+36-93-787050
Nagykanizsa, Sugár út 8.
 Régi oldal
kezdőlap / hírek / Mesebőrönd a hétköznapokban
2023. május 12. péntek 13:15
Mesebőrönd a hétköznapokban
A Mesebőrönd foglalkozásait heti rendszerességgel tartják a Halis István Városi Könyvtárban.
Nagykanizsa

Kisgitár-készítéssel és a mesék rejtélyes birodalmával várta csütörtökön az érdeklődőket Tamásné Deme Boglárka. A Mesebőrönd foglalkozásait heti rendszerességgel tartják a Halis István Városi Könyvtárban.

A foglalkozás sikerét az is bizonyítja, hogy már Miklósfán is van rá igény. A cél, hogy minőségi időt töltsenek együtt a szülők és a gyerekek. A meséket Tamásné Deme Boglárka pedagógus a kicsik életkorához igazítja, és erre építi fel a foglalkozást. - Minden alkalomra hozok egy mesét és ezen mese köré építem fel a foglalkozást, játékokkal, kézműves foglalkozással. A fő célom, hogy offline időt teremtsek a gyerekeknek és a családoknak, amivel tartalmasan tölthetik a délutánjukat. És nem titkolt célom az is, hogy különböző képességeiket fejlesszem ezeken a foglalkozásokon a gyerekeknek. A Bajzák Mária által kidolgozott Népmesekincstár módszerével dolgozom - mondta el Tamásné  Deme Boglárka mesepedagógus.

A gyerekek mindig izgalommal várják ezeket a délutánokat, táncolni, rajzolni és bábozni egyaránt szeretnek. - Én szeretek itt rajzolni, meg szeretem itt hallgatni a meséket –árulta el Gál Dorottya.

 - Én azért szeretek idejárni, mert a végén mindig megfoghatjuk a bábokat és az elején is játszhatunk egy kicsit – fogalmazott Szírtes Lídia.

Mindig jó a hangulat a Mesebőrönd foglalkozásokon, aminek ez is lenne a célja, hogy önfeledten ki tudjanak kapcsolódni a családok, egy-egy ilyen alkalommal. - Én azért szeretek idejárni, mert szeretem hallgatni a zenét és jó itt szederinda-rindázni –mondta Krajcsovics Misa. A program elején mesét hallgatnak a gyerekek, majd közösen énekelnek, táncolnak, játszanak. Az eseményt mindig egy kézműves, a képességeket is fejlesztő közös munka zárja.

Galéria
további friss hírek
26
máj.
17:00
1
Nagykanizsa
SAJTÓTÁJÉKOZTATÓ A KÖZGYŰLÉSRŐL
26
máj.
17:00
1
Nagykanizsa
TALÁLKOZÁS VÉGVÁRI ÁDÁMMAL
26
máj.
14:53
4
Nagykanizsa
Angol nyelvű nyári egyetemi programot rendeztek csütörtök délután a Pannon Egyetem Nagykanizsa Körforgásos Gazdaság Egyetemi Központban.
26
máj.
14:50
4
Nagykanizsa
A II. világháború utáni magyar-jugoszláv kapcsolatokról és hírszerzésről szóló könyvet mutattak be szerda délután a Honvéd Kaszinóban.
26
máj.
14:46
4
Nagykanizsa
Minikoncertet adott csütörtök este a Plakát Ház udvarán Végvári Ádám.
Minikoncertet adott csütörtök este a Plakát Ház udvarán Végvári Ádám. Az örökifjú énekes fellépése egy előzetes, egy hangolódás volt a júniusi retroestre, amikoris több együttes..tovább olvasom
26
máj.
14:02
4
Nagykanizsa
Lovkó Csaba tanítványai 92-84-re verték a CVSE Vulkán-Fürdőt a Kanizsa Arénában.
Győzelemmel zárta az NB II Nyugati csoportjának 2022/23-as idényét a Kanizsa KK férfi kosárlabdacsapata. Lovkó Csaba tanítványai – akik már korábban bebiztosították harmadik helyüket a tabellán –..tovább olvasom
26
máj.
12:46
4
Nagykanizsa
A hétfői tanácskozás zárt ülésén 15 százalékos béremelést és négy havi jutalmat szavaztak meg az önkormányzati cégek vezetőinek.
26
máj.
12:43
4
Nagykanizsa
Tusrajzok, akvarellek, szekkók díszítik szerdától a nagykanizsai református templom falait.
Tusrajzok, akvarellek, szekkók díszítik szerdától a nagykanizsai református templom falait. A művek egy nagykanizsai kötődésű festőművész első kanizsai kiállítására invitálják az érdeklődőket. Szente..tovább olvasom
online
adás
Kövesse élőben a Kanizsa Tv adását!
kanizsa tv
magazin
Nézze vissza magazinjainkat online!
kanizsa tv
híradó
Nézze vissza napi híradónkat online!
Ismerje meg a Pannon Egyetem Nagykanizsai kampuszának életét!
mai műsor
18:00
Info blokk, benne Napi Kanizsa, Kommentár nélkül
18:10
Mise/Istentisztelet
19:10
Székely gazda
19:40
Info blokk, benne Napi Kanizsa, Kommentár nélkül
19:50
Sztárportré
20:20
Közösségi magány
20:45
Ökoportrék - Labanc, Ökoportrék Breuer
21:50
Info blokk, benne Híradó, Időjárás, Napi Kanizsa, Kommentár nélkül
22:00
Lapozó
híradó 2023.05.26

KÖZGYŰLÉSI SAJTÓTÁJÉKOZTATÓ - Szabó Szilárd testvére, a fizetésemelések és a parkolóépítések is szóba kerültek az ÉVE értékelőjén

FŐSZEREPBEN A MEGÚJULÓ ENERGIÁK - Nemzetközi nyári egyetemi programot tartott a PEN

GYŐZTES ZÁRÁS - Magabiztos játékkal búcsúztatta a szezont a kanizsai kosárcsapat

partnereink
Nagykanizsa Vagyongazdálkodási és Szolgáltató Zrt.
Nagykanizsa Online
VIA Kanizsa
Kanizsai Kulturális Központ
ZNET TELEKOM Zrt.
zalaerdő.hu
dzviz
Halis
MTVA2
Telefon: +36-93-787050; Telefax: +36-93-787050 Email: kanizsatv@kanizsatv.hu
Felügyeleti szerv: Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság 1015 Budapest, Ostrom u. 23-25. Telefonszám: (+36 1 457 7100) Web: www.nmhh.hu