+36-93-787050
Nagykanizsa, Sugár út 8.
 Régi oldal
kezdőlap / hírek / Harcosok az Arénában
2023. május 24. szerda 15:48
Harcosok az Arénában
Több mint 230 versenyző vett részt a nagykanizsai combatsport Európa-bajnokságon.
Nagykanizsa

Több mint 230 versenyző vett részt a nagykanizsai combatsport Európa-bajnokságon. A viadalra összesen tizenhat országból érkeztek harcosok a Kanizsa Arénába.  

Csaknem fél évvel a világbajnokság után ismét rangos küzdősportesemény helyszínéül szolgált a város legnagyobb sportcsarnoka. A versenyzők ringben és tatamin küzdöttek egymással, valamint formagyakorlatokban mérhették össze tudásukat. Horváth Ferenc fő szervező előzetesen nagyobb nevezői létszámra számított, ám úgy véli, világszintű mezőny gyűlt össze az Arénában.

–Iszonyú erős mezőny érkezett, tehát a legkeményebb versenyzőiket hozták akár az ukránok, románok, bolgárok, bosnyákok, szlovénok, szlovákok. Azt gondolom, hogy iszonyú kemény meccsek várnak a versenyzőkre. Ez a verseny nagyon jó felkészülés a világbajnokságra, hiszen itt már látjuk, hogy milyen hibákat csinálnak a versenyzők és mik azok, amiken javítani kell, hogy a világbajnokságon igazán helyt tudjunk állni –tájékotatta stábunkat Horváth Ferenc, az ICO magyarországi elnöke.

A verseny jellegzetessége, hogy a fiatalabb korosztályok és a felnőttek mérkőzéseit is egyszerre bonyolítják le. A népes küldöttséggel érkező szentgotthárdi klub vezetőedzője szerint ma már nehéz rábírni a gyerekeket a küzdősportra, de az eredményes szereplések segíthetnek ebben.  

–Az a 8-10 gyerek, aki egy évben lejön, abból nagyon sok a lemorzsolódás. Marad bent 4-5 olyan gyerek maximum, akiből tudunk küzdősportolót, esetleg jó versenyzőt csinálni. Azon vagyunk, hogy népszerűsítsük a sportot, mindenkit elvonzunk a számítógép világából, egy kis testmozgásra és egészséges életmódra való nevelés, ami számunkra a legfontosabb - mondta el Horváth Balázs, a FSH Box és Küzdősport Szentgotthárd vezetőedzője. 

A ringben az oriental boksz meccseit rendezték. Ez a sportág a szabályait tekintve nem sokba különbözik a hagyományos ökölvívástól.

–Több mint két éve űzöm ezt az egész sportágat, egy szabálya van. Nem olyan nagy dolog, annyi, hogy mélyütés nincs, tarkóütés nincsen, tenyeres ütés nincsen. Hanem csak az számít, hogy belefordítod az öklöd –  árulta el Horváth Noel, a FSH Box és Küzdősport Szentgotthárd sportolója.

Számos olyan sportoló lépett a küzdőtérre, akik korábban már vettek részt világversenyeken. A szombathelyi egyesület versenyzőinek a sport egyfajta kitörési lehetőséget is jelent.

–Már 10 éve foglalkozom küzdősportokkal, kick-bokszoltam, közben bokszoltam is. A szabadidős elfoglaltság mellett azért az életemnek a része lett, a mindennapjaimnak. Szeretem azt az érzést, amit ad főleg - fogalmazott Takács Viktória, a Hátrányos Helyzetű Sportolókért Alapítvány sportolója.

A vb-től eltérően ezúttal mozgássérült sportolók is szerepeltek a mezőnyben. A nagykanizsai Molnár Csaba a kerekesszékes karatésok között aranyérmet szerzett formagyakorlatával.

Galéria
további friss hírek
26
máj.
17:00
1
Nagykanizsa
SAJTÓTÁJÉKOZTATÓ A KÖZGYŰLÉSRŐL
26
máj.
17:00
1
Nagykanizsa
TALÁLKOZÁS VÉGVÁRI ÁDÁMMAL
26
máj.
14:53
4
Nagykanizsa
Angol nyelvű nyári egyetemi programot rendeztek csütörtök délután a Pannon Egyetem Nagykanizsa Körforgásos Gazdaság Egyetemi Központban.
26
máj.
14:50
4
Nagykanizsa
A II. világháború utáni magyar-jugoszláv kapcsolatokról és hírszerzésről szóló könyvet mutattak be szerda délután a Honvéd Kaszinóban.
26
máj.
14:46
4
Nagykanizsa
Minikoncertet adott csütörtök este a Plakát Ház udvarán Végvári Ádám.
Minikoncertet adott csütörtök este a Plakát Ház udvarán Végvári Ádám. Az örökifjú énekes fellépése egy előzetes, egy hangolódás volt a júniusi retroestre, amikoris több együttes..tovább olvasom
26
máj.
14:02
4
Nagykanizsa
Lovkó Csaba tanítványai 92-84-re verték a CVSE Vulkán-Fürdőt a Kanizsa Arénában.
Győzelemmel zárta az NB II Nyugati csoportjának 2022/23-as idényét a Kanizsa KK férfi kosárlabdacsapata. Lovkó Csaba tanítványai – akik már korábban bebiztosították harmadik helyüket a tabellán –..tovább olvasom
26
máj.
12:46
4
Nagykanizsa
A hétfői tanácskozás zárt ülésén 15 százalékos béremelést és négy havi jutalmat szavaztak meg az önkormányzati cégek vezetőinek.
26
máj.
12:43
4
Nagykanizsa
Tusrajzok, akvarellek, szekkók díszítik szerdától a nagykanizsai református templom falait.
Tusrajzok, akvarellek, szekkók díszítik szerdától a nagykanizsai református templom falait. A művek egy nagykanizsai kötődésű festőművész első kanizsai kiállítására invitálják az érdeklődőket. Szente..tovább olvasom
online
adás
Kövesse élőben a Kanizsa Tv adását!
kanizsa tv
magazin
Nézze vissza magazinjainkat online!
kanizsa tv
híradó
Nézze vissza napi híradónkat online!
Ismerje meg a Pannon Egyetem Nagykanizsai kampuszának életét!
mai műsor
19:10
Székely gazda
19:40
Info blokk, benne Napi Kanizsa, Kommentár nélkül
19:50
Sztárportré
20:20
Közösségi magány
20:45
Ökoportrék - Labanc, Ökoportrék Breuer
21:50
Info blokk, benne Híradó, Időjárás, Napi Kanizsa, Kommentár nélkül
22:00
Lapozó
híradó 2023.05.26

KÖZGYŰLÉSI SAJTÓTÁJÉKOZTATÓ - Szabó Szilárd testvére, a fizetésemelések és a parkolóépítések is szóba kerültek az ÉVE értékelőjén

FŐSZEREPBEN A MEGÚJULÓ ENERGIÁK - Nemzetközi nyári egyetemi programot tartott a PEN

GYŐZTES ZÁRÁS - Magabiztos játékkal búcsúztatta a szezont a kanizsai kosárcsapat

partnereink
Nagykanizsa Vagyongazdálkodási és Szolgáltató Zrt.
Nagykanizsa Online
VIA Kanizsa
Kanizsai Kulturális Központ
ZNET TELEKOM Zrt.
zalaerdő.hu
dzviz
Halis
MTVA2
Telefon: +36-93-787050; Telefax: +36-93-787050 Email: kanizsatv@kanizsatv.hu
Felügyeleti szerv: Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság 1015 Budapest, Ostrom u. 23-25. Telefonszám: (+36 1 457 7100) Web: www.nmhh.hu