+36-93-787050
Nagykanizsa, Sugár út 8.
 Régi oldal
kezdőlap / hírek / A matematika következett
2023. május 9. kedd 14:32
A matematika következett
Középszinten 70394, emelt szinten 4537 tanuló adott számot a tudásáról.
Nagykanizsa

Gráfok, százalékszámítás, függvények és halmazok is szerepeltek a mai középszintű matematikaérettségi feladatsorában. A megkérdezett tanulók szerint, nem volt nehéz a két részből álló feladatsor. Az országos statisztikai adatok alapján, ebből a tantárgyból középszinten 70394, emelt szinten 4537 tanuló adott számot a tudásáról. 

Ma reggel kilenc órakor a matematikával folytatódott az érettségi. Valószínűségszámítás, koordinátageometria, mértani sorozat és kétismeretlenes egyenlet is szerepelt a feladatlapokon. Az írásbeli vizsga két részből áll, középszinten az elsőre 45 perce volt a diákoknak, itt tizenkét rövid feladatot kellett megoldani. A másodikra 135 perc állt rendelkezésre. A vizsgáról kiérkező fiatalok megkönnyebbülve válaszoltak stábunknak, a többségük úgy érzi, nem voltak nehezek a feladatsorok.

– Szerintem elég jó lesz, de síkgeometria feladat is volt benne, amit inkább kihagytam volna, mert az nem a kedvencem. Amit magamtól elvártam az ötös, az szerintem sikerülni fog –mondta el Tüske Bence, a Dr. Mező Ferenc Gimnázium végzős diákja.

Bence mellett Leventének is szüksége lesz még a továbbiakban a matematikára és a ma szerzett pontokra, hiszen mind a ketten olyan irányba mennek tovább, ahol még kamatoztatni fogják a Mező-gimiben megszerzett tudást. Bence Győrbe készül a Széchényi Egyetemre járműmérnöknek, míg Levente Pécsre, építészmérnöki szakra.

– Szerintem nekem nagyon jól sikerült. egyébként elég könnyű feladatok voltak számomra. Kihoztam a legjobbat belőle. Igazából geometriai feladatok voltak többségében és valószínűségszámítás, ami sikerült nagyjából–vélekedett Balogh Levente, végzős diák.

Kelemen Sára sokat készült az érettségire, úgy érzi sikeresen zárta az eddigi két napot. Orvosnak készül, így a matematika és a fizika elkíséri a következő tanévekben

– Igazából valami ilyesmire számítottam, felkészültem, úgyhogy nekem úgy jól ment szerintem. Nem volt annyira nehéz, megoldható volt –árulta el Kelemen Sára.

Kiss Dávid kommunikáció-média szakra jelentkezett, ő az elmúlt két napot jól élte meg, hiszen nem okozott számára nehézséget a magyar és a matekfeladatsor. Történelemből viszont emelt szinten fog vizsgázni, de ott is jó eredményre számít.

– Mindenképpen könnyebbnek éreztem ezt az előző évekhez képest, én úgy gondolom, hogy egy nagyon könnyű érettségit raktak össze. Eddig a matekot és a magyart írtam meg, mind a kettőt könnyűnek találtam, úgy gondolom, hogy idén talán könnyebb lesz minden –hangsúlyozta Kiss Dávid, végzős diák

A diákok idén is használhatnak segédeszközöket: matematikából függvénytáblázatot, zsebszámológépet, körzőt, vonalzót és szögmérőt, szerdán a történelemvizsgán pedig az atlasz nyújt majd némi segítséget.

Galéria
további friss hírek
26
máj.
17:00
1
Nagykanizsa
SAJTÓTÁJÉKOZTATÓ A KÖZGYŰLÉSRŐL
26
máj.
17:00
1
Nagykanizsa
TALÁLKOZÁS VÉGVÁRI ÁDÁMMAL
26
máj.
14:53
4
Nagykanizsa
Angol nyelvű nyári egyetemi programot rendeztek csütörtök délután a Pannon Egyetem Nagykanizsa Körforgásos Gazdaság Egyetemi Központban.
26
máj.
14:50
4
Nagykanizsa
A II. világháború utáni magyar-jugoszláv kapcsolatokról és hírszerzésről szóló könyvet mutattak be szerda délután a Honvéd Kaszinóban.
26
máj.
14:46
4
Nagykanizsa
Minikoncertet adott csütörtök este a Plakát Ház udvarán Végvári Ádám.
Minikoncertet adott csütörtök este a Plakát Ház udvarán Végvári Ádám. Az örökifjú énekes fellépése egy előzetes, egy hangolódás volt a júniusi retroestre, amikoris több együttes..tovább olvasom
26
máj.
14:02
4
Nagykanizsa
Lovkó Csaba tanítványai 92-84-re verték a CVSE Vulkán-Fürdőt a Kanizsa Arénában.
Győzelemmel zárta az NB II Nyugati csoportjának 2022/23-as idényét a Kanizsa KK férfi kosárlabdacsapata. Lovkó Csaba tanítványai – akik már korábban bebiztosították harmadik helyüket a tabellán –..tovább olvasom
26
máj.
12:46
4
Nagykanizsa
A hétfői tanácskozás zárt ülésén 15 százalékos béremelést és négy havi jutalmat szavaztak meg az önkormányzati cégek vezetőinek.
26
máj.
12:43
4
Nagykanizsa
Tusrajzok, akvarellek, szekkók díszítik szerdától a nagykanizsai református templom falait.
Tusrajzok, akvarellek, szekkók díszítik szerdától a nagykanizsai református templom falait. A művek egy nagykanizsai kötődésű festőművész első kanizsai kiállítására invitálják az érdeklődőket. Szente..tovább olvasom
online
adás
Kövesse élőben a Kanizsa Tv adását!
kanizsa tv
magazin
Nézze vissza magazinjainkat online!
kanizsa tv
híradó
Nézze vissza napi híradónkat online!
Ismerje meg a Pannon Egyetem Nagykanizsai kampuszának életét!
mai műsor
18:00
Info blokk, benne Napi Kanizsa, Kommentár nélkül
18:10
Mise/Istentisztelet
19:10
Székely gazda
19:40
Info blokk, benne Napi Kanizsa, Kommentár nélkül
19:50
Sztárportré
20:20
Közösségi magány
20:45
Ökoportrék - Labanc, Ökoportrék Breuer
21:50
Info blokk, benne Híradó, Időjárás, Napi Kanizsa, Kommentár nélkül
22:00
Lapozó
híradó 2023.05.26

KÖZGYŰLÉSI SAJTÓTÁJÉKOZTATÓ - Szabó Szilárd testvére, a fizetésemelések és a parkolóépítések is szóba kerültek az ÉVE értékelőjén

FŐSZEREPBEN A MEGÚJULÓ ENERGIÁK - Nemzetközi nyári egyetemi programot tartott a PEN

GYŐZTES ZÁRÁS - Magabiztos játékkal búcsúztatta a szezont a kanizsai kosárcsapat

partnereink
Nagykanizsa Vagyongazdálkodási és Szolgáltató Zrt.
Nagykanizsa Online
VIA Kanizsa
Kanizsai Kulturális Központ
ZNET TELEKOM Zrt.
zalaerdő.hu
dzviz
Halis
MTVA2
Telefon: +36-93-787050; Telefax: +36-93-787050 Email: kanizsatv@kanizsatv.hu
Felügyeleti szerv: Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság 1015 Budapest, Ostrom u. 23-25. Telefonszám: (+36 1 457 7100) Web: www.nmhh.hu