+36-93-787050
Nagykanizsa, Sugár út 8.
 Régi oldal
kezdőlap / hírek / Zenei kultúrmisszió
2023. május 22. hétfő 15:34
Zenei kultúrmisszió
Balázs János adott koncertet pénteken este a HSMK-ban.
Nagykanizsa

A Kossuth-díjas zongoraművész az Anima Musicae Kamarazenekar társaságában állt a nagykanizsai színpadra.  Csaknem egy évtizede kezdődött Balázs János és a fiatal kamarazenekar szakmai együttműködése, amikor a tagokkal együtt végzett a zeneakadémián. Az elismert zongoraművész minden fellépésre kultúrmisszióként tekint, mivel szerinte a fiatal művészeknek hordoznia kell azt a 200 éve örökséget, amelyet a magyar zene története megkövetel tőlük. Úgy véli ez a gondolkodás az Anima Musicae  tagjaiban is megvan, ezért tudnak ilyen jól együttműködni.  

– Rendkívül fontos a következő generáció számára valami példát mutatni és valami értéket átadni. A következő generációban gondolok természetesen a művészekre és a közönségre is – tehát azokra, akik nem feltétlenül lesznek professzionális művészek -. Ebből a szempontból Kodály Zoltán és Bartók művészetét átadni egy mai kor szellemének megfelelően, akár innovatív fiatalos módon. Akár zeneművek előadásával, előadások tartásával, verbális kifejezőerővel az instrumentális előadások mellett nélkülözhetetlen és kötelessége egy művésznek – nyilatkozta Balázs János, Kossuth-díjas zongoraművész.

A közös előadás során Liszt Ferenc „Magyar fantázia” című szerzeménye csendült fel Nagykanizsán. A zenészhez közel áll ez a mű, a gondolatisága miatt.  

– Egyrészt nagyon köthető a magyar zenéhez, hiszen verbunkos zene, csárdást, magyar nótákat lehet benne hallani zseniális feldolgozásban. Másrészt azért is kedves a szívemnek, mert Cziffra György egyik kedvenc műve volt. Itt tulajdonképpen találkoznak a missziók és az örökségbeli gondolatok olyan szempontból, hogy a színpadon ezeket mind át tudjuk adni. Boldog vagyok, hogy Nagykanizsán is itt lehetünk a Filharmónia Magyarország szervezésében – tette hozzá a művész.

Balázs János és a kamarazenekar egy országos turné részeként érkezett Nagykanizsára. A zongoraművésszel bővebb beszélgetést láthatnak későbbi kulturális műsorunkban.

Galéria
további friss hírek
26
máj.
17:00
1
Nagykanizsa
SAJTÓTÁJÉKOZTATÓ A KÖZGYŰLÉSRŐL
26
máj.
17:00
1
Nagykanizsa
TALÁLKOZÁS VÉGVÁRI ÁDÁMMAL
26
máj.
14:53
4
Nagykanizsa
Angol nyelvű nyári egyetemi programot rendeztek csütörtök délután a Pannon Egyetem Nagykanizsa Körforgásos Gazdaság Egyetemi Központban.
26
máj.
14:50
4
Nagykanizsa
A II. világháború utáni magyar-jugoszláv kapcsolatokról és hírszerzésről szóló könyvet mutattak be szerda délután a Honvéd Kaszinóban.
26
máj.
14:46
4
Nagykanizsa
Minikoncertet adott csütörtök este a Plakát Ház udvarán Végvári Ádám.
Minikoncertet adott csütörtök este a Plakát Ház udvarán Végvári Ádám. Az örökifjú énekes fellépése egy előzetes, egy hangolódás volt a júniusi retroestre, amikoris több együttes..tovább olvasom
26
máj.
14:02
4
Nagykanizsa
Lovkó Csaba tanítványai 92-84-re verték a CVSE Vulkán-Fürdőt a Kanizsa Arénában.
Győzelemmel zárta az NB II Nyugati csoportjának 2022/23-as idényét a Kanizsa KK férfi kosárlabdacsapata. Lovkó Csaba tanítványai – akik már korábban bebiztosították harmadik helyüket a tabellán –..tovább olvasom
26
máj.
12:46
4
Nagykanizsa
A hétfői tanácskozás zárt ülésén 15 százalékos béremelést és négy havi jutalmat szavaztak meg az önkormányzati cégek vezetőinek.
26
máj.
12:43
4
Nagykanizsa
Tusrajzok, akvarellek, szekkók díszítik szerdától a nagykanizsai református templom falait.
Tusrajzok, akvarellek, szekkók díszítik szerdától a nagykanizsai református templom falait. A művek egy nagykanizsai kötődésű festőművész első kanizsai kiállítására invitálják az érdeklődőket. Szente..tovább olvasom
online
adás
Kövesse élőben a Kanizsa Tv adását!
kanizsa tv
magazin
Nézze vissza magazinjainkat online!
kanizsa tv
híradó
Nézze vissza napi híradónkat online!
Ismerje meg a Pannon Egyetem Nagykanizsai kampuszának életét!
mai műsor
19:10
Székely gazda
19:40
Info blokk, benne Napi Kanizsa, Kommentár nélkül
19:50
Sztárportré
20:20
Közösségi magány
20:45
Ökoportrék - Labanc, Ökoportrék Breuer
21:50
Info blokk, benne Híradó, Időjárás, Napi Kanizsa, Kommentár nélkül
22:00
Lapozó
híradó 2023.05.26

KÖZGYŰLÉSI SAJTÓTÁJÉKOZTATÓ - Szabó Szilárd testvére, a fizetésemelések és a parkolóépítések is szóba kerültek az ÉVE értékelőjén

FŐSZEREPBEN A MEGÚJULÓ ENERGIÁK - Nemzetközi nyári egyetemi programot tartott a PEN

GYŐZTES ZÁRÁS - Magabiztos játékkal búcsúztatta a szezont a kanizsai kosárcsapat

partnereink
Nagykanizsa Vagyongazdálkodási és Szolgáltató Zrt.
Nagykanizsa Online
VIA Kanizsa
Kanizsai Kulturális Központ
ZNET TELEKOM Zrt.
zalaerdő.hu
dzviz
Halis
MTVA2
Telefon: +36-93-787050; Telefax: +36-93-787050 Email: kanizsatv@kanizsatv.hu
Felügyeleti szerv: Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság 1015 Budapest, Ostrom u. 23-25. Telefonszám: (+36 1 457 7100) Web: www.nmhh.hu