt a mezőny, és nagyon jók voltak az ellenfelek. Illetve open kategóriában indult az egyik formációnk, aminek Titanic a címe. Azzal is harmadikak lettünk, ami felnőtt kategóriában egy nagyon jó helyezés – mondta el Szerdahelyi Enikő, a Szan-Dia Fitness Sport Club versenyzője.

Ladola Ramónának is nagy élményt jelentett a verseny és az is, hogy a csapattársaival közösen láthatták a tengert. A fiatal tehetség azt is elmondta: a külföldi és a hazai sporttársaitól is sok inspirációt szerzett.

– Sokáig tartott felkészülni. Második lettem egy nagyon nehéz mezőnyben, és ennek nagyon örülök – fogalamzott Ladola Ramóna, a Szan-Dia Fitness Sport Club versenyzője.

A Szan-Diás versenyzők most egy kis pihenőt kapnak, már csak pár kisebb verseny szerepel a listán, aztán jöhet a nyári kikapcsolódás.  

Galéria
további friss hírek
26
máj.
17:00
1
Nagykanizsa
SAJTÓTÁJÉKOZTATÓ A KÖZGYŰLÉSRŐL
26
máj.
17:00
1
Nagykanizsa
TALÁLKOZÁS VÉGVÁRI ÁDÁMMAL
26
máj.
14:53
4
Nagykanizsa
Angol nyelvű nyári egyetemi programot rendeztek csütörtök délután a Pannon Egyetem Nagykanizsa Körforgásos Gazdaság Egyetemi Központban.
26
máj.
14:50
4
Nagykanizsa
A II. világháború utáni magyar-jugoszláv kapcsolatokról és hírszerzésről szóló könyvet mutattak be szerda délután a Honvéd Kaszinóban.
26
máj.
14:46
4
Nagykanizsa
Minikoncertet adott csütörtök este a Plakát Ház udvarán Végvári Ádám.
Minikoncertet adott csütörtök este a Plakát Ház udvarán Végvári Ádám. Az örökifjú énekes fellépése egy előzetes, egy hangolódás volt a júniusi retroestre, amikoris több együttes..tovább olvasom
26
máj.
14:02
4
Nagykanizsa
Lovkó Csaba tanítványai 92-84-re verték a CVSE Vulkán-Fürdőt a Kanizsa Arénában.
Győzelemmel zárta az NB II Nyugati csoportjának 2022/23-as idényét a Kanizsa KK férfi kosárlabdacsapata. Lovkó Csaba tanítványai – akik már korábban bebiztosították harmadik helyüket a tabellán –..tovább olvasom
26
máj.
12:46
4
Nagykanizsa
A hétfői tanácskozás zárt ülésén 15 százalékos béremelést és négy havi jutalmat szavaztak meg az önkormányzati cégek vezetőinek.
26
máj.
12:43
4
Nagykanizsa
Tusrajzok, akvarellek, szekkók díszítik szerdától a nagykanizsai református templom falait.
Tusrajzok, akvarellek, szekkók díszítik szerdától a nagykanizsai református templom falait. A művek egy nagykanizsai kötődésű festőművész első kanizsai kiállítására invitálják az érdeklődőket. Szente..tovább olvasom
online
adás
Kövesse élőben a Kanizsa Tv adását!
kanizsa tv
magazin
Nézze vissza magazinjainkat online!
kanizsa tv
híradó
Nézze vissza napi híradónkat online!
Ismerje meg a Pannon Egyetem Nagykanizsai kampuszának életét!
mai műsor
19:10
Székely gazda
19:40
Info blokk, benne Napi Kanizsa, Kommentár nélkül
19:50
Sztárportré
20:20
Közösségi magány
20:45
Ökoportrék - Labanc, Ökoportrék Breuer
21:50
Info blokk, benne Híradó, Időjárás, Napi Kanizsa, Kommentár nélkül
22:00
Lapozó
híradó 2023.05.26

KÖZGYŰLÉSI SAJTÓTÁJÉKOZTATÓ - Szabó Szilárd testvére, a fizetésemelések és a parkolóépítések is szóba kerültek az ÉVE értékelőjén

FŐSZEREPBEN A MEGÚJULÓ ENERGIÁK - Nemzetközi nyári egyetemi programot tartott a PEN

GYŐZTES ZÁRÁS - Magabiztos játékkal búcsúztatta a szezont a kanizsai kosárcsapat

partnereink
Nagykanizsa Vagyongazdálkodási és Szolgáltató Zrt.
Nagykanizsa Online
VIA Kanizsa
Kanizsai Kulturális Központ
ZNET TELEKOM Zrt.
zalaerdő.hu
dzviz
Halis
MTVA2
Telefon: +36-93-787050; Telefax: +36-93-787050 Email: kanizsatv@kanizsatv.hu
Felügyeleti szerv: Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság 1015 Budapest, Ostrom u. 23-25. Telefonszám: (+36 1 457 7100) Web: www.nmhh.hu