+36-93-787050
Nagykanizsa, Sugár út 8.
 Régi oldal
kezdőlap / hírek / Kortalan dallamok
2023. május 24. szerda 13:48
Kortalan dallamok
ABBA-slágerek csendültek fel a hétvégén a HSMK színháztermében.
Nagykanizsa

ABBA-slágerek csendültek fel a hétvégén a HSMK színháztermében. A legendás svéd zenekar dalait két ismert musicalszínész, Janza Kata és Polyák Lilla tolmácsolásában hallhatta a kanizsai közönség.

A két színésznő csaknem egy évtizede járja az országot a ’70-es, ’80-as évek meghatározó együttesének slágereivel. Janza Kata stábunknak úgy fogalmazott, a musicalekben általában tragikus hősöket formálnak meg, így felüdülés számukra, amikor egy vidámabb hangulatú produkciót mutathatnak be.

–Nekünk ez egy örömkoncert, amit azért hoztunk létre, mert nagyon szeretjük az ABBA-együttest. Szerettünk volna valamit csinálni, amit együtt tudunk, hiszen a nagy musicalekben váltott szereposztásban játszottunk az elmúlt 20-25 évben. Ez azt jelenti, hogy mi közösen a színpadon a legritkább esetben állunk, úgyhogy magunknak szerettünk volna egy jó koncertélményt szerezni. De már sok éve dübörög ez a koncert, így az a tapasztalatunk, hogy ez az élmény nemcsak számunkra csodás, hanem általában a közönség részére is – árulta el Janza Kata, színész.

Polyák Lillára szintén nagy hatással voltak az Abba-dalok és az azokból sugárzó életérzés. Az est során felcsendült a „Waterloo”, a „Money, money money” és a „Dancing Queen” is, a két művész mégis úgy érzi, hogy a repertoár összeállításánál a bőség zavarával kell megküzdeniük.

–Az ABBA best of olyan sok dalból áll, hogy még egy kétórás koncertet összerakhatnánk belőle. Most ezek azok a dalok, amelyek nekünk első körben a szívünk csücskei. Természetesen a mi ízlésünk is változik, formálódik, már volt, hogy cseréltünk is dalt. Most is beszéltünk róla, hogy mi az, ahol másik dalokat illesztenénk bele. Nem teljesen vicc szinten, de most már az is motoszkál a fejünkben, hogy egy „2-es” koncertet is megcsinálunk, ahogy a Mamma Miából is született egy első és egy második rész. Tényleg meg lehetne csinálni –  emelte ki Polyák Lilla, színész.

Az ABBA-show-ra megtelt a HSMK nézőtere, a fellépők a produkciójukba a közönséget is igyekeztek több alkalommal bevonni.   

Galéria
további friss hírek
26
máj.
17:00
1
Nagykanizsa
SAJTÓTÁJÉKOZTATÓ A KÖZGYŰLÉSRŐL
26
máj.
17:00
1
Nagykanizsa
TALÁLKOZÁS VÉGVÁRI ÁDÁMMAL
26
máj.
14:53
4
Nagykanizsa
Angol nyelvű nyári egyetemi programot rendeztek csütörtök délután a Pannon Egyetem Nagykanizsa Körforgásos Gazdaság Egyetemi Központban.
26
máj.
14:50
4
Nagykanizsa
A II. világháború utáni magyar-jugoszláv kapcsolatokról és hírszerzésről szóló könyvet mutattak be szerda délután a Honvéd Kaszinóban.
26
máj.
14:46
4
Nagykanizsa
Minikoncertet adott csütörtök este a Plakát Ház udvarán Végvári Ádám.
Minikoncertet adott csütörtök este a Plakát Ház udvarán Végvári Ádám. Az örökifjú énekes fellépése egy előzetes, egy hangolódás volt a júniusi retroestre, amikoris több együttes..tovább olvasom
26
máj.
14:02
4
Nagykanizsa
Lovkó Csaba tanítványai 92-84-re verték a CVSE Vulkán-Fürdőt a Kanizsa Arénában.
Győzelemmel zárta az NB II Nyugati csoportjának 2022/23-as idényét a Kanizsa KK férfi kosárlabdacsapata. Lovkó Csaba tanítványai – akik már korábban bebiztosították harmadik helyüket a tabellán –..tovább olvasom
26
máj.
12:46
4
Nagykanizsa
A hétfői tanácskozás zárt ülésén 15 százalékos béremelést és négy havi jutalmat szavaztak meg az önkormányzati cégek vezetőinek.
26
máj.
12:43
4
Nagykanizsa
Tusrajzok, akvarellek, szekkók díszítik szerdától a nagykanizsai református templom falait.
Tusrajzok, akvarellek, szekkók díszítik szerdától a nagykanizsai református templom falait. A művek egy nagykanizsai kötődésű festőművész első kanizsai kiállítására invitálják az érdeklődőket. Szente..tovább olvasom
online
adás
Kövesse élőben a Kanizsa Tv adását!
kanizsa tv
magazin
Nézze vissza magazinjainkat online!
kanizsa tv
híradó
Nézze vissza napi híradónkat online!
Ismerje meg a Pannon Egyetem Nagykanizsai kampuszának életét!
mai műsor
18:00
Info blokk, benne Napi Kanizsa, Kommentár nélkül
18:10
Mise/Istentisztelet
19:10
Székely gazda
19:40
Info blokk, benne Napi Kanizsa, Kommentár nélkül
19:50
Sztárportré
20:20
Közösségi magány
20:45
Ökoportrék - Labanc, Ökoportrék Breuer
21:50
Info blokk, benne Híradó, Időjárás, Napi Kanizsa, Kommentár nélkül
22:00
Lapozó
híradó 2023.05.26

KÖZGYŰLÉSI SAJTÓTÁJÉKOZTATÓ - Szabó Szilárd testvére, a fizetésemelések és a parkolóépítések is szóba kerültek az ÉVE értékelőjén

FŐSZEREPBEN A MEGÚJULÓ ENERGIÁK - Nemzetközi nyári egyetemi programot tartott a PEN

GYŐZTES ZÁRÁS - Magabiztos játékkal búcsúztatta a szezont a kanizsai kosárcsapat

partnereink
Nagykanizsa Vagyongazdálkodási és Szolgáltató Zrt.
Nagykanizsa Online
VIA Kanizsa
Kanizsai Kulturális Központ
ZNET TELEKOM Zrt.
zalaerdő.hu
dzviz
Halis
MTVA2
Telefon: +36-93-787050; Telefax: +36-93-787050 Email: kanizsatv@kanizsatv.hu
Felügyeleti szerv: Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság 1015 Budapest, Ostrom u. 23-25. Telefonszám: (+36 1 457 7100) Web: www.nmhh.hu