+36-93-787050
Nagykanizsa, Sugár út 8.
 Régi oldal
kezdőlap / hírek / Győztes zárás
2023. május 22. hétfő 12:12
Győztes zárás
A Füred számára volt még tétje a találkozónak, hiszen hazai győzelem esetén Borgulya István csapata feljöhetett volna a tabella 8. helyére.
Balatonfüred

A Füred számára volt még tétje a találkozónak, hiszen hazai győzelem esetén Borgulya István csapata feljöhetett volna a tabella 8. helyére. Jobban is kezdtek a hazaiak, hiszen az első 5 percben két lehetőségük is volt, gólt azonban a Kanizsa szerzett. Gyorsan jött is a hazai válasz, a 9. percben Zsiga Máté érkezett jó ütemben egy baloldali beadásra, és közvetlen közelről nem hibázott a füredi játékos. A játékrész további részében meddő mezőnyfölénybe került a Kanizsa, többet birtokolták a labdát a vendégek, de mindkét csapat játékát sok hiba jellemezte. A szünet előtt azonban Szilágyi ismét villant, és a tizenhatos jobb csücskéről vette be egy szép lövéssel Sevinger kapuját. A második játékrész sem hozott túl nagy tempót, ellenben egyre több kemény belépő tarkította a szezonzárót. A hazaiak végül 6 sárgával hozták le a meccset, de mindkét vezetőedző is kapott lapot a találkozón. A Fürednek a hajráig két lehetősége volt az egyenlítésre, Géringer fejesénél Borsi védett nagyot. Majd Bencénél láttak kezesét a hazaiak, de Horváth Máté nem ítélt büntetőt. Végül egy szabadrúgás után, a fürediek házi gólkirálya, Szabó Bence egyenlített ki. Az utolsó percben azonban volt erre is válasza a Kanizsának. János Norbert gólja döntőnek bizonyult, ezzel győzelemmel zárta a 2022-2023-as kiírást a dél-zalai gárda. Gombos Zsolt szerint több gyengébb egyéni teljesítmény is volt a csapatában, ugyanakkor küzdeni tudásból ezúttal is jelesre vizsgáztak a kanizsaiak.

– Volt egypár játékosom, aki már elment szabadságra sajnos. Fejben…de ez a csapat erejét mutatja, hogy így is be tudtuk húzni, s így, a 90. perc körül rúgtuk a győztes találatot, ez mindenképp nagyszerű dolog. Bebizonyítottuk, bebizonyította a csapat, hogy van tartása – nyilatkozta Gombos Zsolt, az FC Nagykanizsa vezetőedzője.

Borgulya István úgy látta, rászolgáltak volna legalább az egy pontra a vasárnapi meccsen. A Balatonfüredi FC azonban a veresége ellenére sem lehet elégedetlen a tréner szerint, hiszen sikerült az első tízben végeznie a gárdának.  

– Nekünk a biztos bennmaradás volt a célunk. Télen úgy alakult, hogy esetleg a tízben is végezhetünk, akkor új célt tűztünk ki, azt meg tudtuk valósítani. Tizedikek lettünk. Mindenféleképpen le a kalappal a csapat előtt, remek szezont zártunk, remélem innen tudunk még tovább lépni, még egy kicsit, nem lesz egyszerű, de megpróbáljuk – árulta el Borgulya István, a Balatonfüredi FC vezetőedzője.

A meccs végén vehette át a kanizsai csapat a harmadik helyért járó bronzérmet és serleget. Ezt követően együtt ünnepelt a gárda a szurkolóival a füredi pályán. Volt is ok az örömre, hiszen a bronz mellett az FC Nagykanizsa adta a Nyugati csoport gólkirályát Lőrincz Bence személyében, valamint minden nemzeti bajnokságot figyelembe véve a dél-zalaiak szerezték a legtöbb gólt a szezonban, szám szerint 105-öt.

Galéria
további friss hírek
26
máj.
17:00
1
Nagykanizsa
SAJTÓTÁJÉKOZTATÓ A KÖZGYŰLÉSRŐL
26
máj.
17:00
1
Nagykanizsa
TALÁLKOZÁS VÉGVÁRI ÁDÁMMAL
26
máj.
14:53
4
Nagykanizsa
Angol nyelvű nyári egyetemi programot rendeztek csütörtök délután a Pannon Egyetem Nagykanizsa Körforgásos Gazdaság Egyetemi Központban.
26
máj.
14:50
4
Nagykanizsa
A II. világháború utáni magyar-jugoszláv kapcsolatokról és hírszerzésről szóló könyvet mutattak be szerda délután a Honvéd Kaszinóban.
26
máj.
14:46
4
Nagykanizsa
Minikoncertet adott csütörtök este a Plakát Ház udvarán Végvári Ádám.
Minikoncertet adott csütörtök este a Plakát Ház udvarán Végvári Ádám. Az örökifjú énekes fellépése egy előzetes, egy hangolódás volt a júniusi retroestre, amikoris több együttes..tovább olvasom
26
máj.
14:02
4
Nagykanizsa
Lovkó Csaba tanítványai 92-84-re verték a CVSE Vulkán-Fürdőt a Kanizsa Arénában.
Győzelemmel zárta az NB II Nyugati csoportjának 2022/23-as idényét a Kanizsa KK férfi kosárlabdacsapata. Lovkó Csaba tanítványai – akik már korábban bebiztosították harmadik helyüket a tabellán –..tovább olvasom
26
máj.
12:46
4
Nagykanizsa
A hétfői tanácskozás zárt ülésén 15 százalékos béremelést és négy havi jutalmat szavaztak meg az önkormányzati cégek vezetőinek.
26
máj.
12:43
4
Nagykanizsa
Tusrajzok, akvarellek, szekkók díszítik szerdától a nagykanizsai református templom falait.
Tusrajzok, akvarellek, szekkók díszítik szerdától a nagykanizsai református templom falait. A művek egy nagykanizsai kötődésű festőművész első kanizsai kiállítására invitálják az érdeklődőket. Szente..tovább olvasom
online
adás
Kövesse élőben a Kanizsa Tv adását!
kanizsa tv
magazin
Nézze vissza magazinjainkat online!
kanizsa tv
híradó
Nézze vissza napi híradónkat online!
Ismerje meg a Pannon Egyetem Nagykanizsai kampuszának életét!
mai műsor
18:00
Info blokk, benne Napi Kanizsa, Kommentár nélkül
18:10
Mise/Istentisztelet
19:10
Székely gazda
19:40
Info blokk, benne Napi Kanizsa, Kommentár nélkül
19:50
Sztárportré
20:20
Közösségi magány
20:45
Ökoportrék - Labanc, Ökoportrék Breuer
21:50
Info blokk, benne Híradó, Időjárás, Napi Kanizsa, Kommentár nélkül
22:00
Lapozó
híradó 2023.05.26

KÖZGYŰLÉSI SAJTÓTÁJÉKOZTATÓ - Szabó Szilárd testvére, a fizetésemelések és a parkolóépítések is szóba kerültek az ÉVE értékelőjén

FŐSZEREPBEN A MEGÚJULÓ ENERGIÁK - Nemzetközi nyári egyetemi programot tartott a PEN

GYŐZTES ZÁRÁS - Magabiztos játékkal búcsúztatta a szezont a kanizsai kosárcsapat

partnereink
Nagykanizsa Vagyongazdálkodási és Szolgáltató Zrt.
Nagykanizsa Online
VIA Kanizsa
Kanizsai Kulturális Központ
ZNET TELEKOM Zrt.
zalaerdő.hu
dzviz
Halis
MTVA2
Telefon: +36-93-787050; Telefax: +36-93-787050 Email: kanizsatv@kanizsatv.hu
Felügyeleti szerv: Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság 1015 Budapest, Ostrom u. 23-25. Telefonszám: (+36 1 457 7100) Web: www.nmhh.hu