+36-93-787050
Nagykanizsa, Sugár út 8.
 Régi oldal
kezdőlap / hírek / Felkészítő előadás
2023. március 29. szerda 14:32
Felkészítő előadás
A programon a tehetséges diákok megismerkedhettek az egyetemi tudományos kutatómunka folyamatával.
Nagykanizsa

A Tudományos Diákköri Konferenciáról tartott felkészítő előadást a Gazdálkodási és Tudományos Társaságok Szövetsége hétfőn a Battyhány Lajos Gimnáziumban. A programon a tehetséges diákok megismerkedhettek az egyetemi tudományos kutatómunka folyamatával.

Janzsó Antal, a Gazdálkodási és Tudományos Társaságok Szövetségének főtitkár-helyettese elmondta, az utóbbi években egyre fontosabb lett az ország versenyképességének javítása, és a humán erőforrás gyarapítása. A Nemzeti Kutatásfejlesztési Innovációs Hivatal, a Tudományos Akadémia, és számos felsőoktatási intézmény és szakképzési centrum vesz részt a széleskörű együttműködésben, amelynek célja, hogy minden város végzős diákjai egyenlő esélyekkel indulhassanak a felsőoktatásban.

– Arra gondoltunk, hogy ezt a hiánypótlást, ami a nem budapesti és nagy egyetemi városokban végző gyerekek körében jelen van, ezt valamilyen úton-módon pótoljuk, és esélyegyenlőséget próbáljunk teremteni azáltal, hogy ők is megismerhetik az egyetemi lét, és a tudományos munka, kutatómunka elkerülhetetlenül fontos tevékenységét, a tudományos diákköri tevékenységet –nyilatkozta Janzsó Antal, a Gazdálkodási és Tudományos Társaságok Szövetségének főtitkár-helyettese.

A két délután alatt lebonyolított programban a Tudományos Diákköri Konferencia világába vezetik be a 11-12.-es diákokat, hiszen az egyetemi évek alatt nagy előnyhöz juthatnak az ilyen szakmai versenyeken való részvétellel.

– Nagyon fontosnak tartjuk, hogy amikor már az egyetemre bekerülnek, tudják ezt a lehetőséget, akár egy olyan témát, amivel már középiskolában foglalkoztak mélyebben valamilyen tantárgy, vagy OKTV felkészülés, szakmai verseny kapcsán, ezt ki tudják teljesíteni, és akár pályázatokon megmérettethessék magukat, illetve akár már első évesként a tudományos diákköri pályamunkába bekapcsolódhassanak, hiszen ez rengeteg plusz értéket hozhat a diákok számára –mondta el Balázsné Lendvai Mária, a Budapesti Gazdasági Egyetem egyetemi docense.

Vékási Flóra 12. osztályos tanuló pénzügy-számvitel szakra adta be a jelentkezését. Úgy érezte, a foglalkozás segítséget nyújtott számára ahhoz, hogy a jövőben még jobban teljesíthessen a felsőoktatásban.

– Azért veszek részt rajta, mert már eldöntöttem, hogy hova szeretnék továbbtanulni, és úgy éreztem, hogy ezzel tudom építeni a jövőmet, hogyha ezen részt veszek, és segítségemre lesz a továbbtanulásban –árulta el Vékási Flóra, a BLG tanulója.

A  programsorozat második délutánján már saját kutatási témákkal és kérdésekkel is készültek a résztvevő diákok, amelyeket egyetemi éveik alatt akár szemináriumok  vagy szakdolgozat formájában meg is valósíthatnak.

Galéria
további friss hírek
26
máj.
17:00
1
Nagykanizsa
SAJTÓTÁJÉKOZTATÓ A KÖZGYŰLÉSRŐL
26
máj.
17:00
1
Nagykanizsa
TALÁLKOZÁS VÉGVÁRI ÁDÁMMAL
26
máj.
14:53
4
Nagykanizsa
Angol nyelvű nyári egyetemi programot rendeztek csütörtök délután a Pannon Egyetem Nagykanizsa Körforgásos Gazdaság Egyetemi Központban.
26
máj.
14:50
4
Nagykanizsa
A II. világháború utáni magyar-jugoszláv kapcsolatokról és hírszerzésről szóló könyvet mutattak be szerda délután a Honvéd Kaszinóban.
26
máj.
14:46
4
Nagykanizsa
Minikoncertet adott csütörtök este a Plakát Ház udvarán Végvári Ádám.
Minikoncertet adott csütörtök este a Plakát Ház udvarán Végvári Ádám. Az örökifjú énekes fellépése egy előzetes, egy hangolódás volt a júniusi retroestre, amikoris több együttes..tovább olvasom
26
máj.
14:02
4
Nagykanizsa
Lovkó Csaba tanítványai 92-84-re verték a CVSE Vulkán-Fürdőt a Kanizsa Arénában.
Győzelemmel zárta az NB II Nyugati csoportjának 2022/23-as idényét a Kanizsa KK férfi kosárlabdacsapata. Lovkó Csaba tanítványai – akik már korábban bebiztosították harmadik helyüket a tabellán –..tovább olvasom
26
máj.
12:46
4
Nagykanizsa
A hétfői tanácskozás zárt ülésén 15 százalékos béremelést és négy havi jutalmat szavaztak meg az önkormányzati cégek vezetőinek.
26
máj.
12:43
4
Nagykanizsa
Tusrajzok, akvarellek, szekkók díszítik szerdától a nagykanizsai református templom falait.
Tusrajzok, akvarellek, szekkók díszítik szerdától a nagykanizsai református templom falait. A művek egy nagykanizsai kötődésű festőművész első kanizsai kiállítására invitálják az érdeklődőket. Szente..tovább olvasom
online
adás
Kövesse élőben a Kanizsa Tv adását!
kanizsa tv
magazin
Nézze vissza magazinjainkat online!
kanizsa tv
híradó
Nézze vissza napi híradónkat online!
Ismerje meg a Pannon Egyetem Nagykanizsai kampuszának életét!
mai műsor
18:00
Info blokk, benne Napi Kanizsa, Kommentár nélkül
18:10
Mise/Istentisztelet
19:10
Székely gazda
19:40
Info blokk, benne Napi Kanizsa, Kommentár nélkül
19:50
Sztárportré
20:20
Közösségi magány
20:45
Ökoportrék - Labanc, Ökoportrék Breuer
21:50
Info blokk, benne Híradó, Időjárás, Napi Kanizsa, Kommentár nélkül
22:00
Lapozó
híradó 2023.05.26

KÖZGYŰLÉSI SAJTÓTÁJÉKOZTATÓ - Szabó Szilárd testvére, a fizetésemelések és a parkolóépítések is szóba kerültek az ÉVE értékelőjén

FŐSZEREPBEN A MEGÚJULÓ ENERGIÁK - Nemzetközi nyári egyetemi programot tartott a PEN

GYŐZTES ZÁRÁS - Magabiztos játékkal búcsúztatta a szezont a kanizsai kosárcsapat

partnereink
Nagykanizsa Vagyongazdálkodási és Szolgáltató Zrt.
Nagykanizsa Online
VIA Kanizsa
Kanizsai Kulturális Központ
ZNET TELEKOM Zrt.
zalaerdő.hu
dzviz
Halis
MTVA2
Telefon: +36-93-787050; Telefax: +36-93-787050 Email: kanizsatv@kanizsatv.hu
Felügyeleti szerv: Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság 1015 Budapest, Ostrom u. 23-25. Telefonszám: (+36 1 457 7100) Web: www.nmhh.hu