+36-93-787050
Nagykanizsa, Sugár út 8.
 Régi oldal
kezdőlap / hírek / Iparkamarai nyílt nap
2023. március 30. csütörtök 11:15
Iparkamarai nyílt nap
Pályaorientációs nyílt napot tartott hétfőn a Zala Megyei Kereskedelmi- és Iparkamara Nagykanizsán.
Nagykanizsa
 

Pályaorientációs nyílt napot tartott hétfőn a Zala Megyei Kereskedelmi- és Iparkamara Nagykanizsán. A Tankerület és a Szakképzési Centrum együttműködésével létrehozott program tájékoztatást nyújtott az általános iskolai tanároknak a szakképzési rendszer működéséről. 

A Zsigmondy Vilmos Technikum adott helyet a program első részének, ahol a résztvevők elméleti oktatást kaptak a szakképzési modell lehetőségeiről, majd mind a három kanizsai technikum tanműhelyébe ellátogattak.  

–Minden évben próbálunk segíteni azoknak a pedagógusoknak, pályaválasztásban közreműködő tanároknak abban, hogy ezt az új rendszert megismerhessék, betekinthessenek a technikumok életébe, láthassák, hogy milyen szakmákat lehet ma Nagykanizsán elsajátítani, és ezzel is próbáljuk segíteni a munkájukat, hiszen majd hozzájuk fordulnak a pályaválasztó diákok, így egyszerűbben tudnak segíteni nekik –  mondta el Bangó-Rodek Viktória, a Zala Megyei Kereskedelmi- és Iparkamara szakképzésért felelős szakmai vezetője.

Bene Csaba, a Nagykanizsai Szakképzési Centrum kancellárja hangsúlyozta, a pályaválasztásban közreműködő pedagógusok megfelelő tájékozottsága a diákoknak is segít abban, hogy a számukra legideálisabb úton tudjanak továbbtanulni. 

–A legfontosabb általános iskolában a pályaválasztásnál az, hogy az általános iskolában a pedagógusok segítsenek megtalálni azt a pályát, azt a szakmát, ami a gyerek érdeklődésének és képességeinek legjobban megfelel. Ezt szeretnénk elérni, hogy ilyen szemlélettel tudják irányítani a gyerekeket a középfokú oktatásba, nem versenyezve a gimnáziummal, mert természetesen a kiváló képességű gyereknek, aki orvos akarna lenni, vagy ügyvéd akarna lenni, annak nem a szakképzésben a helye – emelte ki Bene Csaba, a Nagykanizsai Szakképzési Centrum kancellára.

A szervezők hozzátették: ha valaki viszont a mérnöki pályát választaná, annak a szakképzés remek lehetőségeket tud nyújtani, hiszen innen is egyenes út vezethet a felsőoktatásba. Az előadásokból a szakmunkásképzés ismertetése sem maradt ki, mivel jelenleg ők a legkeresettebbek a munkaerőpiacon.

Galéria
további friss hírek
26
máj.
17:00
1
Nagykanizsa
SAJTÓTÁJÉKOZTATÓ A KÖZGYŰLÉSRŐL
26
máj.
17:00
1
Nagykanizsa
TALÁLKOZÁS VÉGVÁRI ÁDÁMMAL
26
máj.
14:53
4
Nagykanizsa
Angol nyelvű nyári egyetemi programot rendeztek csütörtök délután a Pannon Egyetem Nagykanizsa Körforgásos Gazdaság Egyetemi Központban.
26
máj.
14:50
4
Nagykanizsa
A II. világháború utáni magyar-jugoszláv kapcsolatokról és hírszerzésről szóló könyvet mutattak be szerda délután a Honvéd Kaszinóban.
26
máj.
14:46
4
Nagykanizsa
Minikoncertet adott csütörtök este a Plakát Ház udvarán Végvári Ádám.
Minikoncertet adott csütörtök este a Plakát Ház udvarán Végvári Ádám. Az örökifjú énekes fellépése egy előzetes, egy hangolódás volt a júniusi retroestre, amikoris több együttes..tovább olvasom
26
máj.
14:02
4
Nagykanizsa
Lovkó Csaba tanítványai 92-84-re verték a CVSE Vulkán-Fürdőt a Kanizsa Arénában.
Győzelemmel zárta az NB II Nyugati csoportjának 2022/23-as idényét a Kanizsa KK férfi kosárlabdacsapata. Lovkó Csaba tanítványai – akik már korábban bebiztosították harmadik helyüket a tabellán –..tovább olvasom
26
máj.
12:46
4
Nagykanizsa
A hétfői tanácskozás zárt ülésén 15 százalékos béremelést és négy havi jutalmat szavaztak meg az önkormányzati cégek vezetőinek.
26
máj.
12:43
4
Nagykanizsa
Tusrajzok, akvarellek, szekkók díszítik szerdától a nagykanizsai református templom falait.
Tusrajzok, akvarellek, szekkók díszítik szerdától a nagykanizsai református templom falait. A művek egy nagykanizsai kötődésű festőművész első kanizsai kiállítására invitálják az érdeklődőket. Szente..tovább olvasom
online
adás
Kövesse élőben a Kanizsa Tv adását!
kanizsa tv
magazin
Nézze vissza magazinjainkat online!
kanizsa tv
híradó
Nézze vissza napi híradónkat online!
Ismerje meg a Pannon Egyetem Nagykanizsai kampuszának életét!
mai műsor
19:10
Székely gazda
19:40
Info blokk, benne Napi Kanizsa, Kommentár nélkül
19:50
Sztárportré
20:20
Közösségi magány
20:45
Ökoportrék - Labanc, Ökoportrék Breuer
21:50
Info blokk, benne Híradó, Időjárás, Napi Kanizsa, Kommentár nélkül
22:00
Lapozó
híradó 2023.05.26

KÖZGYŰLÉSI SAJTÓTÁJÉKOZTATÓ - Szabó Szilárd testvére, a fizetésemelések és a parkolóépítések is szóba kerültek az ÉVE értékelőjén

FŐSZEREPBEN A MEGÚJULÓ ENERGIÁK - Nemzetközi nyári egyetemi programot tartott a PEN

GYŐZTES ZÁRÁS - Magabiztos játékkal búcsúztatta a szezont a kanizsai kosárcsapat

partnereink
Nagykanizsa Vagyongazdálkodási és Szolgáltató Zrt.
Nagykanizsa Online
VIA Kanizsa
Kanizsai Kulturális Központ
ZNET TELEKOM Zrt.
zalaerdő.hu
dzviz
Halis
MTVA2
Telefon: +36-93-787050; Telefax: +36-93-787050 Email: kanizsatv@kanizsatv.hu
Felügyeleti szerv: Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság 1015 Budapest, Ostrom u. 23-25. Telefonszám: (+36 1 457 7100) Web: www.nmhh.hu