+36-93-787050
Nagykanizsa, Sugár út 8.
 Régi oldal
kezdőlap / hírek / Ökumenikus dicsőítő est
2023. április 26. szerda 12:51
Ökumenikus dicsőítő est
Ökumenikus programot szervezett a Magvető Közösség a Medgyaszay Házban.
Nagykanizsa

Ökumenikus programot szervezett a Magvető Közösség a Medgyaszay Házban. Az Isten dicsőségének hirdetésre tartott eseményen Varga László megyéspüspök és Juhász Márton is részt vett. A Magyar Református Szeretetszolgálat ügyvezetője a törökországi földrengést követő mentőakcióban operatív vezetőként dolgozott.

A Magvető Közösség harmadszor szervezte meg a programot, amit félévente tartanak, zenés énekekkel színesítve. A szervezők szándéka, hogy a különböző felekezetek ne külön, hanem közösen, együttműködve dicsőítsék az Urat. Ez egy jövőkép is lehet az egyházak kapcsolatai között- emelte ki Némethné Horváth Emília, a Magvető Közösség vezetője.

– Ez az, ami közös bennünk, sok minden van a mi más, de itt azt próbáljuk összegyűjteni, ami közös bennünk, ami egyesít bennünket. És bárki, akinek az élete középpontja Jézus, az jöjjön hozzánk, és akkor itt egy olyan szép estet tudunk együtt tartani, aminek a lényege, dicsőítő énekek, és a közösség vezetők, meg akik kaptak olyan karizmát, azok hangosan mernek énekelni, énekek között, alatt fognak énekelni. A zenei szolgálatot mi a Magvető Közösség végezzük egy két vendég barátunkkal együtt – hangsúlyozta Némethné Horváth Emília, a Magvető Közösség vezetője.

Minden alkalommal van egy személy, aki tanúságot tesz. A tanúságtételek mondanivalója, Jézus felismerése a mai világban és emberekben, helyzetekben. Hella Ferenc református lelkész is fontosnak tartja az ökumenikus szerveződéseket, hiszen az aktuális bizonyosságtevők fontos üzeneteket adnak át a híveknek. 

– Tulajdonképpen ez a bizonyságtevős rész ez azt jelenti, hogy arról kérdezzük, illetve arról fog beszélni a Juhász Márton ügyvezető igazgató úr, hogy számára mit jelent a hit. Hogyan tudja ezt a szolgálatot végezni, mi az, ami lelkesíti mondjuk, vagy ki az, aki lelkesíti, azokban a szolgálatokban, amiket végez.- mondta el Hella Ferenc, református esperes. 

A szervezők bíznak a folytatásban. Az estét egy pogácsaparti és beszélgetés zárta.

Galéria
további friss hírek
26
máj.
17:00
1
Nagykanizsa
SAJTÓTÁJÉKOZTATÓ A KÖZGYŰLÉSRŐL
26
máj.
17:00
1
Nagykanizsa
TALÁLKOZÁS VÉGVÁRI ÁDÁMMAL
26
máj.
14:53
4
Nagykanizsa
Angol nyelvű nyári egyetemi programot rendeztek csütörtök délután a Pannon Egyetem Nagykanizsa Körforgásos Gazdaság Egyetemi Központban.
26
máj.
14:50
4
Nagykanizsa
A II. világháború utáni magyar-jugoszláv kapcsolatokról és hírszerzésről szóló könyvet mutattak be szerda délután a Honvéd Kaszinóban.
26
máj.
14:46
4
Nagykanizsa
Minikoncertet adott csütörtök este a Plakát Ház udvarán Végvári Ádám.
Minikoncertet adott csütörtök este a Plakát Ház udvarán Végvári Ádám. Az örökifjú énekes fellépése egy előzetes, egy hangolódás volt a júniusi retroestre, amikoris több együttes..tovább olvasom
26
máj.
14:02
4
Nagykanizsa
Lovkó Csaba tanítványai 92-84-re verték a CVSE Vulkán-Fürdőt a Kanizsa Arénában.
Győzelemmel zárta az NB II Nyugati csoportjának 2022/23-as idényét a Kanizsa KK férfi kosárlabdacsapata. Lovkó Csaba tanítványai – akik már korábban bebiztosították harmadik helyüket a tabellán –..tovább olvasom
26
máj.
12:46
4
Nagykanizsa
A hétfői tanácskozás zárt ülésén 15 százalékos béremelést és négy havi jutalmat szavaztak meg az önkormányzati cégek vezetőinek.
26
máj.
12:43
4
Nagykanizsa
Tusrajzok, akvarellek, szekkók díszítik szerdától a nagykanizsai református templom falait.
Tusrajzok, akvarellek, szekkók díszítik szerdától a nagykanizsai református templom falait. A művek egy nagykanizsai kötődésű festőművész első kanizsai kiállítására invitálják az érdeklődőket. Szente..tovább olvasom
online
adás
Kövesse élőben a Kanizsa Tv adását!
kanizsa tv
magazin
Nézze vissza magazinjainkat online!
kanizsa tv
híradó
Nézze vissza napi híradónkat online!
Ismerje meg a Pannon Egyetem Nagykanizsai kampuszának életét!
mai műsor
19:40
Info blokk, benne Napi Kanizsa, Kommentár nélkül
19:50
Sztárportré
20:20
Közösségi magány
20:45
Ökoportrék - Labanc, Ökoportrék Breuer
21:50
Info blokk, benne Híradó, Időjárás, Napi Kanizsa, Kommentár nélkül
22:00
Lapozó
híradó 2023.05.26

KÖZGYŰLÉSI SAJTÓTÁJÉKOZTATÓ - Szabó Szilárd testvére, a fizetésemelések és a parkolóépítések is szóba kerültek az ÉVE értékelőjén

FŐSZEREPBEN A MEGÚJULÓ ENERGIÁK - Nemzetközi nyári egyetemi programot tartott a PEN

GYŐZTES ZÁRÁS - Magabiztos játékkal búcsúztatta a szezont a kanizsai kosárcsapat

partnereink
Nagykanizsa Vagyongazdálkodási és Szolgáltató Zrt.
Nagykanizsa Online
VIA Kanizsa
Kanizsai Kulturális Központ
ZNET TELEKOM Zrt.
zalaerdő.hu
dzviz
Halis
MTVA2
Telefon: +36-93-787050; Telefax: +36-93-787050 Email: kanizsatv@kanizsatv.hu
Felügyeleti szerv: Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság 1015 Budapest, Ostrom u. 23-25. Telefonszám: (+36 1 457 7100) Web: www.nmhh.hu