+36-93-787050
Nagykanizsa, Sugár út 8.
 Régi oldal
kezdőlap / hírek / A Big Band vendége Sárközi Edina
2023. március 27. hétfő 13:39
A Big Band vendége Sárközi Edina
A „Vendégségben a Kanizsa Big Band-nél” koncertsorozat új előadását rendezték meg szombaton Honvéd Kaszinóban.
Nagykanizsa

 A „Vendégségben a Kanizsa Big Band-nél” koncertsorozat új előadását rendezték meg szombaton Honvéd Kaszinóban. A telt házas rendezvény vendég előadója Sárközi Edina jazz- énekes volt, aki a tavalyi évben megnyerte az év fiatal jazz- zenésze versenyt. A kanizsai jazzformáció az ország más- más részeiről hívja vendégfellépőit, hogy ezzel kedveskedjen telt házas előadásain a műfaj kedvelőinek. A szombati előadáson több volt zenésztársuk is visszatért, hogy erősítsék az együttest. A vendégfellépő, pedig Sárközi Edina jazz- énekesnő volt, akire Vámos Béla már tavaly felfigyelt, és fel is ajánlotta neki a közös fellépést.

– A ma esti koncert, a vendégsében a Kanizsa Big Band- nél következő állomása, ahol a vendégünk Sárközi Dina jazz-énekes nő lett.  Róla annyit kell tudni, hogy a 2022-es év Jazz Showcase versenyen a legjobb jazz- zenész címet szerezte meg. Én itt múlt évben, pont ebből az alkalomból, amikor a Kanizsai Jazz Klub 50 éves évfordulója volt és volt itt egy koncert, ott hallottam és akkor beszéltük meg, és kérdeztem tőle, hogy énekelt e már big banddel, és mondta, hogy még nem – nyilatkozta Vámos Béla, a Kanizsa Big Band művészeti vezetője.

Sárközi Edina már 17 éves kora óta jelen van a zenei életben, mint előadóművész. Később szeretett bele a jazzbe egy külföldi előadó hatására, és jelentkezett is a Bartók Béla Konzervatóriumba, amit tavaly májusban végzett el.   

– Énekes- gitáros dalszerzőként kezdtem a pályámat, és aztán fordultam a jazz irányába, az inkább egy ilyen folkos 60’- as, 70’-es évekből induló műfajok amik inspiráltak, illetve előadók, és azt hiszen Richard Bona volt az aki, mint jazz- zenész az afrikai népzenét keverte a jazzel, és ez nagyon megfogott, és arra jöttem rá, hogy ez az a játék amit én is keresek a zenémen belül – mondta el Sárközi Edina, jazz-zenész.

Sárközi Edina első mentori koncertjei között szerepelt tavaly Nagykanizsa, így került kapcsoltba a Kanizsai Big Banddal, amivel egy nagy álmát váltotta valóra, hiszen még nem játszott együtt ilyen zenekarral, és olyan zenéket választott, amik ezt a hangzást teljessé tudták tenni.

Galéria
további friss hírek
31
okt.
14:37
4
Nagykanizsa
Az ügy nagy felháborodást keltett a múlt héten, úgy tudjuk a városi főkertész is felvette a kapcsolatot a MÁV-al.
Az ügyészségnek meg kell vizsgálnia azt, ami itt történt – fogalmazott Károlyi Attila a Bagolai soron végzett gyérítés kapcsán. Az ügy nagy felháborodást keltett a múlt héten, úgy tudjuk a..tovább olvasom
31
okt.
14:09
4
Nagykanizsa
Ideiglenes forgalomkorlátozások lépnek érvénybe mindenszentek és halottak napja alkalmából Kanizsán.
A változások ma déltől érvényesek egészen szerda 21 óráig. A megemlékezőket a köztemetőkben hosszabbított nyitvatartással várják egészen csütörtök estig A Zala Vármegyei..tovább olvasom
31
okt.
14:04
5
Nagykanizsa
A szociális étkeztetés, a nappali és a személyi ellátás, valamint a házi gondozás területen is segítséget nyújt a Nagykanizsai Egyesített Szociális Intézmény.
31
okt.
14:00
4
Nagykanizsa
Koszorúkészítő programon vehettek részt a Kertbarát Klub tagjai hétfőn a HSMK-ban.
Az érdeklődők többnyire hozott anyagokból dolgozva állították össze a díszeket szeretteik sírjára. Halasi Melinda hangsúlyozta, a cél, hogy a saját készítésű koszorúk szokása ezáltal..tovább olvasom
31
okt.
14:00
1
31
okt.
13:37
4
Nagykanizsa
Nyolcgólos vereséget szenvedett a Nagyatádtól a Tungsram SE Nagykanizsa női kézilabdacsapata az NB II. legutóbbi játéknapján.
31
okt.
13:35
6
Nagykanizsa
Telt házas hangversenyt adott a Nagykanizsa Város Vegyeskara és a Nagykanizsai Szimfonikus Zenekar szombaton a Felsőtemplomban.
31
okt.
13:29
4
Nagykanizsa
A Budapest Bár adott koncertet szombat este a Hevesi Sándor Művelődési Központban.
Az elismert formáció tolmácsolásában a sokak által ismert slágerek csendültek fel, de a megszokottól eltérő köntösben. A Budapest Bár 2007-ben alakult, hogy elkészítsen egy lemezt, ám a nagy siker miatt..tovább olvasom
online
adás
Kövesse élőben a Kanizsa Tv adását!
kanizsa tv
magazin
Nézze vissza magazinjainkat online!
kanizsa tv
híradó
Nézze vissza napi híradónkat online!
Ismerje meg a Pannon Egyetem Nagykanizsai kampuszának életét!
mai műsor
híradó 2023.10.31

FORGALOMI VÁLTOZÁSOK    A Tripammer utcai temető környékén kiemelt figyelemre kéri a rendőrség az emlékezőket  

EZ CSONKOLÁS VOLT, NEM GYÉRÍTÉS Nagy felháborodást váltott ki a Bagolai soron végzett munka, a szakértő szerint jogosan 

VERESÉG HAZAI PÁLYÁN Jövő héten kiesési rangadó vár a kanizsai női kézicsapatra   

partnereink
Nagykanizsa Vagyongazdálkodási és Szolgáltató Zrt.
Nagykanizsa Online
VIA Kanizsa
Kanizsai Kulturális Központ
ZNET TELEKOM Zrt.
mnb
zalaerdő.hu
dzviz
Halis
MTVA2
Telefon: +36-93-787050; Telefax: +36-93-787050 Email: kanizsatv@kanizsatv.hu
Felügyeleti szerv: Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság 1015 Budapest, Ostrom u. 23-25. Telefonszám: (+36 1 457 7100) Web: www.nmhh.hu