+36-93-787050
Nagykanizsa, Sugár út 8.
 Régi oldal
kezdőlap / hírek / Közös örökségünk – Múltunk a jelenben
2023. március 24. péntek 17:32
Közös örökségünk – Múltunk a jelenben
A vetített képes összeállításnak köszönhetően valóban megelevenedett a múlt a klub programján, szép emlékeket idézve a résztvevőkben.
Nagykanizsa

Közös örökségünk – múltunk a jelenben, ezzel a sokatmondó címmel tartott előadást csütörtökön Horváth Jánosné, az Együtt Kiskanizsáért Egyesület elnöke a Napraforgó Szenior Örömklub összejövetelén. A vetített képes összeállításnak köszönhetően valóban megelevenedett a múlt a klub programján, szép emlékeket idézve a résztvevőkben.

A HSMK-ban székelő klub összejövetelén nem csak a saját tagok, más szervezetekből érkező nyugdíjasok is részt vettek, így megtöltötték a termet, jelenlétükkel és érdeklődésükkel is. A szervező klubnak több kiskanizsai, vagy a területhez kötődő tagja van, ezért esett a választás most egy olyan rendezvényre, ami a városrész múltját eleveníti fel. Emellett a klub vezetése törekszik arra, hogy a tagok kívánságainak megfelelő programokat szervezzen.

– A nyugdíjasok nagyon szeretik a társaságot. Többségüknek nincs nagyon lehetősége arra, hogy társaságba kerüljenek. Főként a nők, akik nagyon érdeklődőek. Nyilván a vidámabb, szórakoztatóbb rendezvények, a kirándulások, túrák érdeklik őket –árulta el Horváthné Gelencsér Edit, a Napraforgó Szenior Örömklub vezetője.

Horváth Jánosné nagy örömmel fogadta a felkérést, és nem is először vendégeskedett a klubban előadóként. Mint fogalmazott: helytörténet, honismeret és néprajz lengi át az előadását,  a megjelent kötetek valamint a még nem napvilágot látott kiskanizsai anyagok alapján.

– Ahogy telnek-múlnak az évek, - és 50-en túl egyre inkább érdekli a gyerekeinket is, - meg véleményem szerint, ha mi már nem leszünk, az utánunk következő generációt is – hogy, hogy is volt ez, a mi szüleink ideijében? Amit még szeretnék kiemelni, az az, hogy minden település őrizze meg a saját múltját, rögzítse, és mentse át a következő generációnak, mert ez fog erőt adni, amiből meríteni tudnak később –mondta el Horváth Jánosné, az Együtt Kiskanizsáért Egyesület elnöke.

A vetített képes előadás valóban sok-sok emléket idézett fel a klubtagok és a vendégek körében. Az összejövetelen szó volt a következő hetek programjairól, amelyekre a  Napraforgó Szenior Örömklub várja az érdeklődőket a továbbiakban is.

Galéria
további friss hírek
26
máj.
17:00
1
Nagykanizsa
SAJTÓTÁJÉKOZTATÓ A KÖZGYŰLÉSRŐL
26
máj.
17:00
1
Nagykanizsa
TALÁLKOZÁS VÉGVÁRI ÁDÁMMAL
26
máj.
14:53
4
Nagykanizsa
Angol nyelvű nyári egyetemi programot rendeztek csütörtök délután a Pannon Egyetem Nagykanizsa Körforgásos Gazdaság Egyetemi Központban.
26
máj.
14:50
4
Nagykanizsa
A II. világháború utáni magyar-jugoszláv kapcsolatokról és hírszerzésről szóló könyvet mutattak be szerda délután a Honvéd Kaszinóban.
26
máj.
14:46
4
Nagykanizsa
Minikoncertet adott csütörtök este a Plakát Ház udvarán Végvári Ádám.
Minikoncertet adott csütörtök este a Plakát Ház udvarán Végvári Ádám. Az örökifjú énekes fellépése egy előzetes, egy hangolódás volt a júniusi retroestre, amikoris több együttes..tovább olvasom
26
máj.
14:02
4
Nagykanizsa
Lovkó Csaba tanítványai 92-84-re verték a CVSE Vulkán-Fürdőt a Kanizsa Arénában.
Győzelemmel zárta az NB II Nyugati csoportjának 2022/23-as idényét a Kanizsa KK férfi kosárlabdacsapata. Lovkó Csaba tanítványai – akik már korábban bebiztosították harmadik helyüket a tabellán –..tovább olvasom
26
máj.
12:46
4
Nagykanizsa
A hétfői tanácskozás zárt ülésén 15 százalékos béremelést és négy havi jutalmat szavaztak meg az önkormányzati cégek vezetőinek.
26
máj.
12:43
4
Nagykanizsa
Tusrajzok, akvarellek, szekkók díszítik szerdától a nagykanizsai református templom falait.
Tusrajzok, akvarellek, szekkók díszítik szerdától a nagykanizsai református templom falait. A művek egy nagykanizsai kötődésű festőművész első kanizsai kiállítására invitálják az érdeklődőket. Szente..tovább olvasom
online
adás
Kövesse élőben a Kanizsa Tv adását!
kanizsa tv
magazin
Nézze vissza magazinjainkat online!
kanizsa tv
híradó
Nézze vissza napi híradónkat online!
Ismerje meg a Pannon Egyetem Nagykanizsai kampuszának életét!
mai műsor
18:10
Mise/Istentisztelet
19:10
Székely gazda
19:40
Info blokk, benne Napi Kanizsa, Kommentár nélkül
19:50
Sztárportré
20:20
Közösségi magány
20:45
Ökoportrék - Labanc, Ökoportrék Breuer
21:50
Info blokk, benne Híradó, Időjárás, Napi Kanizsa, Kommentár nélkül
22:00
Lapozó
híradó 2023.05.26

KÖZGYŰLÉSI SAJTÓTÁJÉKOZTATÓ - Szabó Szilárd testvére, a fizetésemelések és a parkolóépítések is szóba kerültek az ÉVE értékelőjén

FŐSZEREPBEN A MEGÚJULÓ ENERGIÁK - Nemzetközi nyári egyetemi programot tartott a PEN

GYŐZTES ZÁRÁS - Magabiztos játékkal búcsúztatta a szezont a kanizsai kosárcsapat

partnereink
Nagykanizsa Vagyongazdálkodási és Szolgáltató Zrt.
Nagykanizsa Online
VIA Kanizsa
Kanizsai Kulturális Központ
ZNET TELEKOM Zrt.
zalaerdő.hu
dzviz
Halis
MTVA2
Telefon: +36-93-787050; Telefax: +36-93-787050 Email: kanizsatv@kanizsatv.hu
Felügyeleti szerv: Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság 1015 Budapest, Ostrom u. 23-25. Telefonszám: (+36 1 457 7100) Web: www.nmhh.hu