+36-93-787050
Nagykanizsa, Sugár út 8.
 Régi oldal
kezdőlap / hírek / Tudatos Nők Klubja
2023. május 15. hétfő 16:18
Tudatos Nők Klubja
Az örökölt viselkedésmintákat tárgyaló foglalkozással folytatódott a Tudatos Nők Klubja a Szent Kristóf Gyógyszertár előadótermében.
Nagykanizsa

Az örökölt viselkedésmintákat tárgyaló foglalkozással folytatódott a Tudatos Nők Klubja a Szent Kristóf Gyógyszertár előadótermében. A pénteki eseményen Krasznai Virág pszichológus segítségével dolgozták fel a témát a résztvevő hölgyek.

 A tavaly szeptemberben indított női önismereti csoportjának sikere miatt hívta életre a Tudatos Nők Klubját Krasznai Virág. A foglalkozások minden alkalommal más témát dolgoznak fel, amelyek némileg épülnek is egymásra, valamint az évkörhöz is kapcsolódnak. A pénteki alkalommal a jelenlévők a transzgenerációs mintákról cseréltek eszmét, a szakember szerint a családi körben szerzett pozitív és negatív tapasztalatok egyaránt befolyásolhatják egy ember jövőjét. 

– Mind a kettő tovább tud adódni, inkább azt mondanám, hogy nagyobb fókusz van a negatív mintákon, mert ugye a jónak örülünk, azon nem szeretnénk változtatni. Viszont azokon a viselkedésmintákon, örökölt sérüléseken, amiket átveszünk a felsőbb generációtól, azok terhelnek minket és akadályoznak a kapcsolataink kialakításában, de nyilván ezek nagyobb fókuszt kapnak, de nyilván mind a kettő azért tovább adódik –nyilatkozta Krasznai Virág pszichológus.

A meditációval és relaxációs gyakorlatokkal is kísért beszélgetések célja, hogy a résztvevők a többieket hallva fejleszteni tudják önismeretüket, egyúttal reflektálni tudjanak az életükben adódó helyzetekre. A foglalkozásvezető ehhez igyekszik stresszmentes légkört biztosítani a csoporttagoknak, akik számára egymás segítése is fontos.

– Így az embernek a bátorsága, önbecsülése is nő, hogy nemcsak magában tartja, hanem másokkal is megosztja. Mindenki tud valami újat és jót hozzáadni. Lehet, hogy magunkról nem is gondoljuk, hogy többre vagyunk képesek, de a visszajelzések alapján egyfajta visszaigazolást ad és jó érzéssel tölti el az embert – hangsúlyozta Kiss-Balassa Mónika.

 A Tudatos Nők Klubját minden hónap második péntekén rendezik meg, a foglalkozásokon maximum 12 ember vehet részt. Krasznai Virággal bővebb beszélgetést láthatnak mai Napi Kanizsa című műsorunkban.

Galéria
további friss hírek
26
máj.
17:00
1
Nagykanizsa
SAJTÓTÁJÉKOZTATÓ A KÖZGYŰLÉSRŐL
26
máj.
17:00
1
Nagykanizsa
TALÁLKOZÁS VÉGVÁRI ÁDÁMMAL
26
máj.
14:53
4
Nagykanizsa
Angol nyelvű nyári egyetemi programot rendeztek csütörtök délután a Pannon Egyetem Nagykanizsa Körforgásos Gazdaság Egyetemi Központban.
26
máj.
14:50
4
Nagykanizsa
A II. világháború utáni magyar-jugoszláv kapcsolatokról és hírszerzésről szóló könyvet mutattak be szerda délután a Honvéd Kaszinóban.
26
máj.
14:46
4
Nagykanizsa
Minikoncertet adott csütörtök este a Plakát Ház udvarán Végvári Ádám.
Minikoncertet adott csütörtök este a Plakát Ház udvarán Végvári Ádám. Az örökifjú énekes fellépése egy előzetes, egy hangolódás volt a júniusi retroestre, amikoris több együttes..tovább olvasom
26
máj.
14:02
4
Nagykanizsa
Lovkó Csaba tanítványai 92-84-re verték a CVSE Vulkán-Fürdőt a Kanizsa Arénában.
Győzelemmel zárta az NB II Nyugati csoportjának 2022/23-as idényét a Kanizsa KK férfi kosárlabdacsapata. Lovkó Csaba tanítványai – akik már korábban bebiztosították harmadik helyüket a tabellán –..tovább olvasom
26
máj.
12:46
4
Nagykanizsa
A hétfői tanácskozás zárt ülésén 15 százalékos béremelést és négy havi jutalmat szavaztak meg az önkormányzati cégek vezetőinek.
26
máj.
12:43
4
Nagykanizsa
Tusrajzok, akvarellek, szekkók díszítik szerdától a nagykanizsai református templom falait.
Tusrajzok, akvarellek, szekkók díszítik szerdától a nagykanizsai református templom falait. A művek egy nagykanizsai kötődésű festőművész első kanizsai kiállítására invitálják az érdeklődőket. Szente..tovább olvasom
online
adás
Kövesse élőben a Kanizsa Tv adását!
kanizsa tv
magazin
Nézze vissza magazinjainkat online!
kanizsa tv
híradó
Nézze vissza napi híradónkat online!
Ismerje meg a Pannon Egyetem Nagykanizsai kampuszának életét!
mai műsor
19:10
Székely gazda
19:40
Info blokk, benne Napi Kanizsa, Kommentár nélkül
19:50
Sztárportré
20:20
Közösségi magány
20:45
Ökoportrék - Labanc, Ökoportrék Breuer
21:50
Info blokk, benne Híradó, Időjárás, Napi Kanizsa, Kommentár nélkül
22:00
Lapozó
híradó 2023.05.26

KÖZGYŰLÉSI SAJTÓTÁJÉKOZTATÓ - Szabó Szilárd testvére, a fizetésemelések és a parkolóépítések is szóba kerültek az ÉVE értékelőjén

FŐSZEREPBEN A MEGÚJULÓ ENERGIÁK - Nemzetközi nyári egyetemi programot tartott a PEN

GYŐZTES ZÁRÁS - Magabiztos játékkal búcsúztatta a szezont a kanizsai kosárcsapat

partnereink
Nagykanizsa Vagyongazdálkodási és Szolgáltató Zrt.
Nagykanizsa Online
VIA Kanizsa
Kanizsai Kulturális Központ
ZNET TELEKOM Zrt.
zalaerdő.hu
dzviz
Halis
MTVA2
Telefon: +36-93-787050; Telefax: +36-93-787050 Email: kanizsatv@kanizsatv.hu
Felügyeleti szerv: Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság 1015 Budapest, Ostrom u. 23-25. Telefonszám: (+36 1 457 7100) Web: www.nmhh.hu