+36-93-787050
Nagykanizsa, Sugár út 8.
 Régi oldal
kezdőlap / hírek / Bajnokhoz méltó teljesítmény
2023. május 15. hétfő 16:21
Bajnokhoz méltó teljesítmény
Csalló Ádám tanítványainak már csak egy mérkőzésük van hátra az NB II Dél-nyugati csoportjának 2022-2023-as szezonjából.
Nagykanizsa

Hatgólos győzelmet aratott a már bajnok Tungsram SE Nagykanizsa férfi kézilabdacsapata a PEAC ellen szombaton a Tungsram-csarnokban. Csalló Ádám tanítványainak már csak egy mérkőzésük van hátra az NB II Dél-nyugati csoportjának 2022-2023-as szezonjából.  

A kanizsaiak múlt vasárnap Mecseknádasdon biztosították be elsőségüket, mégsem vehették félvállról a hétvégi találkozót, mert a feljutásért folyó harcban minden megszerzett pontnak jelentősége van. A rangadó első perceiben a PEAC kétszer is vezetett, ezután viszont a dél-zalaiak átvették a játék irányítását és a tizedik percet már háromgólos előnnyel kezdték. A differencia négy és hat gól között mozgott, a szünetre 15-10-es vezetéssel vonultak a csapatok. Fordulást követően is jól játszott a Tungsram és a harminchatodik minutumban már 20-11 állt az eredményjelzőn. A vendégcsapat kapust cserélt, és négy gólt ledolgozott a hátrányából, közelebb viszont már nem tudott zárkózni. A mérkőzés 31-25-ös kanizsai győzelemmel zárult. Csalló Ádám vezetőedző szerint döntőnek bizonyult csapata jó védekezése, valamint az első félidőben kialakított magabiztos előny.

– Úgy gondolom, hogy mivel nekünk ennek a mérkőzésnek már nem volt tétje. felszabadultan tudtunk kézilabdázni. Azt kértem a csapattól előzetesen, hogy ugyanúgy, ahogyan az előző mérkőzéseken, vegyük komolyan a mérkőzést és ha lehetőségünk van, akkor nyerjünk meg – fogalmazott Csalló Ádám, a Tungsram SE Nagykanizsa vezetőedzője.

Ősszel Pécsett a PEAC legyőzte a bajnoki címvédőt, most viszont csak rövid ideig tartotta a lépést a Tungsrammal. A vendégek vezetőedzője úgy látja, mindkét alkalommal reális eredmény született, játékosai az utóbbi időben nem mindig tudták kihozni magukból a maximumot. A pécsiek vereségükkel lépéshátrányba kerültek a dobogóért folytatott csatában.

– Ilyen hektikusak vagyunk. Jó periódusok vannak mérkőzéseken belül is, és ezt rendkívül gyenge megmozdulások követik. Komoly hullámvölgyek vannak a mérkőzések közötti időszakokban is. Nyilvánvalóan ez annak tudható be, ahogy mi nekiindultunk ennek a bajnokságnak és ahogyan tavaly is végig vittük ezt a bajnokságot, azt az edzésszámot egy jó néhány játékos már nem tudta bevállalni –értékelt Papp László, a PEAC vezetőedzője.

A hazai kapuban Szabó Martin 58 százalékos teljesítményt produkált  míg Szabó Gergely 8, a házi gólkirály Csordás Marcell pedig 9 góllal járult hozzá a sikerhez. A góllövőlista harmadik helyezettje szerint bajnokként sem dőlhettek hátra és a szezonzáró mérkőzést is hasonló teljesítménnyel kell abszolválniuk.

– Kellően felkészültünk, mindenki komolyan állt ehhez a mérkőzéshez, attól függetlenül, hogy nekünk ez már tét nélküli volt. Büszke vagyok a csapatra, sikerült elérnünk azt, amit a stáb kitűzött nekünk, úgy gondolom, hogy ez is egy jó mérkőzés volt. Gratulálok a csapatnak –fogalmazott Csordás Marcell, a Tungsram SE Nagykanizsa kézilabdázója.

A mérkőzést követően a játékosok és a szakmai stáb tagjai átvették a bajnoki címért járó aranyérmeket és a győztesnek járó kupát. A Tungsram SE Nagykanizsa az idényt a Csömör KSK elleni idegenbeli rangadóval zárja szombaton.

Galéria
további friss hírek
26
máj.
17:00
1
Nagykanizsa
SAJTÓTÁJÉKOZTATÓ A KÖZGYŰLÉSRŐL
26
máj.
17:00
1
Nagykanizsa
TALÁLKOZÁS VÉGVÁRI ÁDÁMMAL
26
máj.
14:53
4
Nagykanizsa
Angol nyelvű nyári egyetemi programot rendeztek csütörtök délután a Pannon Egyetem Nagykanizsa Körforgásos Gazdaság Egyetemi Központban.
26
máj.
14:50
4
Nagykanizsa
A II. világháború utáni magyar-jugoszláv kapcsolatokról és hírszerzésről szóló könyvet mutattak be szerda délután a Honvéd Kaszinóban.
26
máj.
14:46
4
Nagykanizsa
Minikoncertet adott csütörtök este a Plakát Ház udvarán Végvári Ádám.
Minikoncertet adott csütörtök este a Plakát Ház udvarán Végvári Ádám. Az örökifjú énekes fellépése egy előzetes, egy hangolódás volt a júniusi retroestre, amikoris több együttes..tovább olvasom
26
máj.
14:02
4
Nagykanizsa
Lovkó Csaba tanítványai 92-84-re verték a CVSE Vulkán-Fürdőt a Kanizsa Arénában.
Győzelemmel zárta az NB II Nyugati csoportjának 2022/23-as idényét a Kanizsa KK férfi kosárlabdacsapata. Lovkó Csaba tanítványai – akik már korábban bebiztosították harmadik helyüket a tabellán –..tovább olvasom
26
máj.
12:46
4
Nagykanizsa
A hétfői tanácskozás zárt ülésén 15 százalékos béremelést és négy havi jutalmat szavaztak meg az önkormányzati cégek vezetőinek.
26
máj.
12:43
4
Nagykanizsa
Tusrajzok, akvarellek, szekkók díszítik szerdától a nagykanizsai református templom falait.
Tusrajzok, akvarellek, szekkók díszítik szerdától a nagykanizsai református templom falait. A művek egy nagykanizsai kötődésű festőművész első kanizsai kiállítására invitálják az érdeklődőket. Szente..tovább olvasom
online
adás
Kövesse élőben a Kanizsa Tv adását!
kanizsa tv
magazin
Nézze vissza magazinjainkat online!
kanizsa tv
híradó
Nézze vissza napi híradónkat online!
Ismerje meg a Pannon Egyetem Nagykanizsai kampuszának életét!
mai műsor
18:00
Info blokk, benne Napi Kanizsa, Kommentár nélkül
18:10
Mise/Istentisztelet
19:10
Székely gazda
19:40
Info blokk, benne Napi Kanizsa, Kommentár nélkül
19:50
Sztárportré
20:20
Közösségi magány
20:45
Ökoportrék - Labanc, Ökoportrék Breuer
21:50
Info blokk, benne Híradó, Időjárás, Napi Kanizsa, Kommentár nélkül
22:00
Lapozó
híradó 2023.05.26

KÖZGYŰLÉSI SAJTÓTÁJÉKOZTATÓ - Szabó Szilárd testvére, a fizetésemelések és a parkolóépítések is szóba kerültek az ÉVE értékelőjén

FŐSZEREPBEN A MEGÚJULÓ ENERGIÁK - Nemzetközi nyári egyetemi programot tartott a PEN

GYŐZTES ZÁRÁS - Magabiztos játékkal búcsúztatta a szezont a kanizsai kosárcsapat

partnereink
Nagykanizsa Vagyongazdálkodási és Szolgáltató Zrt.
Nagykanizsa Online
VIA Kanizsa
Kanizsai Kulturális Központ
ZNET TELEKOM Zrt.
zalaerdő.hu
dzviz
Halis
MTVA2
Telefon: +36-93-787050; Telefax: +36-93-787050 Email: kanizsatv@kanizsatv.hu
Felügyeleti szerv: Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság 1015 Budapest, Ostrom u. 23-25. Telefonszám: (+36 1 457 7100) Web: www.nmhh.hu