+36-93-787050
Nagykanizsa, Sugár út 8.
 Régi oldal
kezdőlap / hírek / Nem a státusztörvényre
2023. április 26. szerda 14:40
Nem a státusztörvényre
32 pedagógus írta alá a státusztörvény elleni tiltakozást a BLG-ben.
Nagykanizsa

A gimnázium tantestületének 17 tagja csatlakozott a hétfői országos sztrájkhoz. A résztvevők a törvénytervezet számos pontját elfogadhatatlannak tartják, így a napi munkaidő 12 órára való emelését, az ingyen elrendelhető 80 óra helyettesítést, valamint a saját tulajdonban lévő számítástechnikai eszközök megfigyelhetőségét.

Január 31-én, a figyelmeztető sztrájk évfordulóján harangszóval jelezték a BLG pedagógusai, hogy nem várhat tovább az oktatás reformja. Horváth Gábor, az intézmény tanára szerint a köznevelésben foglalkoztatottak jogállásáról szóló törvénytervezet pontjai az alapvetően is nagyon nehéz helyzetben lévő oktatási rendszert még inkább ellehetetleníti.

–Amik a leginkább vitatott pontjai ennek a tervezetnek, azok egy része tapasztalható a versenyszférában, adott esetben az infokommunikációs eszközöket a munkáltató vizsgálhatja. Tehát ha valaki mondjuk egy értékesítő cégnél van, navigációs nyomkövetéssel mondjuk joga van a munkáltatónak mindezt figyelemmel kísérnie. Nálunk is nyilván azok az eszközök, amelyeket a Tankerület bocsátott rendelkezésünkre, azzal semmi probléma nincs, ha a munka ellenőrzése folytán betekintenek, inkább a magánélet területe, ami egy érdekes kérdés, ez nincsen világosan szabályozva a törvénytervezetben –  emelte ki Horváth Gábor, a Batthyány Lajos Gimnázium tanára.

Amennyiben elfogadják a tervezetet, Horváth Gábor a következő tanévtől már nem is adhatna interjút az oktatás ügyéről. A BLG pedagógusai közleménybe foglalták a határozat hibáit, ebben kiemelték – egyebek mellett – a nevelőtestület autonómiájának megszüntetését és a jubileumi jutalom számításakor a táppénz, a GYED és GYES idejének kiesését. 

–Illetve ami még egy ódium, az a jelenlegi tiltakozásnak a módjai, hogy a petíciót azt több mint 20 ezren írták alá, illetve pontos számot most csak az egy héttel ezelőtti adatokhoz tudnék kötni, de az egy 4700 főnyi pedagógus, aki nyilatkozott a jövőbeni pályaelhagyás lehetőségéről. Na most ugye ez elsősorban Pesten lehet veszélyes, mivel ugye ott számos munkalehetőség áll rendelkezésre, illetve Nyugat-Magyarországon, ahol esetleg ki tudnak menni, de azért ha ez a realitás talajára ér, akkor az egy nagyon komoly kihívás lesz mindenki számára aki szereplő ebben a történetben – tette hozzá Horváth Gábor.

A januárban bemutatott tacepaok egyikén ez állt: BLG 2023 tanárok száma: 65. Elmúlt 10 évben érkezett kezdő tanárok száma: 1. Horváth Gábor hangsúlyozta: újra tárgyalóasztalhoz kell ülnie a kormány és a pedagógusok képviselőinek, hiszen ez a határozat nem oldja meg az egyre égetőbb tanárhiányt. A Batthyány Lajos Gimnázium tanárával készült interjút vágatlanul láthatják mai, Napi Kanizsa műsorunkban. 

Galéria
további friss hírek
26
máj.
17:00
1
Nagykanizsa
SAJTÓTÁJÉKOZTATÓ A KÖZGYŰLÉSRŐL
26
máj.
17:00
1
Nagykanizsa
TALÁLKOZÁS VÉGVÁRI ÁDÁMMAL
26
máj.
14:53
4
Nagykanizsa
Angol nyelvű nyári egyetemi programot rendeztek csütörtök délután a Pannon Egyetem Nagykanizsa Körforgásos Gazdaság Egyetemi Központban.
26
máj.
14:50
4
Nagykanizsa
A II. világháború utáni magyar-jugoszláv kapcsolatokról és hírszerzésről szóló könyvet mutattak be szerda délután a Honvéd Kaszinóban.
26
máj.
14:46
4
Nagykanizsa
Minikoncertet adott csütörtök este a Plakát Ház udvarán Végvári Ádám.
Minikoncertet adott csütörtök este a Plakát Ház udvarán Végvári Ádám. Az örökifjú énekes fellépése egy előzetes, egy hangolódás volt a júniusi retroestre, amikoris több együttes..tovább olvasom
26
máj.
14:02
4
Nagykanizsa
Lovkó Csaba tanítványai 92-84-re verték a CVSE Vulkán-Fürdőt a Kanizsa Arénában.
Győzelemmel zárta az NB II Nyugati csoportjának 2022/23-as idényét a Kanizsa KK férfi kosárlabdacsapata. Lovkó Csaba tanítványai – akik már korábban bebiztosították harmadik helyüket a tabellán –..tovább olvasom
26
máj.
12:46
4
Nagykanizsa
A hétfői tanácskozás zárt ülésén 15 százalékos béremelést és négy havi jutalmat szavaztak meg az önkormányzati cégek vezetőinek.
26
máj.
12:43
4
Nagykanizsa
Tusrajzok, akvarellek, szekkók díszítik szerdától a nagykanizsai református templom falait.
Tusrajzok, akvarellek, szekkók díszítik szerdától a nagykanizsai református templom falait. A művek egy nagykanizsai kötődésű festőművész első kanizsai kiállítására invitálják az érdeklődőket. Szente..tovább olvasom
online
adás
Kövesse élőben a Kanizsa Tv adását!
kanizsa tv
magazin
Nézze vissza magazinjainkat online!
kanizsa tv
híradó
Nézze vissza napi híradónkat online!
Ismerje meg a Pannon Egyetem Nagykanizsai kampuszának életét!
mai műsor
18:10
Mise/Istentisztelet
19:10
Székely gazda
19:40
Info blokk, benne Napi Kanizsa, Kommentár nélkül
19:50
Sztárportré
20:20
Közösségi magány
20:45
Ökoportrék - Labanc, Ökoportrék Breuer
21:50
Info blokk, benne Híradó, Időjárás, Napi Kanizsa, Kommentár nélkül
22:00
Lapozó
híradó 2023.05.26

KÖZGYŰLÉSI SAJTÓTÁJÉKOZTATÓ - Szabó Szilárd testvére, a fizetésemelések és a parkolóépítések is szóba kerültek az ÉVE értékelőjén

FŐSZEREPBEN A MEGÚJULÓ ENERGIÁK - Nemzetközi nyári egyetemi programot tartott a PEN

GYŐZTES ZÁRÁS - Magabiztos játékkal búcsúztatta a szezont a kanizsai kosárcsapat

partnereink
Nagykanizsa Vagyongazdálkodási és Szolgáltató Zrt.
Nagykanizsa Online
VIA Kanizsa
Kanizsai Kulturális Központ
ZNET TELEKOM Zrt.
zalaerdő.hu
dzviz
Halis
MTVA2
Telefon: +36-93-787050; Telefax: +36-93-787050 Email: kanizsatv@kanizsatv.hu
Felügyeleti szerv: Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság 1015 Budapest, Ostrom u. 23-25. Telefonszám: (+36 1 457 7100) Web: www.nmhh.hu