+36-93-787050
Nagykanizsa, Sugár út 8.
 Régi oldal
kezdőlap / hírek / Kormos István születésnapi rajzverseny
2023. május 19. péntek 12:23
Kormos István születésnapi rajzverseny
A Kormos István születésének 100. évfordulójára meghirdetett rajverseny díjátadó ünnepségét tartották csütörtök délelőtt a Halis István Városi Könyvtárban.
Nagykanizsa

161 alkotás érkezett a pályázatra, 13 általános iskolából. A gyerekek a Ficánka nevű fekete kismacskáról késztettek különböző stílusú alkotásokat.A könyvtár dolgozóinak Kormos István születésének évfordulója adta az ötletet, hogy a Ficánka című vershez kapcsolódó pályázatot szervezzenek. A versenyen általános iskolás korosztályú gyerekeknek a műhöz kellett illusztrációkat készíteniük. A szervezők nem számítottak ekkora sikerre, hiszen nemcsak Kanizsáról érkezetek szebbnél-szebb alkotások.

– Nagyrécséről, Csapiból is volt pályázat. A pályázatot úgy írtuk ki, hogy azért korosztályos specialitásokat figyelembe venni, tehát az elsősök, a másodikasok, harmadikasok a negyedikesek külön korosztályt képviselnek, és az ötödik, hatodik osztályosok vannak egyben. A legnagyobb A legnagyobb létszámú a harmadik osztályos gyermek rajz. Az összes rajzot ki is tudtuk tenni, sőt had mondjam, hogy az összes rajz az interneten elérhetővé válik – nyilatkozta Kardos Ferenc, a Halis István Városi Könyvtár igazgató-helyettese.

Musztács Lilla otthon is nagyon sokat rajzol, szereti a kézműveskédet, és versenyeken megmérettetni magát.

– Negyedik osztályos vagyok. Azért indultam ezen a pályázaton, mert nagyon szeretem az állatokat, szeretek rajzolni, és szeretek nyerni – mondta el Musztács Lilla, a Zrínyi Miklós Általános Iskola tanulója.

Lakos Liza nagyon szeret a színekkel játszani a papíron, a pályázatra is sok színt használt a munkájában.

– Nagyon szeretem az állatokat, imádok rajzolni, és egy macskát rajzoltam ami színes és a háttér meg zöld – árulta el Lakos Liza, a Zrínyi Miklós Általános Iskola tanulója.

Nyolc pályaművel készültek a Péterfy-Iskola második osztályosai. Felkészítő tanárnőjük Balogh Adrienn elmondta, ha megmérettetésen vesznek részt a gyerekek sokkal jobban odafigyelnek az alkotásra, ezért is tartotta fontosnak, hogy nevezze diákjait a versenyre.

– Nagyon szeretnek a gyerekek rajzolni, alkotni. Az alkotás öröme én úgy gondolom, hogy nagyon fontos, hiszen egy nehezebb óra egy magyar, egy matematika után midig felüdülés számukra. Amikor megláttuk ezt a pályázatot, mivel magyart is tanítok, nagyon szeretik a verseket, és nagyon megtetszett nekik és úgy gondoltam, hogy akkor mindenképpen benevezem a tehetségesebbeket erre a versenyre – nyilatkozta Balogh Adrienn, a Péterfy Általános Iskola tanítója.

A nyerteseket a szervezők elviszik a Ludvig Művésztelepre és a Czinki Tanyára, hogy megismerkedjenek az ottani néprajzi gyűjteményekkel, tárlatokkal és az alkotókkal. A bibliotékában az összes alkotás egy hónapig megtekinthető.

Galéria
további friss hírek
26
máj.
17:00
1
Nagykanizsa
SAJTÓTÁJÉKOZTATÓ A KÖZGYŰLÉSRŐL
26
máj.
17:00
1
Nagykanizsa
TALÁLKOZÁS VÉGVÁRI ÁDÁMMAL
26
máj.
14:53
4
Nagykanizsa
Angol nyelvű nyári egyetemi programot rendeztek csütörtök délután a Pannon Egyetem Nagykanizsa Körforgásos Gazdaság Egyetemi Központban.
26
máj.
14:50
4
Nagykanizsa
A II. világháború utáni magyar-jugoszláv kapcsolatokról és hírszerzésről szóló könyvet mutattak be szerda délután a Honvéd Kaszinóban.
26
máj.
14:46
4
Nagykanizsa
Minikoncertet adott csütörtök este a Plakát Ház udvarán Végvári Ádám.
Minikoncertet adott csütörtök este a Plakát Ház udvarán Végvári Ádám. Az örökifjú énekes fellépése egy előzetes, egy hangolódás volt a júniusi retroestre, amikoris több együttes..tovább olvasom
26
máj.
14:02
4
Nagykanizsa
Lovkó Csaba tanítványai 92-84-re verték a CVSE Vulkán-Fürdőt a Kanizsa Arénában.
Győzelemmel zárta az NB II Nyugati csoportjának 2022/23-as idényét a Kanizsa KK férfi kosárlabdacsapata. Lovkó Csaba tanítványai – akik már korábban bebiztosították harmadik helyüket a tabellán –..tovább olvasom
26
máj.
12:46
4
Nagykanizsa
A hétfői tanácskozás zárt ülésén 15 százalékos béremelést és négy havi jutalmat szavaztak meg az önkormányzati cégek vezetőinek.
26
máj.
12:43
4
Nagykanizsa
Tusrajzok, akvarellek, szekkók díszítik szerdától a nagykanizsai református templom falait.
Tusrajzok, akvarellek, szekkók díszítik szerdától a nagykanizsai református templom falait. A művek egy nagykanizsai kötődésű festőművész első kanizsai kiállítására invitálják az érdeklődőket. Szente..tovább olvasom
online
adás
Kövesse élőben a Kanizsa Tv adását!
kanizsa tv
magazin
Nézze vissza magazinjainkat online!
kanizsa tv
híradó
Nézze vissza napi híradónkat online!
Ismerje meg a Pannon Egyetem Nagykanizsai kampuszának életét!
mai műsor
19:10
Székely gazda
19:40
Info blokk, benne Napi Kanizsa, Kommentár nélkül
19:50
Sztárportré
20:20
Közösségi magány
20:45
Ökoportrék - Labanc, Ökoportrék Breuer
21:50
Info blokk, benne Híradó, Időjárás, Napi Kanizsa, Kommentár nélkül
22:00
Lapozó
híradó 2023.05.26

KÖZGYŰLÉSI SAJTÓTÁJÉKOZTATÓ - Szabó Szilárd testvére, a fizetésemelések és a parkolóépítések is szóba kerültek az ÉVE értékelőjén

FŐSZEREPBEN A MEGÚJULÓ ENERGIÁK - Nemzetközi nyári egyetemi programot tartott a PEN

GYŐZTES ZÁRÁS - Magabiztos játékkal búcsúztatta a szezont a kanizsai kosárcsapat

partnereink
Nagykanizsa Vagyongazdálkodási és Szolgáltató Zrt.
Nagykanizsa Online
VIA Kanizsa
Kanizsai Kulturális Központ
ZNET TELEKOM Zrt.
zalaerdő.hu
dzviz
Halis
MTVA2
Telefon: +36-93-787050; Telefax: +36-93-787050 Email: kanizsatv@kanizsatv.hu
Felügyeleti szerv: Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság 1015 Budapest, Ostrom u. 23-25. Telefonszám: (+36 1 457 7100) Web: www.nmhh.hu