+36-93-787050
Nagykanizsa, Sugár út 8.
 Régi oldal
kezdőlap / hírek / Új évad: Király Női Klub
2023. május 10. szerda 13:56
Új évad: Király Női Klub
Folytatódik a Király Női Klub előadás-sorozata.
Nagykanizsa

Az első idei összejövetelt kedden este rendezték, ekkor Blaskó György, egyetemi tanár a trombózisról tartott előadást a Halis István Városi Könyvtárban.

A hagyományoknak megfelelően, megtelt a városi könyvtár emeleti előadóterme a tegnapi előadásra. Mint azt Némethné Ignácz Andrea, a Király Női Klub vezetője elmondta, egyre többen keresték meg azzal, hogy mikor indul az idei szezon. A premier témaválasztása a nyárias időjárás beköszöntével különösen aktuális.

– A mai nap egy olyan témát választottunk, szerintem nagyon-nagyon sok embert érint, és azon túl, hogy sok embert érint, most az időjárás miatt is. Elsősorban a trombózis, a mélyvénás trombózis, főleg a hölgyeket érintő különböző vénás panaszok előjönnek a meleg beköszöntével. Én látom a gyógyszertáron is, hogy egyre jobban előtérbe kerülnek. És ennek a trombózisnak, mint állapot vagy betegség, annak az egyik országos szakértőjét sikerült ide elhívni Nagykanizsára –  emelte ki Némethné Ignácz Andrea, a Király Női Klub vezetője.

Blaskó György felsorolta a trombózis jellemző tüneteit, hogy a laikusok is tisztában legyenek azzal, mikor érdemes orvoshoz fordulni és mikor kell mentőt hívni. A legfontosabb üzenete az előadásnak az volt, hogy azonnal reagáljunk a tünetekre, hiszen az artériás trombózisoknál van egy időablak, amin belül ha elkezdik a kezelést, sikeres lehet a gyógyulás.

– Én a trombózisról fogok beszélni, ami egy eléggé félreismert népbetegség, nagyon sok embert érint és igen gyorsan fizikai cselekvőképtelenséghez tud vezetni. Nagyon fontos a korai felismerés, és a megfelelő kezelés, és a megfelelő hosszúságú kezelés. Ez egy külön területe a medicinának, amely a véralvadás faktoraival és a véralvadás mechanizmusaival foglalkozik – árultael Blaskó György, egyetemi tanár.

Idén ünnepli a Király Gyógyszertár a 25. születésnapját, ezzel kapcsolatban szeretnének egy ajándékot adni a városnak. Szeptember 6-án egy prevenciós napot szerveznek, ekkor ingyenes szűrőbusz vár minden korosztályt, 30-40 egészségügyi programmal.  

Galéria
további friss hírek
26
máj.
17:00
1
Nagykanizsa
SAJTÓTÁJÉKOZTATÓ A KÖZGYŰLÉSRŐL
26
máj.
17:00
1
Nagykanizsa
TALÁLKOZÁS VÉGVÁRI ÁDÁMMAL
26
máj.
14:53
4
Nagykanizsa
Angol nyelvű nyári egyetemi programot rendeztek csütörtök délután a Pannon Egyetem Nagykanizsa Körforgásos Gazdaság Egyetemi Központban.
26
máj.
14:50
4
Nagykanizsa
A II. világháború utáni magyar-jugoszláv kapcsolatokról és hírszerzésről szóló könyvet mutattak be szerda délután a Honvéd Kaszinóban.
26
máj.
14:46
4
Nagykanizsa
Minikoncertet adott csütörtök este a Plakát Ház udvarán Végvári Ádám.
Minikoncertet adott csütörtök este a Plakát Ház udvarán Végvári Ádám. Az örökifjú énekes fellépése egy előzetes, egy hangolódás volt a júniusi retroestre, amikoris több együttes..tovább olvasom
26
máj.
14:02
4
Nagykanizsa
Lovkó Csaba tanítványai 92-84-re verték a CVSE Vulkán-Fürdőt a Kanizsa Arénában.
Győzelemmel zárta az NB II Nyugati csoportjának 2022/23-as idényét a Kanizsa KK férfi kosárlabdacsapata. Lovkó Csaba tanítványai – akik már korábban bebiztosították harmadik helyüket a tabellán –..tovább olvasom
26
máj.
12:46
4
Nagykanizsa
A hétfői tanácskozás zárt ülésén 15 százalékos béremelést és négy havi jutalmat szavaztak meg az önkormányzati cégek vezetőinek.
26
máj.
12:43
4
Nagykanizsa
Tusrajzok, akvarellek, szekkók díszítik szerdától a nagykanizsai református templom falait.
Tusrajzok, akvarellek, szekkók díszítik szerdától a nagykanizsai református templom falait. A művek egy nagykanizsai kötődésű festőművész első kanizsai kiállítására invitálják az érdeklődőket. Szente..tovább olvasom
online
adás
Kövesse élőben a Kanizsa Tv adását!
kanizsa tv
magazin
Nézze vissza magazinjainkat online!
kanizsa tv
híradó
Nézze vissza napi híradónkat online!
Ismerje meg a Pannon Egyetem Nagykanizsai kampuszának életét!
mai műsor
19:10
Székely gazda
19:40
Info blokk, benne Napi Kanizsa, Kommentár nélkül
19:50
Sztárportré
20:20
Közösségi magány
20:45
Ökoportrék - Labanc, Ökoportrék Breuer
21:50
Info blokk, benne Híradó, Időjárás, Napi Kanizsa, Kommentár nélkül
22:00
Lapozó
híradó 2023.05.26

KÖZGYŰLÉSI SAJTÓTÁJÉKOZTATÓ - Szabó Szilárd testvére, a fizetésemelések és a parkolóépítések is szóba kerültek az ÉVE értékelőjén

FŐSZEREPBEN A MEGÚJULÓ ENERGIÁK - Nemzetközi nyári egyetemi programot tartott a PEN

GYŐZTES ZÁRÁS - Magabiztos játékkal búcsúztatta a szezont a kanizsai kosárcsapat

partnereink
Nagykanizsa Vagyongazdálkodási és Szolgáltató Zrt.
Nagykanizsa Online
VIA Kanizsa
Kanizsai Kulturális Központ
ZNET TELEKOM Zrt.
zalaerdő.hu
dzviz
Halis
MTVA2
Telefon: +36-93-787050; Telefax: +36-93-787050 Email: kanizsatv@kanizsatv.hu
Felügyeleti szerv: Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság 1015 Budapest, Ostrom u. 23-25. Telefonszám: (+36 1 457 7100) Web: www.nmhh.hu