+36-93-787050
Nagykanizsa, Sugár út 8.
 Régi oldal
kezdőlap / hírek / Ismét a víz az úr Liszó környékén
2023. január 27. péntek 12:57
Ismét a víz az úr Liszó környékén
Az elmúlt napok esőzései után több környékbeli kistelepülésen megteltek a csapadékelvezető árkok, a kisebb patakok pedig az átlagos mérték sokszorosát szállítják.
Liszó

A liszói záportározó most jól vizsgázott, de fontos lenne a Nyugat-dunántúli Vízügyi Igazgatóság együttműködése az árkok kikotrásában – említette Novák Csaba, Liszó polgármestere. Az elmúlt napok esőzései után több környékbeli kistelepülésen megteltek a csapadékelvezető árkok, a kisebb patakok pedig az átlagos mérték sokszorosát szállítják. Az apadás Liszó határában elkezdődött, de a probléma továbbra is fennáll.  

Ezeket a fotókat egy helyi lakos készítette pár nappal ezelőtt, az akkori állapotokat hűen tükrözik a felvételek. A község polgármesterével csütörtökön találkoztunk a patak partján. Liszó község a tavalyi évben a tórekonstrukcióval egy időben állami támogatásból kikotortatta a közigazgatási területén haladó patakmedret – a kontraszt a határnál jól látható.

–A mögöttem lévő patak az a liszói patak, ami utána folytatódik, az a szaplányosi patak. A szaplányosi patakban a növényzet nagyon elburjánzott, illetve a meder nincs kitisztítva. Itt három patak összefolyásáról beszélünk, mert van a liszói, a Pogányszentpéter felől érkező vízmennyiség és s Surd irányából érkező szállít még nagy mennyiségű vizet. A három tehát itt összefolyik, és nincs kitisztítva –  tájékoztatta stábunkat Novák Csaba Liszó polgármestere.

A problémát tovább tetézi a hódok jelenléte, a gondozatlan patakszakaszokon több hódvárat is építettek. A szaplányosin pedig van egy zsilip, amely, ha nem működik megfelelően vagy nem nyitják ki időben, szintén visszaduzzasztja a patakokat – sorolta a nehézségeket Novák Csaba. Mindezek következtében pedig a mélyebben lévő, lakott területek víz alá kerülhetnek nagyobb esőzés vagy hóolvadás alkalmával.

–Az elmúlt időszakban is fordultunk hatósághoz, a szombathelyi vízügyi igazgatósághoz tartozik, a magyar állam tulajdonában lévő vízelvezető árkokról beszélünk, a vízügyi igazgatóság a kezelő. Kéréssel fordultunk hozzájuk, hogy minél hamarabb, a lehető leggyorsabb időn belül próbáljanak megoldást találni erre. Tehát a hódok megjelenésére, s a növényzet kiirtására a vízelvezető árkokból –tette hozzá Novák Csaba.

A tavaly teljes rekonstrukción átesett liszói záportározó most jól vizsgázott – hangsúlyozta a község első embere. A napokig tartó esőzés mennyiségét a tó felfogta, a kikotort patakmeder pedig elvezette a vizet, így árvíz nem fenyegette a települést. Adásunk idejéig a vízügyi hatóságtól válasz nem érkezett a helyi polgármesteri hivatalhoz.

Galéria
további friss hírek
31
okt.
14:37
4
Nagykanizsa
Az ügy nagy felháborodást keltett a múlt héten, úgy tudjuk a városi főkertész is felvette a kapcsolatot a MÁV-al.
Az ügyészségnek meg kell vizsgálnia azt, ami itt történt – fogalmazott Károlyi Attila a Bagolai soron végzett gyérítés kapcsán. Az ügy nagy felháborodást keltett a múlt héten, úgy tudjuk a..tovább olvasom
31
okt.
14:09
4
Nagykanizsa
Ideiglenes forgalomkorlátozások lépnek érvénybe mindenszentek és halottak napja alkalmából Kanizsán.
A változások ma déltől érvényesek egészen szerda 21 óráig. A megemlékezőket a köztemetőkben hosszabbított nyitvatartással várják egészen csütörtök estig A Zala Vármegyei..tovább olvasom
31
okt.
14:04
5
Nagykanizsa
A szociális étkeztetés, a nappali és a személyi ellátás, valamint a házi gondozás területen is segítséget nyújt a Nagykanizsai Egyesített Szociális Intézmény.
31
okt.
14:00
4
Nagykanizsa
Koszorúkészítő programon vehettek részt a Kertbarát Klub tagjai hétfőn a HSMK-ban.
Az érdeklődők többnyire hozott anyagokból dolgozva állították össze a díszeket szeretteik sírjára. Halasi Melinda hangsúlyozta, a cél, hogy a saját készítésű koszorúk szokása ezáltal..tovább olvasom
31
okt.
14:00
1
31
okt.
13:37
4
Nagykanizsa
Nyolcgólos vereséget szenvedett a Nagyatádtól a Tungsram SE Nagykanizsa női kézilabdacsapata az NB II. legutóbbi játéknapján.
31
okt.
13:35
6
Nagykanizsa
Telt házas hangversenyt adott a Nagykanizsa Város Vegyeskara és a Nagykanizsai Szimfonikus Zenekar szombaton a Felsőtemplomban.
31
okt.
13:29
4
Nagykanizsa
A Budapest Bár adott koncertet szombat este a Hevesi Sándor Művelődési Központban.
Az elismert formáció tolmácsolásában a sokak által ismert slágerek csendültek fel, de a megszokottól eltérő köntösben. A Budapest Bár 2007-ben alakult, hogy elkészítsen egy lemezt, ám a nagy siker miatt..tovább olvasom
online
adás
Kövesse élőben a Kanizsa Tv adását!
kanizsa tv
magazin
Nézze vissza magazinjainkat online!
kanizsa tv
híradó
Nézze vissza napi híradónkat online!
Ismerje meg a Pannon Egyetem Nagykanizsai kampuszának életét!
mai műsor
híradó 2023.10.31

FORGALOMI VÁLTOZÁSOK    A Tripammer utcai temető környékén kiemelt figyelemre kéri a rendőrség az emlékezőket  

EZ CSONKOLÁS VOLT, NEM GYÉRÍTÉS Nagy felháborodást váltott ki a Bagolai soron végzett munka, a szakértő szerint jogosan 

VERESÉG HAZAI PÁLYÁN Jövő héten kiesési rangadó vár a kanizsai női kézicsapatra   

partnereink
Nagykanizsa Vagyongazdálkodási és Szolgáltató Zrt.
Nagykanizsa Online
VIA Kanizsa
Kanizsai Kulturális Központ
ZNET TELEKOM Zrt.
mnb
zalaerdő.hu
dzviz
Halis
MTVA2
Telefon: +36-93-787050; Telefax: +36-93-787050 Email: kanizsatv@kanizsatv.hu
Felügyeleti szerv: Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság 1015 Budapest, Ostrom u. 23-25. Telefonszám: (+36 1 457 7100) Web: www.nmhh.hu