+36-93-787050
Nagykanizsa, Sugár út 8.
 Régi oldal
kezdőlap / hírek / Indul a beruházás
2023. március 28. kedd 14:32
Indul a beruházás
Projektindító lakossági fórumot tartott hétfőn a Nagykanizsai Városfejlesztő Kft., a jövő héten induló víziközműhálózat-rekonstrukcióval kapcsolatban.
Nagykanizsa

Projektindító lakossági fórumot tartott hétfőn a Nagykanizsai Városfejlesztő Kft., a jövő héten induló víziközműhálózat-rekonstrukcióval kapcsolatban. A több mint 900 millió forintos beruházás a Platán soron és a Teleki úton élőket érinti közvetlenül, de a munkálatok az egész város közlekedésére hatással lesznek áprilistól, várhatóan a nyár végéig.

A közeljövőben nem lesz olyan nagykanizsai, aki ne szembesülne vele, hogy elindul a Platán sor és a Teleki utca ivóvíz-közhálózatának felújítása – hangsúlyozta elöljáróban Czirákiné Pakulár Judit, a Városfejlesztő Kft. ügyvezetője. Mint fogalmazott: a fejlesztés örömteli, ám fennakadást fog okozni a közlekedésben, több szakaszon. A projekt részeként kicserélik a csaknem 100 éves vezetékrendszert, így egy üzembiztos hálózat fog működni az érintett szakaszon. - Ez a projekt egy olyan konstrukcióban került kiírásra, illetve olyan pályázaton nyertük el a támogatást, amelyben a városnak sajnos jelentős önerőt kellett biztosítania. De a feladat jelentősége és súlya mindenképp lehetővé tette, hogy meghozzák ezt a döntést. Közel 300 millió forintot tett bele Nagykanizsa Megyei Jogú Város Önkormányzata, és közel 600 millió forintos támogatással tud megvalósulni – mondta el Czirákiné Pakulár Judit, a Nagykanizsai Városfejlesztő Kft. ügyvezetője.

A hamarosan induló fejlesztés két önkormányzati képviselő területét is érinti. Berta Krisztán elmondta: fontos lett volna a nagyobb részvétel a hétfői fórumon a tájékoztatás miatt, de így is folyamatosan informálni fogják az érintetteket minden létező csatornán. - Minden felületet ki kell használnunk, hogy tájékoztassuk mind az ott lakókat, mind az arra közlekedőket. Hiszen ez nem csak az ott lakókat fogja érinteni, hanem a város bármely pontján élőket, akik arra közlekednek. De én azt mondom, hogy végre, hiszen több évtizedes problémát old meg ez a felújítás – fogalmazott Berta Krisztián önkormányzati képviselő.

A terület és a rekonstrukció által szintén érintett önkormányzati képviselő, Bodó László is részt vett a programon. A folyamatos csőtörések miatt sok esetben kapott értesítést, panaszt az elmúlt pár években a választókerületében élőktől. - Én a Platán sorról tudok beszámolni. A ’60-as évek közepében épült, és azóta nem volt felújítva a víziközmű. Aki belegondol, mit jelent az, hogy reggel fölkel a család, megnyitja a csapot, és nem jön a víz, - van úgy, hogy ezzel szembesül hetente egyszer-kétszer… Tehát nagyon várták és várják az ott lakók, hogy ezt a gondot a város megoldja nekik – vélekedett Bodó László önkormányzati képviselő. A projekt kivitelezése április 3-án kezdődik. A Szabadics Építőipari Zrt. és az Aquaprofit, valamint a Városfejlesztő Kft. reményei szerint a lehető leghamarabb, így akár már a nyár végén befejeződhetnek a munkálatok.

Galéria
további friss hírek
26
máj.
17:00
1
Nagykanizsa
SAJTÓTÁJÉKOZTATÓ A KÖZGYŰLÉSRŐL
26
máj.
17:00
1
Nagykanizsa
TALÁLKOZÁS VÉGVÁRI ÁDÁMMAL
26
máj.
14:53
4
Nagykanizsa
Angol nyelvű nyári egyetemi programot rendeztek csütörtök délután a Pannon Egyetem Nagykanizsa Körforgásos Gazdaság Egyetemi Központban.
26
máj.
14:50
4
Nagykanizsa
A II. világháború utáni magyar-jugoszláv kapcsolatokról és hírszerzésről szóló könyvet mutattak be szerda délután a Honvéd Kaszinóban.
26
máj.
14:46
4
Nagykanizsa
Minikoncertet adott csütörtök este a Plakát Ház udvarán Végvári Ádám.
Minikoncertet adott csütörtök este a Plakát Ház udvarán Végvári Ádám. Az örökifjú énekes fellépése egy előzetes, egy hangolódás volt a júniusi retroestre, amikoris több együttes..tovább olvasom
26
máj.
14:02
4
Nagykanizsa
Lovkó Csaba tanítványai 92-84-re verték a CVSE Vulkán-Fürdőt a Kanizsa Arénában.
Győzelemmel zárta az NB II Nyugati csoportjának 2022/23-as idényét a Kanizsa KK férfi kosárlabdacsapata. Lovkó Csaba tanítványai – akik már korábban bebiztosították harmadik helyüket a tabellán –..tovább olvasom
26
máj.
12:46
4
Nagykanizsa
A hétfői tanácskozás zárt ülésén 15 százalékos béremelést és négy havi jutalmat szavaztak meg az önkormányzati cégek vezetőinek.
26
máj.
12:43
4
Nagykanizsa
Tusrajzok, akvarellek, szekkók díszítik szerdától a nagykanizsai református templom falait.
Tusrajzok, akvarellek, szekkók díszítik szerdától a nagykanizsai református templom falait. A művek egy nagykanizsai kötődésű festőművész első kanizsai kiállítására invitálják az érdeklődőket. Szente..tovább olvasom
online
adás
Kövesse élőben a Kanizsa Tv adását!
kanizsa tv
magazin
Nézze vissza magazinjainkat online!
kanizsa tv
híradó
Nézze vissza napi híradónkat online!
Ismerje meg a Pannon Egyetem Nagykanizsai kampuszának életét!
mai műsor
18:00
Info blokk, benne Napi Kanizsa, Kommentár nélkül
18:10
Mise/Istentisztelet
19:10
Székely gazda
19:40
Info blokk, benne Napi Kanizsa, Kommentár nélkül
19:50
Sztárportré
20:20
Közösségi magány
20:45
Ökoportrék - Labanc, Ökoportrék Breuer
21:50
Info blokk, benne Híradó, Időjárás, Napi Kanizsa, Kommentár nélkül
22:00
Lapozó
híradó 2023.05.26

KÖZGYŰLÉSI SAJTÓTÁJÉKOZTATÓ - Szabó Szilárd testvére, a fizetésemelések és a parkolóépítések is szóba kerültek az ÉVE értékelőjén

FŐSZEREPBEN A MEGÚJULÓ ENERGIÁK - Nemzetközi nyári egyetemi programot tartott a PEN

GYŐZTES ZÁRÁS - Magabiztos játékkal búcsúztatta a szezont a kanizsai kosárcsapat

partnereink
Nagykanizsa Vagyongazdálkodási és Szolgáltató Zrt.
Nagykanizsa Online
VIA Kanizsa
Kanizsai Kulturális Központ
ZNET TELEKOM Zrt.
zalaerdő.hu
dzviz
Halis
MTVA2
Telefon: +36-93-787050; Telefax: +36-93-787050 Email: kanizsatv@kanizsatv.hu
Felügyeleti szerv: Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság 1015 Budapest, Ostrom u. 23-25. Telefonszám: (+36 1 457 7100) Web: www.nmhh.hu