+36-93-787050
Nagykanizsa, Sugár út 8.
 Régi oldal
kezdőlap / hírek / Épül a kerékpárhálózat Murakeresztúron
2023. március 30. csütörtök 14:02
Épül a kerékpárhálózat Murakeresztúron
50 százalékos készültségnél tart a Molnári-Murakeresztúr-Őrtilos falvakat összekötő kerékpárút kiépítése.
Murakeresztúr

50 százalékos készültségnél tart a Molnári-Murakeresztúr-Őrtilos falvakat összekötő kerékpárút kiépítése. A „Kerékpárforgalmi útvonal kialakítása Murakeresztúr térségben” projekt keresztúri, 10 kilométeres szakaszán dolgoznak jelenleg a szakemberek. A befejezés szeptemberre várható.  

A település 2020-ban nyert el azt a TOP-os pályázatot, amellyel megvalósul az összesen 970 millió forintos beruházás. A nyomvonal Molnári határától a Mura-mentén végig húzódó töltésen, illetve helyenként mellette vezet egészen Somogy megye határáig. A projekt részeként biztosítva lesz a megfelelő burkolatminőség és szélesség, a táblázás és az információs rendszer kialakítása, valamint a kerékpárosbarát pihenőhelyek létesítése.

–020-ban nyertük el és a kivitelezési munkálatok tavaly év vége fele kezdődtek el, de a munkák oroszlán részét januárban kezdték el és várhatóan az útvonal kialakítása az aszfaltozás most is látjuk, hogy elég nagy felszínen elég hosszú területen megvalósult már, remélhetőleg júniusig meglesznek, a teljes projekt befejezése szeptember végére várható - vélekedett Polgár Róbert, Murakeresztúr polgármestere.

Az Amazonas Europe kerékpárhálózat részét fogja képezni a most készülő szakasz, amely a Duna, Dráva, Mura folyók mentén lévő természeti értékeket hivatott bemutatni.

–Én úgy gondolom, hogy jelentős, talán az utóbbi év, Murakeresztúr életében a legnagyobb turisztikai fejlesztése lesz ez, nyilván itt megy Murakeresztúr mellett. Mi Murakeresztúron a testülettel, az önkormányzattal folyamatosan az elmúlt években is, de most különösen is figyelünk arra, hogy tudjunk majd kínálni az erre kerekezőknek látványosságot, programot - tette hozzá Polgár Róbert.

A projekt célja, hogy olyan, a fenntartható közlekedés feltételeit megteremtő és erősítő közlekedésfejlesztési intézkedések valósuljanak meg Molnári, Murakeresztúr és Belezna térségében, amelyek hozzájárulnak az éghajlatváltozás mérsékléséhez, a szén-dioxid kibocsátás csökkentéséhez, és az élhető települési környezet kialakulásához.

Galéria
további friss hírek
26
máj.
17:00
1
Nagykanizsa
SAJTÓTÁJÉKOZTATÓ A KÖZGYŰLÉSRŐL
26
máj.
17:00
1
Nagykanizsa
TALÁLKOZÁS VÉGVÁRI ÁDÁMMAL
26
máj.
14:53
4
Nagykanizsa
Angol nyelvű nyári egyetemi programot rendeztek csütörtök délután a Pannon Egyetem Nagykanizsa Körforgásos Gazdaság Egyetemi Központban.
26
máj.
14:50
4
Nagykanizsa
A II. világháború utáni magyar-jugoszláv kapcsolatokról és hírszerzésről szóló könyvet mutattak be szerda délután a Honvéd Kaszinóban.
26
máj.
14:46
4
Nagykanizsa
Minikoncertet adott csütörtök este a Plakát Ház udvarán Végvári Ádám.
Minikoncertet adott csütörtök este a Plakát Ház udvarán Végvári Ádám. Az örökifjú énekes fellépése egy előzetes, egy hangolódás volt a júniusi retroestre, amikoris több együttes..tovább olvasom
26
máj.
14:02
4
Nagykanizsa
Lovkó Csaba tanítványai 92-84-re verték a CVSE Vulkán-Fürdőt a Kanizsa Arénában.
Győzelemmel zárta az NB II Nyugati csoportjának 2022/23-as idényét a Kanizsa KK férfi kosárlabdacsapata. Lovkó Csaba tanítványai – akik már korábban bebiztosították harmadik helyüket a tabellán –..tovább olvasom
26
máj.
12:46
4
Nagykanizsa
A hétfői tanácskozás zárt ülésén 15 százalékos béremelést és négy havi jutalmat szavaztak meg az önkormányzati cégek vezetőinek.
26
máj.
12:43
4
Nagykanizsa
Tusrajzok, akvarellek, szekkók díszítik szerdától a nagykanizsai református templom falait.
Tusrajzok, akvarellek, szekkók díszítik szerdától a nagykanizsai református templom falait. A művek egy nagykanizsai kötődésű festőművész első kanizsai kiállítására invitálják az érdeklődőket. Szente..tovább olvasom
online
adás
Kövesse élőben a Kanizsa Tv adását!
kanizsa tv
magazin
Nézze vissza magazinjainkat online!
kanizsa tv
híradó
Nézze vissza napi híradónkat online!
Ismerje meg a Pannon Egyetem Nagykanizsai kampuszának életét!
mai műsor
19:10
Székely gazda
19:40
Info blokk, benne Napi Kanizsa, Kommentár nélkül
19:50
Sztárportré
20:20
Közösségi magány
20:45
Ökoportrék - Labanc, Ökoportrék Breuer
21:50
Info blokk, benne Híradó, Időjárás, Napi Kanizsa, Kommentár nélkül
22:00
Lapozó
híradó 2023.05.26

KÖZGYŰLÉSI SAJTÓTÁJÉKOZTATÓ - Szabó Szilárd testvére, a fizetésemelések és a parkolóépítések is szóba kerültek az ÉVE értékelőjén

FŐSZEREPBEN A MEGÚJULÓ ENERGIÁK - Nemzetközi nyári egyetemi programot tartott a PEN

GYŐZTES ZÁRÁS - Magabiztos játékkal búcsúztatta a szezont a kanizsai kosárcsapat

partnereink
Nagykanizsa Vagyongazdálkodási és Szolgáltató Zrt.
Nagykanizsa Online
VIA Kanizsa
Kanizsai Kulturális Központ
ZNET TELEKOM Zrt.
zalaerdő.hu
dzviz
Halis
MTVA2
Telefon: +36-93-787050; Telefax: +36-93-787050 Email: kanizsatv@kanizsatv.hu
Felügyeleti szerv: Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság 1015 Budapest, Ostrom u. 23-25. Telefonszám: (+36 1 457 7100) Web: www.nmhh.hu