+36-93-787050
Nagykanizsa, Sugár út 8.
 Régi oldal
kezdőlap / hírek / Színpadi sikerek
2023. május 9. kedd 14:23
Színpadi sikerek
A társulat tini csoportjába tartozó diákok is remekeltek nemrégiben, ők „A költő hazatér” vers- és prózamondó versenyen szereztek egy arany, egy ezüst és egy bronz elismerést.
Nagykanizsa

Ezüst minősítést szereztek a Honvéd Kaszinó Városi Színpad fiataljai a Weöres Sándor Országos Gyermekszínjátszó Találkozón. A társulat tini csoportjába tartozó diákok is remekeltek nemrégiben, ők „A költő hazatér” vers- és prózamondó versenyen szereztek egy arany, egy ezüst és egy bronz elismerést. 

A Lusta Henrik című darabbal vett részt a 17 fős kanizsai csapat az országos diákszínjátszó találkozó regionális döntőjén. Emellett az elmúlt hetekben három versmondó versenyen is megmérettették magukat a Honvéd Kaszinó Városi Színpadának tagjai.

– Nagyon szeretnek idejárni a gyerekek, nagyon szeretik azt, amivel foglalkozhatnak. Én azt gondolom, hogy azt is szeretik, amilyen légkör van teremtve köréjük. A versenyekre már hónapok óta készülünk, tehát náluk tudatosan megy, hogy mikor milyen versenyre készülünk. A tehetséggondozottaknak van két hetente különórájuk –nyilatkozta Szollár-Nikolics Zsanna, a Honvéd Kaszinó Városi Színpadának vezetője.

A 14 esztendős Kósa Hanna egy barátnője kapcsán ismerte meg a diákszínpadot és a csoport tevékenységét. Szerinte számos pluszt kapott a közösségtől.

– Körülbelül második óta foglalkozok énekkel. És először nagyon nem mertem színpadra állni, és ez a színjátszó kör adott nagyon sok bizalmat nekem. Azóta nem is nagyon izgulok előadások előtt, csak az a kicsi izgulás, ami benne van az emberekben, az azért megvan – árulta el Kósa Hanna.

Az elmúlt két-három hét eseménydús volt, ahogy a színjátszók vezetője is fogalmazott. Ezúttal Gyenese Szulamit, Beck Janka, Vass Virág és Révész Vanessza szerzett dobogós minősítést, de a tehetségek már készülnek az országos Gyurkovics Tibor versmondó verseny döntőjére.

 

Galéria
további friss hírek
26
máj.
17:00
1
Nagykanizsa
SAJTÓTÁJÉKOZTATÓ A KÖZGYŰLÉSRŐL
26
máj.
17:00
1
Nagykanizsa
TALÁLKOZÁS VÉGVÁRI ÁDÁMMAL
26
máj.
14:53
4
Nagykanizsa
Angol nyelvű nyári egyetemi programot rendeztek csütörtök délután a Pannon Egyetem Nagykanizsa Körforgásos Gazdaság Egyetemi Központban.
26
máj.
14:50
4
Nagykanizsa
A II. világháború utáni magyar-jugoszláv kapcsolatokról és hírszerzésről szóló könyvet mutattak be szerda délután a Honvéd Kaszinóban.
26
máj.
14:46
4
Nagykanizsa
Minikoncertet adott csütörtök este a Plakát Ház udvarán Végvári Ádám.
Minikoncertet adott csütörtök este a Plakát Ház udvarán Végvári Ádám. Az örökifjú énekes fellépése egy előzetes, egy hangolódás volt a júniusi retroestre, amikoris több együttes..tovább olvasom
26
máj.
14:02
4
Nagykanizsa
Lovkó Csaba tanítványai 92-84-re verték a CVSE Vulkán-Fürdőt a Kanizsa Arénában.
Győzelemmel zárta az NB II Nyugati csoportjának 2022/23-as idényét a Kanizsa KK férfi kosárlabdacsapata. Lovkó Csaba tanítványai – akik már korábban bebiztosították harmadik helyüket a tabellán –..tovább olvasom
26
máj.
12:46
4
Nagykanizsa
A hétfői tanácskozás zárt ülésén 15 százalékos béremelést és négy havi jutalmat szavaztak meg az önkormányzati cégek vezetőinek.
26
máj.
12:43
4
Nagykanizsa
Tusrajzok, akvarellek, szekkók díszítik szerdától a nagykanizsai református templom falait.
Tusrajzok, akvarellek, szekkók díszítik szerdától a nagykanizsai református templom falait. A művek egy nagykanizsai kötődésű festőművész első kanizsai kiállítására invitálják az érdeklődőket. Szente..tovább olvasom
online
adás
Kövesse élőben a Kanizsa Tv adását!
kanizsa tv
magazin
Nézze vissza magazinjainkat online!
kanizsa tv
híradó
Nézze vissza napi híradónkat online!
Ismerje meg a Pannon Egyetem Nagykanizsai kampuszának életét!
mai műsor
19:10
Székely gazda
19:40
Info blokk, benne Napi Kanizsa, Kommentár nélkül
19:50
Sztárportré
20:20
Közösségi magány
20:45
Ökoportrék - Labanc, Ökoportrék Breuer
21:50
Info blokk, benne Híradó, Időjárás, Napi Kanizsa, Kommentár nélkül
22:00
Lapozó
híradó 2023.05.26

KÖZGYŰLÉSI SAJTÓTÁJÉKOZTATÓ - Szabó Szilárd testvére, a fizetésemelések és a parkolóépítések is szóba kerültek az ÉVE értékelőjén

FŐSZEREPBEN A MEGÚJULÓ ENERGIÁK - Nemzetközi nyári egyetemi programot tartott a PEN

GYŐZTES ZÁRÁS - Magabiztos játékkal búcsúztatta a szezont a kanizsai kosárcsapat

partnereink
Nagykanizsa Vagyongazdálkodási és Szolgáltató Zrt.
Nagykanizsa Online
VIA Kanizsa
Kanizsai Kulturális Központ
ZNET TELEKOM Zrt.
zalaerdő.hu
dzviz
Halis
MTVA2
Telefon: +36-93-787050; Telefax: +36-93-787050 Email: kanizsatv@kanizsatv.hu
Felügyeleti szerv: Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság 1015 Budapest, Ostrom u. 23-25. Telefonszám: (+36 1 457 7100) Web: www.nmhh.hu