+36-93-787050
Nagykanizsa, Sugár út 8.
 Régi oldal
kezdőlap / hírek / Szerelmes komédia
2023. május 15. hétfő 16:11
Szerelmes komédia
A felnőtteknek szóló komédia kanizsai előadása nagy sikert aratott, a közönségében szem nem maradt szárazon a nevetéstől.
Nagykanizsa

3 év után, ismét bemutatták a Lopótök, avagy a Mari nem olyan című darabot a Mozaik Társulat tagjai szombaton a Honvéd Kaszinóban. A felnőtteknek szóló komédia kanizsai előadása nagy sikert aratott, a közönségében szem nem maradt szárazon a nevetéstől.

Mivel a felnőtt színházi társulat által előadott darab már 4 évvel ezelőtt készült, a színészeknek most csak fel kellett eleveníteniük korábbi szerepeiket. A darab könnyű és vicces hangvételű, főleg felnőtteknek szóló utalások jellemzik. A társulat már sok műfajban kipróbálta magát, de szeretnének egyre több hasonló komédiával színpadra állni. Szollár Attila az egyszerű parasztfiút játssza a történetben, úgy véli, minden rá osztott szerepben megtalálja a hozzá közel álló tulajdonságokat.

– Szeretnénk továbbra is egyre több komédiával megjelenni a színpadon, alapjában véve, hogy mennyire azonos az én karakterem… Mindenben szívesen kipróbálom magam, a komolyabb karakterben, maga ebben a paraszti jellegben, de most már elmondhatom, hogy a musicalen is túl vagyok, én személy szerint, úgyhogy nincsen az konkrétan, hogy most melyik-melyik, mindig egy új darabban, mindig éppen az a szerep, amelyik rám van osztva –árulta el Szollár Attila, a Mozaik Társulat tagja.

Szollár-Nikolics Zsanna csoportvezető szerint a darab igazi célja, hogy a közönség soraiban ülők egy kis időre elfelejthessék a mindennapi gondjaikat. Emellett fontos üzenetet is hordoz, amivel manapság sokan tudnak azonosulni: a házasság nem azt jelenti, hogy már nem kell dolgoznunk azon, hogy egy párkapcsolat működjön.

– Én a szolgálólányt játszom, kulcsszereplője a darabnak, hiszen a végén a ház urát és a ház asszonyát ő fogja újra összehozni. A darabnak a mondanivalója pedig az, hogy azzal, hogyha két ember összeházasodik, még nem kell ellaposodnia a kapcsolatnak, és tenni kell azért, hogy a kapcsolat működjön –mondta el Szollár-Nikolics Zsanna, a társulat vezetője.

A kapcsolati nehézségeket bemutató előadást több bonyodalom tarkítja. De végül, számos szórakoztató közjáték után, újra egymásra talál a két főszereplő.

Galéria
további friss hírek
26
máj.
17:00
1
Nagykanizsa
SAJTÓTÁJÉKOZTATÓ A KÖZGYŰLÉSRŐL
26
máj.
17:00
1
Nagykanizsa
TALÁLKOZÁS VÉGVÁRI ÁDÁMMAL
26
máj.
14:53
4
Nagykanizsa
Angol nyelvű nyári egyetemi programot rendeztek csütörtök délután a Pannon Egyetem Nagykanizsa Körforgásos Gazdaság Egyetemi Központban.
26
máj.
14:50
4
Nagykanizsa
A II. világháború utáni magyar-jugoszláv kapcsolatokról és hírszerzésről szóló könyvet mutattak be szerda délután a Honvéd Kaszinóban.
26
máj.
14:46
4
Nagykanizsa
Minikoncertet adott csütörtök este a Plakát Ház udvarán Végvári Ádám.
Minikoncertet adott csütörtök este a Plakát Ház udvarán Végvári Ádám. Az örökifjú énekes fellépése egy előzetes, egy hangolódás volt a júniusi retroestre, amikoris több együttes..tovább olvasom
26
máj.
14:02
4
Nagykanizsa
Lovkó Csaba tanítványai 92-84-re verték a CVSE Vulkán-Fürdőt a Kanizsa Arénában.
Győzelemmel zárta az NB II Nyugati csoportjának 2022/23-as idényét a Kanizsa KK férfi kosárlabdacsapata. Lovkó Csaba tanítványai – akik már korábban bebiztosították harmadik helyüket a tabellán –..tovább olvasom
26
máj.
12:46
4
Nagykanizsa
A hétfői tanácskozás zárt ülésén 15 százalékos béremelést és négy havi jutalmat szavaztak meg az önkormányzati cégek vezetőinek.
26
máj.
12:43
4
Nagykanizsa
Tusrajzok, akvarellek, szekkók díszítik szerdától a nagykanizsai református templom falait.
Tusrajzok, akvarellek, szekkók díszítik szerdától a nagykanizsai református templom falait. A művek egy nagykanizsai kötődésű festőművész első kanizsai kiállítására invitálják az érdeklődőket. Szente..tovább olvasom
online
adás
Kövesse élőben a Kanizsa Tv adását!
kanizsa tv
magazin
Nézze vissza magazinjainkat online!
kanizsa tv
híradó
Nézze vissza napi híradónkat online!
Ismerje meg a Pannon Egyetem Nagykanizsai kampuszának életét!
mai műsor
19:10
Székely gazda
19:40
Info blokk, benne Napi Kanizsa, Kommentár nélkül
19:50
Sztárportré
20:20
Közösségi magány
20:45
Ökoportrék - Labanc, Ökoportrék Breuer
21:50
Info blokk, benne Híradó, Időjárás, Napi Kanizsa, Kommentár nélkül
22:00
Lapozó
híradó 2023.05.26

KÖZGYŰLÉSI SAJTÓTÁJÉKOZTATÓ - Szabó Szilárd testvére, a fizetésemelések és a parkolóépítések is szóba kerültek az ÉVE értékelőjén

FŐSZEREPBEN A MEGÚJULÓ ENERGIÁK - Nemzetközi nyári egyetemi programot tartott a PEN

GYŐZTES ZÁRÁS - Magabiztos játékkal búcsúztatta a szezont a kanizsai kosárcsapat

partnereink
Nagykanizsa Vagyongazdálkodási és Szolgáltató Zrt.
Nagykanizsa Online
VIA Kanizsa
Kanizsai Kulturális Központ
ZNET TELEKOM Zrt.
zalaerdő.hu
dzviz
Halis
MTVA2
Telefon: +36-93-787050; Telefax: +36-93-787050 Email: kanizsatv@kanizsatv.hu
Felügyeleti szerv: Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság 1015 Budapest, Ostrom u. 23-25. Telefonszám: (+36 1 457 7100) Web: www.nmhh.hu