+36-93-787050
Nagykanizsa, Sugár út 8.
 Régi oldal
kezdőlap / hírek / Családi tragédia Kistolmácson
2023. január 10. kedd 08:09
Családi tragédia Kistolmácson
Megölte a feleségét, majd magával is végzett egy férfi tegnap Kistolmácson.
Kistolmács

Megölte a feleségét, majd magával is végzett egy férfi hétfőn 18 óra körül Kistolmácson. Az eset körülményeit a Zala Vármegyei Rendőr-főkapitányság büntetőeljárás részeként, szakértők bevonásával vizsgálja.

A település önkormányzati hivatalában dolgozó nő többszöri hívás után sem volt elérhető, így Birkás Zoltán, Kistolmács polgármestere értesítette a hozzátartozóit, akik végül rátaláltak a két holttestre. A zalai rendőrök azonnal a helyszínre mentek és megkezdték a helyszíni és halottszemlét. A kirendelt orvosszakértő szerint a 47 éves nő halálát idegenkezűség okozta, míg az 53 éves férfi öngyilkos lett. A falu lakosságát megrázta a tragédia, hiszen rendes embereknek ismerték a párt.

–A falu népe a családot tisztességesnek ismerte. A férj kint dolgozott Ausztriában és itt Magyarországon, magyar cégnek volt a sofőrje. A hölgy pedig kolléganőm volt, falugondnok. Tehát tisztességes családnak ismertük őket, rendezett körülmények között éltek. Hogy mi vezetett idáig, ezt nem tudjuk – mondta el Birkás Zoltán Kistolmács polgármestere.

Az általunk megkérdezett jogász szerint ilyen esetekben, amikor az elkövető az eljárás jogerős befejezését megelőzően életét veszíti, maga az eljárás ugyan elindul, a nyomozóhatóság beszerzi a szükséges bizonyítékokat, és rendelkezik az üggyel kapcsolatos vagyonelkobzásról is, de ezt követően az ügyet meg is szüntetik.

–Mivel az elkövető meghalt, az eljárás megszüntetésre kerül. A büntethetőségi akadályok jogrendbe iktatásának indokoltsága egyrészt abban állt, hogy bizonyos körülmények bekövetkezésekor a tényállásszerű cselekményt megvalósító személy felelősségvonására nem kerülhet sor – tájékoztatott Rinfel János ügyvéd.

Az eset kapcsán megkérdezett pszichológus szerint Magyarországon az utóbbi időben nem ritkák a hasonló családi tragédiák. Elsősorban a reményvesztettség, a féltékenység és a tartós örömtelenség szüli az ilyen tetteket.  

–Egy ilyen esetben, amikor az illető nem csak önmagával, hanem a közvetlen hozzátartozójával is végez, akkor nagyon gyakori a féltékenységből fakadó téveszme, kényszerképzet, a belső bizonytalanság. Az a fajta érzés, hogy ha velem nem boldog, vagy én mélyen boldogtalan vagyok, akkor másé se legyen –  fogalmazott Dóber Valéria pszichológus.

A szakember szerint az egyes idegrendszeri rendellenességek is felerősíthetik az ilyen kényszerképzeteket. Az ünnepek miatti hosszú otthonlét és összezártság is hatással van a családon belüli feszültségek fokozódására.

Galéria
további friss hírek
29
szep.
16:51
4
Nagykanizsa
A diákok ma az immáron hagyománynak számító Idegen nyelvi Versmondó Fesztiválon vettek részt.
Többnapos programmal készültek a Nyelvek Európai Napjára a Thúry György Technikumban. A diákok ma az immáron hagyománynak számító Idegen nyelvi Versmondó Fesztiválon vettek részt. 2001-ben rendezték meg..tovább olvasom
29
szep.
16:48
4
Nagykanizsa
Városnéző túrákkal ünnepelte a Turizmus világnapját a nagykanizsai Tourinform iroda.
Városnéző túrákkal ünnepelte a Turizmus világnapját a nagykanizsai Tourinform iroda. A csütörtöki eseményen a kanizsaiak a belváros szobrairól bővíthették tudásukat. 1980 óta szeptember 27-e a turizmus..tovább olvasom
29
szep.
16:41
4
Nagykanizsa
Vozár M. Krisztián zongoraművész tolmácsolásában a kanizsai publikum olyan mozgóképek fő témáit hallhatta, mint a „Keresztapa”, a „Trónok harca” és a koncert címét adó „Egy asszony illata”.
29
szep.
16:37
4
Nagykanizsa
A férfiakat ünnepelték csütörtökön a VOKE Kodály Zoltán Művelődési Házban.
A férfiakat ünnepelték csütörtökön a VOKE Kodály Zoltán Művelődési Házban. A MOL Bányász Nyugdíjas Klub tagjai az év folyamán számos, vidám rendezvényt tartanak, ezek közül az egyik..tovább olvasom
29
szep.
16:33
4
Nagykanizsa
A „Fut a Hevesi” egy évtizedes múlttal rendelkező program – ezen a napon az intézmény összes osztályát és tanulóját megmozgatják, egy egészséges versengés részeként.
29
szep.
16:29
4
Nagykanizsa
Az összesen 7 intézményt érintő, 1,3 milliárdos energetikai projekt átadás-átvételi időszaka ma zárult.
Elkészült a BLG fejlesztése. Az összesen 7 intézményt érintő, 1,3 milliárdos energetikai projekt átadás-átvételi időszaka ma zárult. A beruházás fő helyszínei a Batthyány-gimnázium és az..tovább olvasom
29
szep.
15:21
4
Nagykanizsa
Az a sok rágalom, amit a Fidesz a cégvezetőkre zúdít, az már elviselhetetlen – fogalmazott Fodor Csaba a csütörtöki közgyűlés kapcsán.
29
szep.
15:19
3
Olaszország
A kanizsai atléta tavaly kivívta annak a lehetőségét, hogy sportága féltávú világbajnokságán is részt vehessen.
Olaszországban a legjobb magyar idővel végzett a teljes távú IRONMAN-en Szollár Zsolt. A kanizsai atléta tavaly kivívta annak a lehetőségét, hogy sportága féltávú világbajnokságán is részt vehessen...tovább olvasom
online
adás
Kövesse élőben a Kanizsa Tv adását!
kanizsa tv
magazin
Nézze vissza magazinjainkat online!
kanizsa tv
híradó
Nézze vissza napi híradónkat online!
Ismerje meg a Pannon Egyetem Nagykanizsai kampuszának életét!
mai műsor
03:45
Hét nap Kanizsa - Heti hírösszefoglaló
04:15
Lapozó
06:30
Hét nap Kanizsa - Heti hírösszefoglaló
07:00
Új ház
07:30
Egy falat kenyér és egy csipetnyi szó
08:00
Hét nap Kanizsa - Heti hírösszefoglaló
08:30
Kifutón túl
09:00
Recept-Túrák
09:15
Balasport
09:40
Hanti sámán hagyatéka
10:15
Hét nap Kanizsa - Heti hírösszefoglaló
10:45
Lapozó
12:00
Hét nap Kanizsa - Heti hírösszefoglaló
12:30
13:00
13:30
Kommentár nélkül – heti válogatás
13:55
Napi Kanizsa - újranéző
14:20
14:50
Szertár mix
15:20
Lapozó
18:00
Info blokk, benne Napi Kanizsa, Kommentár nélkül
18:10
Mise/Istentisztelet
19:10
Porta
19:40
Info blokk, benne Napi Kanizsa, Kommentár nélkül
19:50
Sztárportré
20:20
Székelyföld magazin
20:20
Székelyföld magazin
21:35
A dombba zárt gyár
22:00
Info blokk, benne Napi Kanizsa, Kommentár nélkül
22:10
Lapozó
híradó 2023.09.29

FÓKUSZBAN A CÉGVEZETŐK Ezúttal Czirákiné kritikái kerültek előtérbe a közgyűlésen

MILLIÁRDOS FEJLESZTÉS Ma lezárták a hét intézményt, köztük a BLG-t érintő energetikai projektet

KANIZSAI VASEMBER Sportága legjobbjai között is bizonyított Szollár Zsolt

 TURIZMUS VILÁGNAPJA Kanizsa is csatlakozott a programsorozathoz

partnereink
Nagykanizsa Vagyongazdálkodási és Szolgáltató Zrt.
Nagykanizsa Online
VIA Kanizsa
Kanizsai Kulturális Központ
ZNET TELEKOM Zrt.
zalaerdő.hu
dzviz
Halis
MTVA2
Telefon: +36-93-787050; Telefax: +36-93-787050 Email: kanizsatv@kanizsatv.hu
Felügyeleti szerv: Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság 1015 Budapest, Ostrom u. 23-25. Telefonszám: (+36 1 457 7100) Web: www.nmhh.hu