+36-93-787050
Nagykanizsa, Sugár út 8.
 Régi oldal
kezdőlap / hírek / Újra lesz Répafőző Fesztivál Miklósfán
2023. március 29. szerda 13:33
Újra lesz Répafőző Fesztivál Miklósfán
Két év kihagyás után, április 15-én újra lesz Répafőző Fesztivál. A miklósfai programot, eltérve a hagyományoktól, idén nem januári időpontban tartják.
Miklósfa

Két év kihagyás után, április 15-én újra lesz Répafőző Fesztivál. A miklósfai programot, eltérve a hagyományoktól, idén nem januári időpontban tartják. Mint az a keddi sajtótájékoztatón elhangzott, a szervezők ezzel azt szeretnék elérni, hogy még több látogató kóstolhassa meg szabadtéren a kerekrépából készült finomságokat.

A korábbi évek sikere arra inspirálta a szervezőket, hogy kilépve a Mindenki Háza falai közül, szabadtérre vigyék a versenyt, ahol kézműves foglalkozással, színes kulturális műsorral, sztárfellépővel és utcabállal várják az érdeklődőket. Az eseményre a megszokott módon, három kategóriában lehet nevezni – árulta el Lajkó Mihály, a Miklósfai Közművelődési és Városszépítő Egyesület elnöke.

– Két év kihagyás után, idén április 15-én kerül megrendezésre a XXI. Répafőző Fesztivál Miklósfán. A rendhagyó időpontot az indokolja, hogy az eddigi nagy érdeklődésre és sikerre való tekintettel megpróbáljuk a rendezvényt kivinni szabadtérre, hogy minél többen tudjanak ellátogatni és részt venni, valamint répás ételeket kóstolni – emelte ki Lajkó Mihály, a Miklósfai Közművelődési és Városszépítő Egyesület elnöke.

 A megemelkedett energiaárak miatt a Mindenki Háza sincs könnyű helyzetben, így az intézmény vezetése igyekszik minden pályázati lehetőséget megragadni. Nemrégiben 2,7 millió forintot nyertek, ennek egy részét a szabadtéri programoknál használható eszközeik fejlesztésére fordítják.

– Ennek fő célja, a közösségért és a közösségi tér fejlesztése itt Miklósfán. Ezen pályázat keretében lesz lehetőségünk az udvaron elkészült padok fölé fedést készíteni, ezáltal az élettartamukat jelentősen meghosszabbítani, sokkal komfortosabbá tenni a rendezvényteret a Mindenki Háza udvarán. Többek között még lehetőségünk lesz jelmezek beszerzésére, webfejlesztésre, a marketingtevékenységnek a felerősítésére, illetve szeretnénk hozzájárulni a ház működési költségeinek fenntartásához is, hogy minél könnyebben átvészeljük ezt az évet és minél több színesebb programmal készülhessünk a helyi és az idelátogató vendégeknek egyaránt – hangsúlyozta Pintér-Tuboly Kinga, Mindenki Háza Miklósfa, elnöke.

A répafőző versenyről bővebb információ és a nevezési lap megtalálható a www.miklosfa.hu weboldalon.

Galéria
további friss hírek
26
máj.
17:00
1
Nagykanizsa
SAJTÓTÁJÉKOZTATÓ A KÖZGYŰLÉSRŐL
26
máj.
17:00
1
Nagykanizsa
TALÁLKOZÁS VÉGVÁRI ÁDÁMMAL
26
máj.
14:53
4
Nagykanizsa
Angol nyelvű nyári egyetemi programot rendeztek csütörtök délután a Pannon Egyetem Nagykanizsa Körforgásos Gazdaság Egyetemi Központban.
26
máj.
14:50
4
Nagykanizsa
A II. világháború utáni magyar-jugoszláv kapcsolatokról és hírszerzésről szóló könyvet mutattak be szerda délután a Honvéd Kaszinóban.
26
máj.
14:46
4
Nagykanizsa
Minikoncertet adott csütörtök este a Plakát Ház udvarán Végvári Ádám.
Minikoncertet adott csütörtök este a Plakát Ház udvarán Végvári Ádám. Az örökifjú énekes fellépése egy előzetes, egy hangolódás volt a júniusi retroestre, amikoris több együttes..tovább olvasom
26
máj.
14:02
4
Nagykanizsa
Lovkó Csaba tanítványai 92-84-re verték a CVSE Vulkán-Fürdőt a Kanizsa Arénában.
Győzelemmel zárta az NB II Nyugati csoportjának 2022/23-as idényét a Kanizsa KK férfi kosárlabdacsapata. Lovkó Csaba tanítványai – akik már korábban bebiztosították harmadik helyüket a tabellán –..tovább olvasom
26
máj.
12:46
4
Nagykanizsa
A hétfői tanácskozás zárt ülésén 15 százalékos béremelést és négy havi jutalmat szavaztak meg az önkormányzati cégek vezetőinek.
26
máj.
12:43
4
Nagykanizsa
Tusrajzok, akvarellek, szekkók díszítik szerdától a nagykanizsai református templom falait.
Tusrajzok, akvarellek, szekkók díszítik szerdától a nagykanizsai református templom falait. A művek egy nagykanizsai kötődésű festőművész első kanizsai kiállítására invitálják az érdeklődőket. Szente..tovább olvasom
online
adás
Kövesse élőben a Kanizsa Tv adását!
kanizsa tv
magazin
Nézze vissza magazinjainkat online!
kanizsa tv
híradó
Nézze vissza napi híradónkat online!
Ismerje meg a Pannon Egyetem Nagykanizsai kampuszának életét!
mai műsor
19:40
Info blokk, benne Napi Kanizsa, Kommentár nélkül
19:50
Sztárportré
20:20
Közösségi magány
20:45
Ökoportrék - Labanc, Ökoportrék Breuer
21:50
Info blokk, benne Híradó, Időjárás, Napi Kanizsa, Kommentár nélkül
22:00
Lapozó
híradó 2023.05.26

KÖZGYŰLÉSI SAJTÓTÁJÉKOZTATÓ - Szabó Szilárd testvére, a fizetésemelések és a parkolóépítések is szóba kerültek az ÉVE értékelőjén

FŐSZEREPBEN A MEGÚJULÓ ENERGIÁK - Nemzetközi nyári egyetemi programot tartott a PEN

GYŐZTES ZÁRÁS - Magabiztos játékkal búcsúztatta a szezont a kanizsai kosárcsapat

partnereink
Nagykanizsa Vagyongazdálkodási és Szolgáltató Zrt.
Nagykanizsa Online
VIA Kanizsa
Kanizsai Kulturális Központ
ZNET TELEKOM Zrt.
zalaerdő.hu
dzviz
Halis
MTVA2
Telefon: +36-93-787050; Telefax: +36-93-787050 Email: kanizsatv@kanizsatv.hu
Felügyeleti szerv: Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság 1015 Budapest, Ostrom u. 23-25. Telefonszám: (+36 1 457 7100) Web: www.nmhh.hu