+36-93-787050
Nagykanizsa, Sugár út 8.
 Régi oldal
kezdőlap / hírek / Epigramma
2023. március 30. csütörtök 13:58
Epigramma
Becskei Andor szobrászművész és Gál Barbara grafikusművész közös kiállítása látható szerdától a Hevesi Sándor Művelődési Központban.
Nagykanizsa

Becskei Andor szobrászművész és Gál Barbara grafikusművész közös kiállítása látható szerdától a Hevesi Sándor Művelődési Központban. A fiatal, Magyarszerdahelyen élő művészházaspár önállóan először mutatkozik be Nagykanizsán. Az alkotók az útkeresést és a kettejük közti csendes diskurzus vizuális lenyomatát vonultatják fel az Epigramma című tárlattal.

Gál Barbara és Becskei Andor pár éve a Magyar Képzőművészeti Egyetemen szerzett diplomát. Közös útjuk során mintegy két éve Magyarszerdahelyre költöztek. A Tavaszi Művészeti Fesztivál részeként pedig most válogatott kiállítással állnak a művészetkedvelők elé.  

–Igyekeztünk összehangoltan készülni a kiállításra. Az Epigramma cím alatt összefoglaltuk a közös alkotótevékenységünket, én fotókkal és grafikákkal készültem. Reméljük, hogy ez az egymásra hatás és kölcsönhatás ez visszaköszön a látogatóknak is - hangsúlyozta Gál Barbara grafikusművész.

Barbara analóg és klasszikus fotóművészeti technikákkal foglalkozik, amit az egyetemen ismert meg, de az alapvetően grafikus fiatal sokszor belerajzol, belefest a képekbe. Becskei Andor a bronzszobrok mellett acélalkotásokat készít, a kemény és rideg anyagot próbálja kissé feloldani.

–Nekem leginkább ezek a munkák, ami mögöttem is van, ezek a szövedékszerű szobrok, amik meghatározzák a szobrászatomat. Igazából ezek a szobrok a munkafolyamatukból adódóan válnak érdekessé. Pontonként hegesztem össze a szobrokat, nincs egy előre megtervezett plasztika, hanem a hegesztési hő okozta torzulás alakítja a szobrot ilyenné amilyen - mondta el Becskei Andor szobrászművész.

A két feltörekvő művész munkáiban a lágyság és a frissesség mellett a természet is megjelenik, hangzott el a kiállításmegnyitón.

–Andor inkább az ipari közegből indul ki, azt próbálja visszavezetni a természetbe, természetes formát adni a műveknek. Barbara pedig inkább a természetben talál meg egy pillanatot, amit ki próbál emelni. Mindketten máshonnan közelítik meg, de a természetközeliség mindkettőnél abszolút megnyilvánul - emelte ki Pisnjak Atilla művészettörténész.

Az összefűződő szobrok, a grafikák és a fotók olyanok, mint a rövid tömör epigrammák az alkotók szerint. A művekben felfedezhető a párhuzam, a kérdés vagy éppen egy felelet. A kiállítás április 28-ig megtekinthető az Ősze András galériában. 

Galéria
további friss hírek
26
máj.
17:00
1
Nagykanizsa
SAJTÓTÁJÉKOZTATÓ A KÖZGYŰLÉSRŐL
26
máj.
17:00
1
Nagykanizsa
TALÁLKOZÁS VÉGVÁRI ÁDÁMMAL
26
máj.
14:53
4
Nagykanizsa
Angol nyelvű nyári egyetemi programot rendeztek csütörtök délután a Pannon Egyetem Nagykanizsa Körforgásos Gazdaság Egyetemi Központban.
26
máj.
14:50
4
Nagykanizsa
A II. világháború utáni magyar-jugoszláv kapcsolatokról és hírszerzésről szóló könyvet mutattak be szerda délután a Honvéd Kaszinóban.
26
máj.
14:46
4
Nagykanizsa
Minikoncertet adott csütörtök este a Plakát Ház udvarán Végvári Ádám.
Minikoncertet adott csütörtök este a Plakát Ház udvarán Végvári Ádám. Az örökifjú énekes fellépése egy előzetes, egy hangolódás volt a júniusi retroestre, amikoris több együttes..tovább olvasom
26
máj.
14:02
4
Nagykanizsa
Lovkó Csaba tanítványai 92-84-re verték a CVSE Vulkán-Fürdőt a Kanizsa Arénában.
Győzelemmel zárta az NB II Nyugati csoportjának 2022/23-as idényét a Kanizsa KK férfi kosárlabdacsapata. Lovkó Csaba tanítványai – akik már korábban bebiztosították harmadik helyüket a tabellán –..tovább olvasom
26
máj.
12:46
4
Nagykanizsa
A hétfői tanácskozás zárt ülésén 15 százalékos béremelést és négy havi jutalmat szavaztak meg az önkormányzati cégek vezetőinek.
26
máj.
12:43
4
Nagykanizsa
Tusrajzok, akvarellek, szekkók díszítik szerdától a nagykanizsai református templom falait.
Tusrajzok, akvarellek, szekkók díszítik szerdától a nagykanizsai református templom falait. A művek egy nagykanizsai kötődésű festőművész első kanizsai kiállítására invitálják az érdeklődőket. Szente..tovább olvasom
online
adás
Kövesse élőben a Kanizsa Tv adását!
kanizsa tv
magazin
Nézze vissza magazinjainkat online!
kanizsa tv
híradó
Nézze vissza napi híradónkat online!
Ismerje meg a Pannon Egyetem Nagykanizsai kampuszának életét!
mai műsor
19:10
Székely gazda
19:40
Info blokk, benne Napi Kanizsa, Kommentár nélkül
19:50
Sztárportré
20:20
Közösségi magány
20:45
Ökoportrék - Labanc, Ökoportrék Breuer
21:50
Info blokk, benne Híradó, Időjárás, Napi Kanizsa, Kommentár nélkül
22:00
Lapozó
híradó 2023.05.26

KÖZGYŰLÉSI SAJTÓTÁJÉKOZTATÓ - Szabó Szilárd testvére, a fizetésemelések és a parkolóépítések is szóba kerültek az ÉVE értékelőjén

FŐSZEREPBEN A MEGÚJULÓ ENERGIÁK - Nemzetközi nyári egyetemi programot tartott a PEN

GYŐZTES ZÁRÁS - Magabiztos játékkal búcsúztatta a szezont a kanizsai kosárcsapat

partnereink
Nagykanizsa Vagyongazdálkodási és Szolgáltató Zrt.
Nagykanizsa Online
VIA Kanizsa
Kanizsai Kulturális Központ
ZNET TELEKOM Zrt.
zalaerdő.hu
dzviz
Halis
MTVA2
Telefon: +36-93-787050; Telefax: +36-93-787050 Email: kanizsatv@kanizsatv.hu
Felügyeleti szerv: Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság 1015 Budapest, Ostrom u. 23-25. Telefonszám: (+36 1 457 7100) Web: www.nmhh.hu