+36-93-787050
Nagykanizsa, Sugár út 8.
 Régi oldal
kezdőlap / hírek / Tisztelgés a pápa látogatása előtt
2023. április 27. csütörtök 15:13
Tisztelgés a pápa látogatása előtt
Egy különleges Krisztus-szobor kiállításával tiszteleg Ferenc pápa magyarországi látogatása előtt Kőhalmi Béla Zalamerenyén.
Zalamerenye

Az önkormányzati képviselő kertjében elhelyezett alkotás a magyarság és a kereszténység kapcsolatát szimbolizálja.

Április 28-án, eddigi regnálása alatt másodszor látogat Magyarországra őszentsége I. Ferenc pápa. A kiállított szobrot néhány évvel ezelőtt vásárolta Kőhalmi Béla, aki fontosnak érezte, hogy a jeles eseménynek valamilyen formában emléket állítson. 

–Úgy gondoltam, hogy ez a Magyar Életfa szoborforma, ez csaknem 1100 éves keresztény államiságunknak szép emléket állít. Tisztelgünk a pápa látogatása előtt, ugyanakkor a falunak is egy kis szépséget hoz – mondta el Kőhalmi Béla, Zalamerenye önkormányzati képviselője.

A Jézus Krisztust ábrázoló szobor különlegessége, hogy nem kereszt alakú. így a megfeszítés pillanata nem a hagyományos ábrázolásmódban látható rajta. Az életfa különböző levelei a Magyarországon élő nemzetiségeket szimbolizálják. A zalamerenyeiek életében mindig is fontos szerepet játszott a vallás.

–A szomszédok nagyon aktívan segítettek kicsit rendbe tenni a környezetét. A szomszédom festő, ő a falat rendezte, a szomszédasszonyom a kertet. Úgyhogy megvolt az összefogás. Szeretnénk egy kis ünnepséget is összehozni úgymond a szoboravatásra. A dalkör eljön, elénekeljük a magyar himnuszt, a pápai himnuszt és a hazánkért imát – tette hozzá Kőhalmi Béla.

Kőhalmi Béla stábunknak úgy fogalmazott, szeretné, ha a pápai látogatás hatással lenne az emberekre, akik visszatérnének a hit, a remény és a szeretet útjára.

Galéria
további friss hírek
26
máj.
17:00
1
Nagykanizsa
SAJTÓTÁJÉKOZTATÓ A KÖZGYŰLÉSRŐL
26
máj.
17:00
1
Nagykanizsa
TALÁLKOZÁS VÉGVÁRI ÁDÁMMAL
26
máj.
14:53
4
Nagykanizsa
Angol nyelvű nyári egyetemi programot rendeztek csütörtök délután a Pannon Egyetem Nagykanizsa Körforgásos Gazdaság Egyetemi Központban.
26
máj.
14:50
4
Nagykanizsa
A II. világháború utáni magyar-jugoszláv kapcsolatokról és hírszerzésről szóló könyvet mutattak be szerda délután a Honvéd Kaszinóban.
26
máj.
14:46
4
Nagykanizsa
Minikoncertet adott csütörtök este a Plakát Ház udvarán Végvári Ádám.
Minikoncertet adott csütörtök este a Plakát Ház udvarán Végvári Ádám. Az örökifjú énekes fellépése egy előzetes, egy hangolódás volt a júniusi retroestre, amikoris több együttes..tovább olvasom
26
máj.
14:02
4
Nagykanizsa
Lovkó Csaba tanítványai 92-84-re verték a CVSE Vulkán-Fürdőt a Kanizsa Arénában.
Győzelemmel zárta az NB II Nyugati csoportjának 2022/23-as idényét a Kanizsa KK férfi kosárlabdacsapata. Lovkó Csaba tanítványai – akik már korábban bebiztosították harmadik helyüket a tabellán –..tovább olvasom
26
máj.
12:46
4
Nagykanizsa
A hétfői tanácskozás zárt ülésén 15 százalékos béremelést és négy havi jutalmat szavaztak meg az önkormányzati cégek vezetőinek.
26
máj.
12:43
4
Nagykanizsa
Tusrajzok, akvarellek, szekkók díszítik szerdától a nagykanizsai református templom falait.
Tusrajzok, akvarellek, szekkók díszítik szerdától a nagykanizsai református templom falait. A művek egy nagykanizsai kötődésű festőművész első kanizsai kiállítására invitálják az érdeklődőket. Szente..tovább olvasom
online
adás
Kövesse élőben a Kanizsa Tv adását!
kanizsa tv
magazin
Nézze vissza magazinjainkat online!
kanizsa tv
híradó
Nézze vissza napi híradónkat online!
Ismerje meg a Pannon Egyetem Nagykanizsai kampuszának életét!
mai műsor
19:10
Székely gazda
19:40
Info blokk, benne Napi Kanizsa, Kommentár nélkül
19:50
Sztárportré
20:20
Közösségi magány
20:45
Ökoportrék - Labanc, Ökoportrék Breuer
21:50
Info blokk, benne Híradó, Időjárás, Napi Kanizsa, Kommentár nélkül
22:00
Lapozó
híradó 2023.05.26

KÖZGYŰLÉSI SAJTÓTÁJÉKOZTATÓ - Szabó Szilárd testvére, a fizetésemelések és a parkolóépítések is szóba kerültek az ÉVE értékelőjén

FŐSZEREPBEN A MEGÚJULÓ ENERGIÁK - Nemzetközi nyári egyetemi programot tartott a PEN

GYŐZTES ZÁRÁS - Magabiztos játékkal búcsúztatta a szezont a kanizsai kosárcsapat

partnereink
Nagykanizsa Vagyongazdálkodási és Szolgáltató Zrt.
Nagykanizsa Online
VIA Kanizsa
Kanizsai Kulturális Központ
ZNET TELEKOM Zrt.
zalaerdő.hu
dzviz
Halis
MTVA2
Telefon: +36-93-787050; Telefax: +36-93-787050 Email: kanizsatv@kanizsatv.hu
Felügyeleti szerv: Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság 1015 Budapest, Ostrom u. 23-25. Telefonszám: (+36 1 457 7100) Web: www.nmhh.hu