Lehet-e egészségesen nassolni – ez volt az alcíme annak az előadásnak, amely a HSMK-ban várta az érdeklődőket tegnap délután. Kocsisné Molnár Gitta és Kocsis László a magvak hihetetlen gazdagságáról tartott prezentációt.szöveg:Az esemény vendége egy olyan házaspár volt, amelynek tagjai elkötelezettek az egészségvédelem érdekében. Diót, mandulát, földimogyorót, mogyorót, kesudiót, pisztáciát használnak fel készítményeikhez a vállalkozásuknak köszönhetően. Mogyoróvajakat készítenek, - és mint az elhangzott, ezek valóban finomak és nassolni valók, de egészségesek is egyben.
– Általában az emberek kétkedve fogadják, hogy most miről is van szó? Nehéz nevet adni a termékeknek, mert, ha azt mondjuk, hogy krémek, akkor mindenki valami édességre gondol. De ezek nem ízesítettek, teljesen natúr 100 százalékos krémek, vajak – nyilatkozta Kocsisné Molnár Gitta.
A magvakat több ezer éve fogyasztják az emberek – mondta el Kocsis László. Azonban az egészségre gyakorolt jótékony hatásaikat az elmúlt években kezdték el pontosabban és tökéletesebben leírni.
– Az átlagos tápértékük ezeknek a magvaknak nagyon-nagyon jó. Ugyanis a kalóriaértékük az magas, de ez a magas kalóriaérték nem a szénhidrátokból és nem a cukrokból jön, hanem az olajokból. Az olajokban, telítetlen zsírsavak vannak bennük nagy mennyiségben, és a telítetlen zsírsavak, mint tudjuk, az érrendszerünk védő bástyái. Hiszen nem engedik, hogy letapadjon például a koleszterin az érfalra – tette hozzá Kocsis László.
Számos más érdekesség és információ került előtérbe az előadáson. A témáról bővebben lesz szó jövőheti magazinműsorunkban.
adás
magazin
híradó
