+36-93-787050
Nagykanizsa, Sugár út 8.
 Régi oldal
kezdőlap / hírek / Nagyböjti lelki nap
2023. április 5. szerda 11:53
Nagyböjti lelki nap
Nagyböjti lelki napot tartottak a Piarista-iskolában.
Nagykanizsa

Nagyböjti lelki napot tartottak a Piarista-iskolában. Az intézmény gimnazistái a Rád Találtam Dicsőítő Csoport műsorán vettek részt, ahol a zenés programon keresztül élhették meg hitüket.

A lelki napnak komoly hagyománya van a piaristáknál, a zalaegerszegi csoport pedig több éve vesz részt a programon. Sziráki Péter fő szervező szerint fontos, hogy a fiatalok nyelvén kommunikáljanak, és így kerüljenek közelebb a hitükhöz. Ő saját példáján keresztül igyekszik utat mutatni.

- Valahol ez az érzelmi hullámzás jellemző a fiatalságra, nem tudják még azt, hogy mit kezdjenek az életükkel. Volt, amikor odajöttek és megöleltek a tanúságtétel után. Volt, hogy hetekkel később kaptunk egy visszajelző e-mailt vagy egy beírást az internetes oldalunkra, hogy mennyire jó volt nekik és mennyit segített. De volt, hogy valaki évekkel később jön vissza, itt nem lehet azt felmérni, hogy kiben mi csapódik le. 10-15 év múlva, amikor felnőtt lesz belőlük, talán csak egy apró kis morzsa, egy kincs az, ami megmarad ebből a napból – emelte ki Sziráki Péter, a Rád Találtam Dicsőítő Csoport fő szervezője.

A diákok számára is fontosak ezek a lelki napok, akadt olyan résztvevő is, aki már lezárta középiskolai tanulmányait, mégis visszatért az eseményre. Ladányi Bálint szerint az ilyen rendezvényekkel méltó módon lehet tartani a nagyböjt szellemiségét.

–A nagyböjtöt elsősorban a megnyugvás időszakára használom. A mai felgyorsult világunkban folyamatosan csak rohanunk. Azt gondolom, hogy elengedhetetlen, hogy kicsit elcsendesedjünk magunk körül és megtaláljuk azokat a pillanatokat, amikor elgondolkodhatunk – árulta el Ladányi Bálint.

A fiatalok egy része az érettségire készül, a pedagógusok szerint ezért is fontos, hogy legyen egy nap, amikor lelkileg feltöltődhetnek.

- Akik most jöttek kilencedikbe, többségük nem vett még részt ilyen lelki napon. Ahogy látom, kicsit meg vannak illetődve, de a többségnek szerintem tetszik – jegyezte meg Fehér Katalin, a Piarista-Iskola pedagógusa.

A gimnazisták programjával párhuzamosan az alsósok is lelki napon vettek részt.

Galéria
további friss hírek
26
máj.
17:00
1
Nagykanizsa
SAJTÓTÁJÉKOZTATÓ A KÖZGYŰLÉSRŐL
26
máj.
17:00
1
Nagykanizsa
TALÁLKOZÁS VÉGVÁRI ÁDÁMMAL
26
máj.
14:53
4
Nagykanizsa
Angol nyelvű nyári egyetemi programot rendeztek csütörtök délután a Pannon Egyetem Nagykanizsa Körforgásos Gazdaság Egyetemi Központban.
26
máj.
14:50
4
Nagykanizsa
A II. világháború utáni magyar-jugoszláv kapcsolatokról és hírszerzésről szóló könyvet mutattak be szerda délután a Honvéd Kaszinóban.
26
máj.
14:46
4
Nagykanizsa
Minikoncertet adott csütörtök este a Plakát Ház udvarán Végvári Ádám.
Minikoncertet adott csütörtök este a Plakát Ház udvarán Végvári Ádám. Az örökifjú énekes fellépése egy előzetes, egy hangolódás volt a júniusi retroestre, amikoris több együttes..tovább olvasom
26
máj.
14:02
4
Nagykanizsa
Lovkó Csaba tanítványai 92-84-re verték a CVSE Vulkán-Fürdőt a Kanizsa Arénában.
Győzelemmel zárta az NB II Nyugati csoportjának 2022/23-as idényét a Kanizsa KK férfi kosárlabdacsapata. Lovkó Csaba tanítványai – akik már korábban bebiztosították harmadik helyüket a tabellán –..tovább olvasom
26
máj.
12:46
4
Nagykanizsa
A hétfői tanácskozás zárt ülésén 15 százalékos béremelést és négy havi jutalmat szavaztak meg az önkormányzati cégek vezetőinek.
26
máj.
12:43
4
Nagykanizsa
Tusrajzok, akvarellek, szekkók díszítik szerdától a nagykanizsai református templom falait.
Tusrajzok, akvarellek, szekkók díszítik szerdától a nagykanizsai református templom falait. A művek egy nagykanizsai kötődésű festőművész első kanizsai kiállítására invitálják az érdeklődőket. Szente..tovább olvasom
online
adás
Kövesse élőben a Kanizsa Tv adását!
kanizsa tv
magazin
Nézze vissza magazinjainkat online!
kanizsa tv
híradó
Nézze vissza napi híradónkat online!
Ismerje meg a Pannon Egyetem Nagykanizsai kampuszának életét!
mai műsor
19:10
Székely gazda
19:40
Info blokk, benne Napi Kanizsa, Kommentár nélkül
19:50
Sztárportré
20:20
Közösségi magány
20:45
Ökoportrék - Labanc, Ökoportrék Breuer
21:50
Info blokk, benne Híradó, Időjárás, Napi Kanizsa, Kommentár nélkül
22:00
Lapozó
híradó 2023.05.26

KÖZGYŰLÉSI SAJTÓTÁJÉKOZTATÓ - Szabó Szilárd testvére, a fizetésemelések és a parkolóépítések is szóba kerültek az ÉVE értékelőjén

FŐSZEREPBEN A MEGÚJULÓ ENERGIÁK - Nemzetközi nyári egyetemi programot tartott a PEN

GYŐZTES ZÁRÁS - Magabiztos játékkal búcsúztatta a szezont a kanizsai kosárcsapat

partnereink
Nagykanizsa Vagyongazdálkodási és Szolgáltató Zrt.
Nagykanizsa Online
VIA Kanizsa
Kanizsai Kulturális Központ
ZNET TELEKOM Zrt.
zalaerdő.hu
dzviz
Halis
MTVA2
Telefon: +36-93-787050; Telefax: +36-93-787050 Email: kanizsatv@kanizsatv.hu
Felügyeleti szerv: Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság 1015 Budapest, Ostrom u. 23-25. Telefonszám: (+36 1 457 7100) Web: www.nmhh.hu