+36-93-787050
Nagykanizsa, Sugár út 8.
 Régi oldal
kezdőlap / hírek / Hétvégi piarista élmények
2023. május 3. szerda 14:51
Hétvégi piarista élmények
Ferenc pápával találkozhattak a kanizsai piarista iskola diákjai is, akik a hétvégén a piarista ifjúsági találkozón vettek részt.
Nagykanizsa

Ferenc pápával találkozhattak a kanizsai piarista iskola diákjai is, akik a hétvégén a piarista ifjúsági találkozón vettek részt. Közel egy évtizedes hagyománya van már ennek a programnak, amely idén egybeesett a pápalátogatás idejével.

A Piarista Ifjúsági Találkozónak csaknem 10 éves hagyománya van, tavasszal, egy hétvégén van alkalom arra, hogy az ország 7 intézményének diákjai megismerkedjenek, és együtt töltsenek pár napot. 180 piarista tanuló  érkezett a fővárosba az elmúlt hétvégén, Nagykanizsáról 35 diák vett részt a rendezvényen. Böszörményi Géza igazgató atya szerint magának a találkozónak is hatalmas jelentősége van.

–Amikor találkoznak ők egymással, akkor rengeteg olyan dolgot élnek meg, amit úgy éreznek, kapocs egymás között. Akár beszéd témák szintjén is: nálatok ez hogy van, picit más a diákmise, picit más a reggeli ima, picit mások az osztálykirándulások. De mégis alapvetően nagyon hasonló – fogalamzott  Böszörményi Géza, a  Piarista-iskola nagykanizsai igazgató atyája.

Ezekre a találkozókra rendszerint azok a diákok jelentkeznek, akikben megvan az érdeklődés, a nyitottság a többiek, a mélyebb emberi értékek iránt – fogalmazott az igazgató atya. Petrics Noémi  harmadik alkalommal vett részt az ifjúsági találkozón, elmondása szerint olyan élményekkel gazdagodott, melyek meghatározzák az egész életét.  

–Ferenc pápának ez volt a második látogatása, ez volt a második alkalom, hogy láthattam, másfél évvel ezelőtt az Eucharisztikus Kongresszuson is volt szerencsém részt venni. Nagyon tetszett az, hogy a mi nyelvünkön szólt hozzánk, nem egy emelkedett hangvételű szentbeszédet hallhattunk, hanem a mi nyelvünkön íródott, jó tanácsokat gyakorlatilag –mondta el Petrics Noémi, a Piarista-iskola 11.B osztáyos tanulója.

A kanizsai Piarista-iskola 11. B osztályának egy másik tanulója szintén csupa pozitívumról számolt be a hétvégi pápalátogatás és az ifjúsági találkozó kapcsán.

–Számomra egy fantasztikus élmény volt. Főleg azért is, mert a mi korosztályunkban rengetegen bújják a telefonjukat, és ez egy tipikusan olyan közösségi program volt, aminél nem ez a lényeg, hogy „jaj az interneten kinek hány lájkja van”. Itt személyesen ott vagyunk, pörgünk, táncolunk, együtt imádkozunk -emelte ki Kohlheb Virág Flóra, a Piarista-iskola 11.B osztályos tanulója.

A diákok élménybeszámolója az elmondottakon kívül sokkal részletesebb volt, a részletekről bővebben lesz szó későbbi magazinműsorunkban.  

Galéria
további friss hírek
26
máj.
17:00
1
Nagykanizsa
SAJTÓTÁJÉKOZTATÓ A KÖZGYŰLÉSRŐL
26
máj.
17:00
1
Nagykanizsa
TALÁLKOZÁS VÉGVÁRI ÁDÁMMAL
26
máj.
14:53
4
Nagykanizsa
Angol nyelvű nyári egyetemi programot rendeztek csütörtök délután a Pannon Egyetem Nagykanizsa Körforgásos Gazdaság Egyetemi Központban.
26
máj.
14:50
4
Nagykanizsa
A II. világháború utáni magyar-jugoszláv kapcsolatokról és hírszerzésről szóló könyvet mutattak be szerda délután a Honvéd Kaszinóban.
26
máj.
14:46
4
Nagykanizsa
Minikoncertet adott csütörtök este a Plakát Ház udvarán Végvári Ádám.
Minikoncertet adott csütörtök este a Plakát Ház udvarán Végvári Ádám. Az örökifjú énekes fellépése egy előzetes, egy hangolódás volt a júniusi retroestre, amikoris több együttes..tovább olvasom
26
máj.
14:02
4
Nagykanizsa
Lovkó Csaba tanítványai 92-84-re verték a CVSE Vulkán-Fürdőt a Kanizsa Arénában.
Győzelemmel zárta az NB II Nyugati csoportjának 2022/23-as idényét a Kanizsa KK férfi kosárlabdacsapata. Lovkó Csaba tanítványai – akik már korábban bebiztosították harmadik helyüket a tabellán –..tovább olvasom
26
máj.
12:46
4
Nagykanizsa
A hétfői tanácskozás zárt ülésén 15 százalékos béremelést és négy havi jutalmat szavaztak meg az önkormányzati cégek vezetőinek.
26
máj.
12:43
4
Nagykanizsa
Tusrajzok, akvarellek, szekkók díszítik szerdától a nagykanizsai református templom falait.
Tusrajzok, akvarellek, szekkók díszítik szerdától a nagykanizsai református templom falait. A művek egy nagykanizsai kötődésű festőművész első kanizsai kiállítására invitálják az érdeklődőket. Szente..tovább olvasom
online
adás
Kövesse élőben a Kanizsa Tv adását!
kanizsa tv
magazin
Nézze vissza magazinjainkat online!
kanizsa tv
híradó
Nézze vissza napi híradónkat online!
Ismerje meg a Pannon Egyetem Nagykanizsai kampuszának életét!
mai műsor
19:10
Székely gazda
19:40
Info blokk, benne Napi Kanizsa, Kommentár nélkül
19:50
Sztárportré
20:20
Közösségi magány
20:45
Ökoportrék - Labanc, Ökoportrék Breuer
21:50
Info blokk, benne Híradó, Időjárás, Napi Kanizsa, Kommentár nélkül
22:00
Lapozó
híradó 2023.05.26

KÖZGYŰLÉSI SAJTÓTÁJÉKOZTATÓ - Szabó Szilárd testvére, a fizetésemelések és a parkolóépítések is szóba kerültek az ÉVE értékelőjén

FŐSZEREPBEN A MEGÚJULÓ ENERGIÁK - Nemzetközi nyári egyetemi programot tartott a PEN

GYŐZTES ZÁRÁS - Magabiztos játékkal búcsúztatta a szezont a kanizsai kosárcsapat

partnereink
Nagykanizsa Vagyongazdálkodási és Szolgáltató Zrt.
Nagykanizsa Online
VIA Kanizsa
Kanizsai Kulturális Központ
ZNET TELEKOM Zrt.
zalaerdő.hu
dzviz
Halis
MTVA2
Telefon: +36-93-787050; Telefax: +36-93-787050 Email: kanizsatv@kanizsatv.hu
Felügyeleti szerv: Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság 1015 Budapest, Ostrom u. 23-25. Telefonszám: (+36 1 457 7100) Web: www.nmhh.hu