+36-93-787050
Nagykanizsa, Sugár út 8.
 Régi oldal
kezdőlap / hírek / Középpontban az emberi értékek
2023. március 29. szerda 13:40
Középpontban az emberi értékek
Pelesz Alexandrával rendeztek pódiumbeszélgetéssel egybekötött író-olvasó találkozót kedden az egyik nagykanizsai cukrászdában.
Nagykanizsa

Pelesz Alexandrával rendeztek pódiumbeszélgetéssel egybekötött író-olvasó találkozót kedden az egyik nagykanizsai cukrászdában. A kanizsai szerző az est során beszélt az irodalomhoz fűződő viszonyáról, az általa fontosnak vélt témákról, valamint az idei terveiről.

Kamaszkorában kezdett el írni Pelesz Alexandra, aki azonban csak néhány évvel ezelőtt lépett hivatalosan is az irodalmi pályára. Eddigi pályafutása során öt kötetet jelentetett meg, legutóbbi novellagyűjteménye – amely az „Olyan ízű, mint az életem” címet viseli - néhány hónappal ezelőtt került a közönség elé. Az író fontosnak érzi, hogy találkozzon az olvasótáborával, mert az ilyen rendezvényeken kap visszacsatolást korábbi munkáival kapcsolatban.

–Nagyon jó érzés az, hogy az olvasóközönség kíváncsi rám, hogy ki az író, aki az írások mögött megbújik. Jó érzés, hallani a véleményüket, jó érzés látni, ha itt egy felolvasás történik, akkor elérzékenyülnek egy-egy novellán. Szeretem, hogyha mernek kérdezni és válaszolhatok a kérdéseikre, úgyhogy mindenképpen pozitív élmény egy ilyen találkozó –vélekedett Pelesz Alexandra, író.

Az est moderátora Lehota M. János volt. Az esztéta szerint az író-költő műveiben különleges szempontból vizsgálja a világot és olyan értékeket tár fel az olvasóinak, amelyek kezdenek eltűnni, azonban Pelesz Alexandra bármilyen műfajban is alkot, az empátia, a nehéz helyzetekből való talpra állás és az elesettekkel való törődés minden írásában érzékelhető.

–A mai cinikus világunkban, ahol minden ilyen érték, ami az empátiához, talpra álláshoz kapcsolódik, egy picit háttérbe szorult, az ő személyiségégén, írásain keresztül újra kap egy kis felületet és azt gondolom, hogy minél inkább szélesebb felületet biztosítunk egy ilyen nézőpontnak, annál inkább meg tudunk őrizni olyan alapvető értékeket, ami valahol mégiscsak az emberhez kapcsolódik- fogalmazott Lehota M. János esztéta.

Pelesz Alexandra stábunknak elárulta, hogy az idén még számos terve van, jelenleg egy kisregényen dolgozik, de új novelláskötet elkészítésén is gondolkodik.  

Galéria
további friss hírek
26
máj.
17:00
1
Nagykanizsa
SAJTÓTÁJÉKOZTATÓ A KÖZGYŰLÉSRŐL
26
máj.
17:00
1
Nagykanizsa
TALÁLKOZÁS VÉGVÁRI ÁDÁMMAL
26
máj.
14:53
4
Nagykanizsa
Angol nyelvű nyári egyetemi programot rendeztek csütörtök délután a Pannon Egyetem Nagykanizsa Körforgásos Gazdaság Egyetemi Központban.
26
máj.
14:50
4
Nagykanizsa
A II. világháború utáni magyar-jugoszláv kapcsolatokról és hírszerzésről szóló könyvet mutattak be szerda délután a Honvéd Kaszinóban.
26
máj.
14:46
4
Nagykanizsa
Minikoncertet adott csütörtök este a Plakát Ház udvarán Végvári Ádám.
Minikoncertet adott csütörtök este a Plakát Ház udvarán Végvári Ádám. Az örökifjú énekes fellépése egy előzetes, egy hangolódás volt a júniusi retroestre, amikoris több együttes..tovább olvasom
26
máj.
14:02
4
Nagykanizsa
Lovkó Csaba tanítványai 92-84-re verték a CVSE Vulkán-Fürdőt a Kanizsa Arénában.
Győzelemmel zárta az NB II Nyugati csoportjának 2022/23-as idényét a Kanizsa KK férfi kosárlabdacsapata. Lovkó Csaba tanítványai – akik már korábban bebiztosították harmadik helyüket a tabellán –..tovább olvasom
26
máj.
12:46
4
Nagykanizsa
A hétfői tanácskozás zárt ülésén 15 százalékos béremelést és négy havi jutalmat szavaztak meg az önkormányzati cégek vezetőinek.
26
máj.
12:43
4
Nagykanizsa
Tusrajzok, akvarellek, szekkók díszítik szerdától a nagykanizsai református templom falait.
Tusrajzok, akvarellek, szekkók díszítik szerdától a nagykanizsai református templom falait. A művek egy nagykanizsai kötődésű festőművész első kanizsai kiállítására invitálják az érdeklődőket. Szente..tovább olvasom
online
adás
Kövesse élőben a Kanizsa Tv adását!
kanizsa tv
magazin
Nézze vissza magazinjainkat online!
kanizsa tv
híradó
Nézze vissza napi híradónkat online!
Ismerje meg a Pannon Egyetem Nagykanizsai kampuszának életét!
mai műsor
18:00
Info blokk, benne Napi Kanizsa, Kommentár nélkül
18:10
Mise/Istentisztelet
19:10
Székely gazda
19:40
Info blokk, benne Napi Kanizsa, Kommentár nélkül
19:50
Sztárportré
20:20
Közösségi magány
20:45
Ökoportrék - Labanc, Ökoportrék Breuer
21:50
Info blokk, benne Híradó, Időjárás, Napi Kanizsa, Kommentár nélkül
22:00
Lapozó
híradó 2023.05.26

KÖZGYŰLÉSI SAJTÓTÁJÉKOZTATÓ - Szabó Szilárd testvére, a fizetésemelések és a parkolóépítések is szóba kerültek az ÉVE értékelőjén

FŐSZEREPBEN A MEGÚJULÓ ENERGIÁK - Nemzetközi nyári egyetemi programot tartott a PEN

GYŐZTES ZÁRÁS - Magabiztos játékkal búcsúztatta a szezont a kanizsai kosárcsapat

partnereink
Nagykanizsa Vagyongazdálkodási és Szolgáltató Zrt.
Nagykanizsa Online
VIA Kanizsa
Kanizsai Kulturális Központ
ZNET TELEKOM Zrt.
zalaerdő.hu
dzviz
Halis
MTVA2
Telefon: +36-93-787050; Telefax: +36-93-787050 Email: kanizsatv@kanizsatv.hu
Felügyeleti szerv: Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság 1015 Budapest, Ostrom u. 23-25. Telefonszám: (+36 1 457 7100) Web: www.nmhh.hu