+36-93-787050
Nagykanizsa, Sugár út 8.
 Régi oldal
kezdőlap / hírek / Csaknem 50 napirend volt terítéken
2023. május 23. kedd 13:42
Csaknem 50 napirend volt terítéken
Sok napirend, rövidebb viták, szabálysértő blogcikk?
Nagykanizsa

Megvizsgálják Nagykanizsa kilépését a Kistérségi Társulásból, 100 parkolót hoznak létre a Teleki és Kórház utca kereszteződésében, de azt is megszabták a hétfői közgyűlésen, hogy Balogh László és Cseresnyés Péter egyeztetésein nem lehetnek jelen a hivatal dolgozói. Mintegy 50 napirendről tárgyaltak a frakciók, a szokottnál kevesebb vitával, de fajsúlyos zárt üléssel.

– Ne csodálkozzon Schauta úr és az ÉVE-frakció azon, hogy az a fajta zsarolás, ami a térségi társulási tanácsot érte, hogy vagy átadja a társulás az ingatlan vagyonát vagy nem szavazza meg Schauta úr a költségvetést. Hiszen tudni kell, hogy nem csak a 27 tagnak a többsége kell egy ilyen szavazásnál, hanem Nagykanizsa egy ilyen szavazásnál lakosságarányosan 75 százalékkal rendelkezik – fogalmazott a közgyűlésen Balogh László, Nagykanizsa polgármestere.

A polgármesteri tájékoztatónál jött elő a Nagykanizsa és térsége önkormányzati társulás kontra Schauta Marcell ügy. Balogh László szerint méltatlan az a helyzet, amit az ÉVE képviselője okozott. A közgyűlésen két módosítót is hozott a többségi frakció a témában: az el nem fogadott költségvetés miatti 100 ezer forintos büntetést levonják abból a forrásból, amit Nagykanizsa biztosít a Kistérségi Társulásnak, valamint a következő ülésre meg kell vizsgálni a kilépés jogi és anyagi lehetőségeit. – Olyan épületeink vannak, amelyekre most nem lenne rentábilis költeni. Így adódott az, hogy egy szociális központot alakítsunk ki a Bajza utca 2-ben. Maga a terület az megfelelő lenne, az, hogy tudjuk-e hasznosítani, meg tudunk-e állapodni a saját társulásunkkal vagy sem, az eldőlhet a holnapi napon –mondta a közgyűlésen Schauta Marcell, az ÉVE önkormányzati képviselője.

A Városfejlesztő ezúttal két fontos projekt elindulása kapcsán került előtérbe. Aláírták az Inkubátorcsarnok és az Attila utcai óvoda kivitelezői szerződését. Bizzer András szerint ebben a sikerben fontos szerepe volt a Fidesz-frakcióknak és azoknak a kritikáknak, amit a Városfejlesztő vezetője, Czirákiné kapott tőlük. – Én azt szerettem volna még, ha a késlekedés miatt a kockázat nincs jelen. Ha sokkal korábban ezek a projektek elindultak volna. Ez a város szempontjából egy sokkal megnyugtatóbb állapot lenne. Én nagyon remélem, hogy nem lesz végül probléma egyik projekt kapcsán sem. Én azt gondolom, ha ez így alakul, akkor az nagyban lesz köszönhető polgármester úrnak és a Fidesz-frakciónak, hiszen mi folyamatosan nyomon követtük ezeket a projekteket, s megfogalmaztuk az adott problémákat. Kritikákkal éltünk a Városfejlesztő Kft. irányába, s szerintem ezek a problémafelvetések és kritikák segítettek abban, hogy a Városfejlesztő Kft. összekapja magát –mondta a testületi ülésen Bizzer András alpolgármester.

Az ülésen Horváth Jácint hangsúlyozta: az állam és a Fidesz is ott tett keresztbe ezeknél a projekteknél, ahol csak tudott. De szerinte meg lehet nézni a helyi kormányoldal és a polgármester Facebook-posztjait, azok is mind negatívan hatottak a vállalkozók felé. – A Magyar Államkincstárnál például a BLG és az Attila utcai óvoda, s egyéb energetikai felújítások, 18 hónapon keresztül álltak. 18 hónapon, másfél éven keresztül nem adták ki rá a végső pecsétet…Csak valamiért pont a 2022-es választások után sikerült rögtön kiadni rá. Ha ezt az időt nem vesztegetjük el, vagy ha ez fél évre redukálódik, s fél év alatt sikerül megoldani, akkor már rég befejeztük volna ezeket a projekteket. Ebből látszik az, hogy mennyire álságos volt a Fidesz taktikája ebben –fogalmazott Horváth Jácint, az ÉVE frakcióvezető-helyettese.

A zárt ülésén a megszokottnál lényegesen több napirend szerepelt, hiszen a városi cégek beszámolóit mind itt tárgyalták a frakciók. A történtekről már tegnap este megjelent egy írás. Ezzel Fodor Csaba szerint jogszabályt sértett a weboldal, hiszen a jegyző hétfőn nem hirdette ki az itt tárgyalt pontokat. Az ügy kapcsán írásban kerestük Gyergyák Krisztinát, aki holnapra ígért tájékoztatást.

Galéria
további friss hírek
26
máj.
17:00
1
Nagykanizsa
SAJTÓTÁJÉKOZTATÓ A KÖZGYŰLÉSRŐL
26
máj.
17:00
1
Nagykanizsa
TALÁLKOZÁS VÉGVÁRI ÁDÁMMAL
26
máj.
14:53
4
Nagykanizsa
Angol nyelvű nyári egyetemi programot rendeztek csütörtök délután a Pannon Egyetem Nagykanizsa Körforgásos Gazdaság Egyetemi Központban.
26
máj.
14:50
4
Nagykanizsa
A II. világháború utáni magyar-jugoszláv kapcsolatokról és hírszerzésről szóló könyvet mutattak be szerda délután a Honvéd Kaszinóban.
26
máj.
14:46
4
Nagykanizsa
Minikoncertet adott csütörtök este a Plakát Ház udvarán Végvári Ádám.
Minikoncertet adott csütörtök este a Plakát Ház udvarán Végvári Ádám. Az örökifjú énekes fellépése egy előzetes, egy hangolódás volt a júniusi retroestre, amikoris több együttes..tovább olvasom
26
máj.
14:02
4
Nagykanizsa
Lovkó Csaba tanítványai 92-84-re verték a CVSE Vulkán-Fürdőt a Kanizsa Arénában.
Győzelemmel zárta az NB II Nyugati csoportjának 2022/23-as idényét a Kanizsa KK férfi kosárlabdacsapata. Lovkó Csaba tanítványai – akik már korábban bebiztosították harmadik helyüket a tabellán –..tovább olvasom
26
máj.
12:46
4
Nagykanizsa
A hétfői tanácskozás zárt ülésén 15 százalékos béremelést és négy havi jutalmat szavaztak meg az önkormányzati cégek vezetőinek.
26
máj.
12:43
4
Nagykanizsa
Tusrajzok, akvarellek, szekkók díszítik szerdától a nagykanizsai református templom falait.
Tusrajzok, akvarellek, szekkók díszítik szerdától a nagykanizsai református templom falait. A művek egy nagykanizsai kötődésű festőművész első kanizsai kiállítására invitálják az érdeklődőket. Szente..tovább olvasom
online
adás
Kövesse élőben a Kanizsa Tv adását!
kanizsa tv
magazin
Nézze vissza magazinjainkat online!
kanizsa tv
híradó
Nézze vissza napi híradónkat online!
Ismerje meg a Pannon Egyetem Nagykanizsai kampuszának életét!
mai műsor
19:10
Székely gazda
19:40
Info blokk, benne Napi Kanizsa, Kommentár nélkül
19:50
Sztárportré
20:20
Közösségi magány
20:45
Ökoportrék - Labanc, Ökoportrék Breuer
21:50
Info blokk, benne Híradó, Időjárás, Napi Kanizsa, Kommentár nélkül
22:00
Lapozó
híradó 2023.05.26

KÖZGYŰLÉSI SAJTÓTÁJÉKOZTATÓ - Szabó Szilárd testvére, a fizetésemelések és a parkolóépítések is szóba kerültek az ÉVE értékelőjén

FŐSZEREPBEN A MEGÚJULÓ ENERGIÁK - Nemzetközi nyári egyetemi programot tartott a PEN

GYŐZTES ZÁRÁS - Magabiztos játékkal búcsúztatta a szezont a kanizsai kosárcsapat

partnereink
Nagykanizsa Vagyongazdálkodási és Szolgáltató Zrt.
Nagykanizsa Online
VIA Kanizsa
Kanizsai Kulturális Központ
ZNET TELEKOM Zrt.
zalaerdő.hu
dzviz
Halis
MTVA2
Telefon: +36-93-787050; Telefax: +36-93-787050 Email: kanizsatv@kanizsatv.hu
Felügyeleti szerv: Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság 1015 Budapest, Ostrom u. 23-25. Telefonszám: (+36 1 457 7100) Web: www.nmhh.hu