+36-93-787050
Nagykanizsa, Sugár út 8.
 Régi oldal
kezdőlap / hírek / Jubileumi gála Kiskanizsán
2023. május 22. hétfő 12:18
Jubileumi gála Kiskanizsán
Lezárult egy jubileumi ünnepségsorozat pénteken.
Nagykanizsa

Kiskanizsán az idei tanévben ünnepelték a Nagyrác utcai iskola alapításának 140., a Templom téri intézmény fennállásának 180. évfordulóját. Iskolatörténeti kiállítás, emlékkiadvány megjelenése, faültetés – és számos egyéb mozzanat emlékeztetett a múltra és a jelenre. Az egykori és mai tanítók, diákok pénteken egy gálaesttel koronázták meg a programsorozatot. Ősztől kora nyárig kísérte végig a jubileum a 2022/2023-as tanévet Kiskanizsán. A csúcspontot a májusi gála adta, ahol a múlt, a jelen és a jövő találkozott.

– Nagyon sok olyan rendezvényünk van, ami igazából arról szól, hogy a gyerekek, vagy a felnövekvő ifjúság visszatér és szeret visszajönni az intézménybe. Öt évvel ezelőtt volt már egy gálánk, az egyik idei kiadványunk arról szól például, hogy az elmúlt öt év alatt mennyi minden történt – nyilatkozta Molnár István, a Kiskanizsai Általános Iskola igazgatója.

A gálára folyamatosan érkeztek az egykori tanítványok, köztük a országos hírű Puncs fagyizó tulajdonosa, Horváth Ferenc.

– Sáska gyerek vagyok, és ide jártam általános iskolába. Nekem volt egy nagyon jó, kedves tanárom, Popellár Jenő tanár bácsi, aki a fafaragást tanította, amit a mai napig űzök. Nagyon nagy elismerés volt nekem, hogy a tanár bácsi kopjafáját tavaly felújítottam, és idén is a mise után meg voltunk hívva, a műsort a gyerekek adták. A mai napig szeretek gondolni a régi tanáraimra, és mindent nekik köszönhetek – mondta el Horváth Ferenc.

Dénes Sándor önkormányzati képviselő, Nagykanizsa egykori polgármestere, pedagógus szintén kiskanizsai születésű, általános iskolai tanulmányait a Nagyrácz úti intézményben végezte – és szintén nagy örömmel érkezett a jubileumi ünnepségre.

– Végig nagyon jó kapcsolatot ápoltam a volt iskolámmal, és ahol csak lehetett, próbáltam mindig segíteni. És nagyon örülök annak, hogy mi 180 évet ünneplünk, meg 140 évet, - hogy nem csak múltja van a kiskanizsai iskolának, hanem biztos vagyok abban, hogy jövője is – árulta el Dénes Sándor, önkormányzati képviselő, pedagógus.

A gála egyfajta örömünnepvolt – mint az a köszöntők során elhangzott – a generációk találkozása, csaknem 200 fellépővel. 

Galéria
további friss hírek
26
máj.
17:00
1
Nagykanizsa
SAJTÓTÁJÉKOZTATÓ A KÖZGYŰLÉSRŐL
26
máj.
17:00
1
Nagykanizsa
TALÁLKOZÁS VÉGVÁRI ÁDÁMMAL
26
máj.
14:53
4
Nagykanizsa
Angol nyelvű nyári egyetemi programot rendeztek csütörtök délután a Pannon Egyetem Nagykanizsa Körforgásos Gazdaság Egyetemi Központban.
26
máj.
14:50
4
Nagykanizsa
A II. világháború utáni magyar-jugoszláv kapcsolatokról és hírszerzésről szóló könyvet mutattak be szerda délután a Honvéd Kaszinóban.
26
máj.
14:46
4
Nagykanizsa
Minikoncertet adott csütörtök este a Plakát Ház udvarán Végvári Ádám.
Minikoncertet adott csütörtök este a Plakát Ház udvarán Végvári Ádám. Az örökifjú énekes fellépése egy előzetes, egy hangolódás volt a júniusi retroestre, amikoris több együttes..tovább olvasom
26
máj.
14:02
4
Nagykanizsa
Lovkó Csaba tanítványai 92-84-re verték a CVSE Vulkán-Fürdőt a Kanizsa Arénában.
Győzelemmel zárta az NB II Nyugati csoportjának 2022/23-as idényét a Kanizsa KK férfi kosárlabdacsapata. Lovkó Csaba tanítványai – akik már korábban bebiztosították harmadik helyüket a tabellán –..tovább olvasom
26
máj.
12:46
4
Nagykanizsa
A hétfői tanácskozás zárt ülésén 15 százalékos béremelést és négy havi jutalmat szavaztak meg az önkormányzati cégek vezetőinek.
26
máj.
12:43
4
Nagykanizsa
Tusrajzok, akvarellek, szekkók díszítik szerdától a nagykanizsai református templom falait.
Tusrajzok, akvarellek, szekkók díszítik szerdától a nagykanizsai református templom falait. A művek egy nagykanizsai kötődésű festőművész első kanizsai kiállítására invitálják az érdeklődőket. Szente..tovább olvasom
online
adás
Kövesse élőben a Kanizsa Tv adását!
kanizsa tv
magazin
Nézze vissza magazinjainkat online!
kanizsa tv
híradó
Nézze vissza napi híradónkat online!
Ismerje meg a Pannon Egyetem Nagykanizsai kampuszának életét!
mai műsor
18:00
Info blokk, benne Napi Kanizsa, Kommentár nélkül
18:10
Mise/Istentisztelet
19:10
Székely gazda
19:40
Info blokk, benne Napi Kanizsa, Kommentár nélkül
19:50
Sztárportré
20:20
Közösségi magány
20:45
Ökoportrék - Labanc, Ökoportrék Breuer
21:50
Info blokk, benne Híradó, Időjárás, Napi Kanizsa, Kommentár nélkül
22:00
Lapozó
híradó 2023.05.26

KÖZGYŰLÉSI SAJTÓTÁJÉKOZTATÓ - Szabó Szilárd testvére, a fizetésemelések és a parkolóépítések is szóba kerültek az ÉVE értékelőjén

FŐSZEREPBEN A MEGÚJULÓ ENERGIÁK - Nemzetközi nyári egyetemi programot tartott a PEN

GYŐZTES ZÁRÁS - Magabiztos játékkal búcsúztatta a szezont a kanizsai kosárcsapat

partnereink
Nagykanizsa Vagyongazdálkodási és Szolgáltató Zrt.
Nagykanizsa Online
VIA Kanizsa
Kanizsai Kulturális Központ
ZNET TELEKOM Zrt.
zalaerdő.hu
dzviz
Halis
MTVA2
Telefon: +36-93-787050; Telefax: +36-93-787050 Email: kanizsatv@kanizsatv.hu
Felügyeleti szerv: Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság 1015 Budapest, Ostrom u. 23-25. Telefonszám: (+36 1 457 7100) Web: www.nmhh.hu