+36-93-787050
Nagykanizsa, Sugár út 8.
 Régi oldal
kezdőlap / hírek / Szív rejti - lélek takarja
2023. január 23. hétfő 12:28
Szív rejti - lélek takarja
Kunics Zsuzsannát, Schmidt Juditot és Tóth Istvánt tüntették ki kultúraközvetítő munkájuk elismeréseként a Magyar Kultúra Napja alkalmából.
Nagykanizsa

Kunics Zsuzsannát, Schmidt Juditot és Tóth Istvánt tüntették ki kultúraközvetítő munkájuk elismeréseként a Magyar Kultúra Napja alkalmából. Az ünnepi műsort szombaton tartották a Hevesi Sándor Művelődési Központban.  A Szikrák Táncegyüttes „Szív rejti - lélek takarja” című műsorában felléptek a Zalagyöngye és a Gyöngyszemek Táncegyüttesek, valamint a Kanizsai Fiatalok versmondói. A zenei kíséretet a Csádé zenekar biztosította. Tóth István, aki egyike volt a kitüntetetteknek, fontosnak tartja, hogy ezen a jeles napon is megmutassák a közönségnek, hogy a tánc által mennyi érzést lehet kifejezni.   

– A magyar kultúra napja alkalmából készítettük ezt a műsort. Igazából a táncról szól, magáról a táncról, mint érzésről, életformáról. Ezeket a gondolatokat, érzéseket próbáltuk meg színpadra állítani táncos nyelven. A műsor címe Szív rejti - lélek takarja, tehát igazából akik itt táncolnak, ők érzik igazából az örömöt, a bánatot, a szerelmet, a bármit, ami ki kívánkozik belőlük. S ezt próbáljuk, ezeket az érzéseket a tánc nyelvén megfogalmazni – nyilatkozta Tóth István, a Zalagyöngye Táncegyüttes művészeti vezetője. 

Az együttes fiataljainak lelkesedése és táncszeretete nagymértékben hozzájárult a jó hangulathoz.

– Ez a nyolcadik év, hogy táncolok. A mai napra készültünk egy lánytánccal, somogyi táncokkal, jobbágytelki táncokkal. Ezután egy székely verbunkot fognak a fiúk táncolni, utána lesz egy keménytelki, és a legvégén egy mezőségi, és közben még a Zalagyöngye és a kisebbek is fognak egy-egy táncot táncolni – mondta el Herczeg Flóra, a Szikrák Táncegyüttes tagja. 

Borbély Bíborka fiatal kora ellenére már az alapítás óta jelen van a táncegyüttes életében, és fontosnak tartja, hogy generációja a régi hagyományokat továbbvigye. 

– Kilenc éve táncolok, a Szikrák Táncegyüttes alapítása óta a tagja vagyok. Igazából az édesapám is táncol, ez miatt is volt bennem, hogy nekem is táncolnom kell, meg a nővérem is itt táncol velünk együtt – tette hozzá Borbély Bíborka, a Szikrák Táncegyüttes taja. 

A rendezvényen a város elismerő oklevelét Kunics Zsuzsanna történész-muzeológus, a Thúry György Múzeum munkatársa, Schmidt Judit, a Halis István Városi Könyvtár segédkönyvtárosa, valamint Tóth István „Csonti”, a Móricz Zsigmond Művelődési Ház és a Zalagyöngye Művészeti Műhely vezetője vehette át.

Galéria
további friss hírek
31
máj.
14:59
4
Nagykanizsa
Június végére használható lesz az autósoknak a Teleki utca északi sávja. Az esős május ellenére az ütemtervnek megfelelően haladnak a szakemberek.
31
máj.
14:55
4
Nagykanizsa
A városi szobrász szakkör munkáiból nyílt kiállítás a HSMK-ban.
A városi szobrász szakkör munkáiból nyílt kiállítás a HSMK-ban. Az országosan is egyedülálló csoport a Péterfy-tagintézményben működött a most futó tanévben. A tárlatot kedden..tovább olvasom
31
máj.
14:51
4
Kisrécse - Kendlimajor
34 művész, hazai, valamint orosz, német, indiai és maláj alkotó vesz részt az idei Ludvig Nemzetközi Művésztelepen.
34 művész, hazai, valamint orosz, német, indiai és maláj alkotó vesz részt az idei Ludvig Nemzetközi Művésztelepen. A vasárnapi megnyitón már 31. alkalommal köszöntötték a vendégeket, művészeket és..tovább olvasom
31
máj.
14:47
4
Nagykanizsa
Lezárult a mintegy 3 milliárd forintos, vissza nem térítendő európai uniós támogatásból megvalósuló iparipark-bővítés Nagykanizsán.
31
máj.
14:32
4
Nagykanizsa
A gyermeknapi megmérettetés ezúttal is a kanizsai horgászegyesületek összefogásával valósult meg.
Mintegy 500 hal került partra, majd vissza a tóba vasárnap délelőtt a Csónakázó tónál rendezett gyermek horgászversenyen. A gyermeknapi megmérettetés ezúttal is a kanizsai horgászegyesületek..tovább olvasom
31
máj.
14:28
4
Nagykanizsa
A Csík Zenekar adott koncertet pünkösdvasárnap a Hevesi Sándor Művelődési Központban.
A Csík Zenekar adott koncertet pünkösdvasárnap a Hevesi Sándor Művelődési Központban. A legendás formáció tolmácsolásában egyszerre csendültek fel tradicionális népdalok és a kortárs..tovább olvasom
31
máj.
14:24
4
Nagykanizsa
A népszerű Anjouk regénysorozat írójával, Bíró Szabolccsal találkozhattak a Halis István Városi Könyvtár látogatói.
31
máj.
14:20
4
Zalakaros
A Kanizsa Kul - Túra Egyesület és Zalakaros önkormányzata közösen szervezte meg a pünkösdi teljesítménytúrát.
Ausztriából és Szlovéniából is érkeztek a Szent Orbán Túrára. A Kanizsa Kul- Túra Egyesület és Zalakaros önkormányzata közösen szervezte meg a pünkösdi teljesítménytúrát,..tovább olvasom
online
adás
Kövesse élőben a Kanizsa Tv adását!
kanizsa tv
magazin
Nézze vissza magazinjainkat online!
kanizsa tv
híradó
Nézze vissza napi híradónkat online!
Ismerje meg a Pannon Egyetem Nagykanizsai kampuszának életét!
mai műsor
18:30
Kibeszélő
19:00
Info blokk, benne Híradó, Időjárás, Napi Kanizsa, Kommentár nélkül, Üzenet
19:30
20:00
Híradó
20:15
Balasport
20:45
Ökoportrék - Victor
21:15
Aktuális - Hargita
21:40
Info blokk, benne Híradó, Időjárás, Napi Kanizsa, Kommentár nélkül
22:10
Lapozó
híradó 2023.05.31

FEJLESZTÉSEK - Lezárták az Ipari Park bővítését, jól halad a Teleki-Platán rekonstrukció

SZABAD, SIKERES ÉS NYITOTT - Elkezdődött a 31. Ludvig Nemzetközi Művésztelep  

MŰ-TEREM - Bemutatkozott a kanizsai szobrász szakkör

HORGÁSZUTÁNPÓTLÁS - A jövő pecásaival telt meg a Csó-tó gyereknapon

partnereink
Nagykanizsa Vagyongazdálkodási és Szolgáltató Zrt.
Nagykanizsa Online
VIA Kanizsa
Kanizsai Kulturális Központ
ZNET TELEKOM Zrt.
zalaerdő.hu
dzviz
Halis
MTVA2
Telefon: +36-93-787050; Telefax: +36-93-787050 Email: kanizsatv@kanizsatv.hu
Felügyeleti szerv: Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság 1015 Budapest, Ostrom u. 23-25. Telefonszám: (+36 1 457 7100) Web: www.nmhh.hu